15. Jan 2009 @ 22:24 (bez virsraksta)
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]bacillus
Date: 16. Janvāris 2009 - 07:24
(Permanent Link)
tomēr man šķiet, ka dzīvs cilvēks ir daudz nozīmīgāks nekā grāmata vai filma :)))
[User Picture Icon]
From:[info]darkjedi
Date: 16. Janvāris 2009 - 08:08
(Permanent Link)
Atkarīgs no cilvēka. Dažas labas grāmtas (vai wikipedia de grande) imo pavisam noeikti ir labāki padomdevēji par dažiem cilvēkiem (Fedju no centrālcietuma), kaut jāpiekrīt ja gribētu gūt padomus par to kā labāk uzlauzt mašīnas durvis varbūt Fedja tomēr ir noderigāks par wikipediu. Who knows?
[User Picture Icon]
From:[info]bacillus
Date: 16. Janvāris 2009 - 12:50
(Permanent Link)
nu fedju es nepieskaitu pie skolotājuiem un padomdevējiem - ne katrs divkājainas primāts tomēr tāds var būt :)
[User Picture Icon]
From:[info]bacillus
Date: 16. Janvāris 2009 - 13:20
(Permanent Link)
vispār es te redzu 2 galvenās problēmas, kapēc jūs abi tam nepiekrītat:

1) neesat savā dzīvē sastapuši nopietnu un kompetentu autoritāti
2) Padomju savienības sabrukums ienesa sabiedrībā globālu neuzticēšanos autoritātēm, jo tās sludināja principus, kuri izrādījās dzīvot nespējīgi utt.
tomēr šī neuzticība turpinās joprojām, ir iedēstījusies kolektīvajā apziņā un ir nu izrādījies par samērā būtisku jaunatnes attīstības kavēkli.
Tapēc gribu akcentēt, ka Latvijā tagad tiešām ir vajadzīgas godīgas harizmātiskas personības, kas varētu aizvest sev līdzi dažādas paaudzes, bet, protams, ar nosacījumu, ka šīs personības kalpošanu vispārībai liek augstāk par personiskajām un klanu interesēm :)
Vispār jau liela problema ir slāviskās (austrumnieciskās) mentalitātes dominēšana sabiedrībā, kas novedusi līdz tam, ka "kruts cilvēks" ir bagāts cilvēks un nespēlē lomu tas, ka viņš ir negodīgs cilvēks, kā arī šīs slāviskā-austrumnieciskā mentalitāte ir noteikusi, ka pie varas esošajiem nozīmīgākas ir personīgās un savu klanu intereses, nevis visas valsts un tautas intereses - varam salīdzināt ar Igauniju, piemēram, kur dominēja visus šos gadus pavisam cita - skandināviska (somu) - mentalitāte :)