i love you i love you i love you - [entries|archive|friends|userinfo]
az

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[13. Okt 2009|12:28]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry




Cēsniece Ilze Putniņa: "Pārvietošanās ikdienā ar velosipēdu Cēsīs līdzinās pašnāvības mēģinājumam."
*
Zemkopji sausuma pārņemtajos Indijas ziemeļu apgabalos ir spiesti pārdot savas sievas, lai nomaksātu parādus, savukārt vismaz 500 cilvēku ir izdarījuši pašnāvības.
*
"Izdevumu slepkava" Carlos Ghosri spēja gada laikā pārvērst "Nissan" par plaukstošu uzņēmumu. Viņš "Nissan" struktūrā atcēla Japānai tradicionālo sistēmu - darba līguma slēgšanu uz mūžu un karjeras izaugsmi atkarībā no uzņēmumā nostrādātā laika. Tas izraisīja šoku - daļa darbinieku izdarīja pašnāvības.
*
Francijā ir aizliegti mājās veicamie narkotiku testi, jo bijuši gadījumi, kad vecāki savu bērnu nepatiesi apvainojuši narkotiku lietošanā, bet pusaudzis izdarījis pašnāvību.
*
Ja īsā laika posmā tiek apēsts vairāk nekā viens grams sāls uz ķermeņa svara kilogramu, sāls var būt nāvējošs. Senajā Ķīnā šo metodi pat izmantojuši pašnāvības izdarīšanai.
*
Francijā atlūgumu iesniedzis telekomunikāciju kompānijas "France Telecom" vadītāja vietnieks Luijs Vānē, kura īstenotie restrukturizācijas pasākumi, iespējams, noveduši pie 24 firmas darbinieku pašnāvībām 20 mēnešu laikā.
*
1939. gada 23. septembrī emigrācijā Londonā pašnāvību izdarīja pasaulslavenais austriešu psihologs, psihiatrs un psihoanalīzes iedibinātājs Zigmunds Freids. Viņš bija smagi slims ar mutes vēzi, kura dēļ gandrīz nevarēja parunāt.
*
Apjucis un bezpalīdzīgs cilvēku priekšā Staļins bija redzēts tikai divas reizes mūžā - 1941. gada vasarā, sākoties karam, un 1932. gada 9. novembrī, uzzinot par sievas pašnāvību
*
Kāds garāmgājējs Ķīnā nogrūdis no tilta neizlēmīgu pašnāvnieku, kura balansēšana uz tilta malas piecas stundas bija bloķējusi satiksmi. Atvaļinātais 66 gadus vecais karavīrs Lai Dzjaņšens izlauzies cauri policijas līnijām un sniedzis pašnāvniekam Čeņam Fudžao roku, paspiedis to un tūlīt pēc tam nogrūdis viņu no tilta. "Es viņu nogrūdu tādēļ, ka tādi lēcēji kā Čeņs ir ļoti egoistiski."
Linkjā/nē