Sankcijaas pasleeptaa iespeeja

« previous entry | next entry »
Mar. 15., 2022 | 02:37 pm
mood: hopeful hopeful

Paklausiijos Krievijas patriotu emocionaalos komentaarus, par to, ka labi vien ir, ka Rietumu firmas aiziet no RU tirgus. Kam mums Makdaki, ja ir omes piiraadzinji!? Tagad jaunieshi varees veert valjaa savus startapus un piepildiit atbriivojushaas nishas ar saviem lokaali audzeetiem/razhotiem produktiem.

Piekriitu, ka tas buutu lieliski, ja taa tieshaam notiks. Tam noteikti traucees biznesam nelabveeliigaa (korumpeetaa, beztiesiskaa) vide, bet ja par spiiti tai Krieviju piepildiis vieteejie jaunie uznjeemumi un izveidosies turiigs, izgliitots videejais slaanis, tad tas vareetu ilgterminjaa eiropizeet Krieviju. Tie buutu cilveeki kas ieintereseeti stabilaa, atveertaa valstii, kuru politikji stuuree paredzamaa virzienaa. Cilveeki, kam ir ko zaudeet. Tirgoties ir forshaak nekaa karot.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {4}

gnidrologs

(bez virsraksta)

from: [info]gnidrologs
date: Mar. 15., 2022 - 06:44 pm
Link

Jā tā tiešām notiktu (fabulously optimistic priekš krieviem, protams), tad savukārt Rietumu pilsoņi sāktu domāt kāpēc jādzīvo tādā sovokā, kur tikai Makdonaldi vien palikuši un tos pašus visus owno viens vai divi MakGoldmani, kamēr mazā un vidējā uzņēmējdarbība de facto ir izputināta par labu pēdējiem ar aktīvu valdību, birokratūru un mediju līdzdalību un demokrātija ir pagātne.

Atbildēt | Diskusija


The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Mar. 15., 2022 - 07:03 pm
Link

Nez vai kaads, sankcijas uzliekot, ir domaajis par shaadaam blakneem? Jaa, traki optimistiski, bet taa noteikti ir iespeeja RU iedziivotaajiem ilgterminjaa mainiit savu valsti taa, lai samazinaatu (aptureetu? mainiitu virzienu!?) potenciaalo uznjeemeeju un speciaalistu emigreeshanu.

Vai izputinaataa mazaa un videejaa uznjeemeejdarbiiba ir tavs shodienas Eiropas redzeejums?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


gnidrologs

(bez virsraksta)

from: [info]gnidrologs
date: Mar. 16., 2022 - 12:26 am
Link

Jā. Mēs pārvēršamies par korporāciju īpašumu. Tieši tāpēc tik ilgi tiek apakarots nacionālisms un ģimeniskās/dzimtu vērtības. Tas traucē sadzīt kolhozos.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Mar. 16., 2022 - 07:23 am
Link

Piekriitu, ir taada tendence. Uztveru to stoiski, jo man tas liekas dabisks process, kas nav unikaals Rietumiem vai Kapitaalismam. Cik naacies lasiit par veesturi un ekonomiku (maz), ik pa laikam jebkuraa sabiedriibaa notiek liels savilnjojums. Treshdalja apmirst no supercovida vai vinjus apsit mongolji. Tad atlikushajiem uz kaadu laiku viss ir labi, resursu paarpaareem un karjeras iespeejas uz katra stuura. Zelta periodaa, miera laikiem turpinoties, veiksmiigie un speejiigie arvien vairaak koncentree visus resursus savaas rokaas, un paareejie kljuust arvien apspiestaaki. Cilveekam, vismaz man, galvaa nav taada koncepta kaa "pietiekoshi", taapeec nevienliidziiba turpina augt liidz kaarteejaa sabiedriiba sagruust no ieksheeja stresa vai to pirms tam paspeej "saviljnjot" aareejie apstaaklji.
Pie mums tas nav tik izteikti kaa Vaacijaa, kuraa "labie laiki" ir turpinaajushies ilgaak kaa pie mums, un Vaacijaa nav tik traki kaa ASV, kur labie laiki ir veel ilgaaki. Tik un taa, piekritiisi, ka cilveeki shobriid migree paarsvaraa uz Vaaciju un ASV, nevis no turienes uz Krieviju. Un ne tikai tie kas teemee uz vienkaarsho darbu (zemenes lasiit vai staaveet pie zivju konveijera) bet arii tie, kam galvaa sarezhgiitaaki plaani.
Ja Krievija uzcels sabiedriibu uz kuru migrees amazona apspiestie amiishi, tad es aplaudeeshu staavus. 99% ka neuzcels, bet buutu ironiski, ja tas notiktu deelj shiim sankcijaam.

Atbildēt | Iepriekšējais