Veel viena pirmaa reize

« previous entry | next entry »
Feb. 7., 2012 | 01:03 pm
mood: mouthraped mouthraped

Shodien pirmo reizi muuzhaa biju pie higieenista. Man to ieprieksheejaa reizee ieteica jaunais zobaarsts. Interesanti, ka pirms tam neviens no ieprieksheejiem zobaarstiem nebija iemineejies par shaadu nepiecieshamiibu. Tagad gan sabaidija ar paradontozi, taa ka izdomaaju aiziet.

Peec pasha noveerojumiem izskatiijaas, ka man nav nekaads iipashais aplikums, bet tagad izraadijaas, ka viss, ko es spogulii redzeeju un uzskatiiju par zobiem, iisteniibaa ir zobakmens. Vinja noshausminaajaas un saaka lauzt un kasiit, grebt un skaldiit. Jutu, kaa vinjai pamazaam nogurst roka. Beigaas jau vinja balstiijaas pret mani ar visu augumu. Vareetu vismaz papriecaaties par kruutiim, kas spiedaas pakausii, ja vien vinja tai pat laikaa atspeerusies nebuutu ar abaam rokaam man raavusi aaraa atlikushos zobakmens gabalus... karoche visai shausmiigs pasaakums.

Tagad juutos par kaadiem 5kg vieglaaks. Spljavu asinis visu celju liidz darbam. Peec 2 nedeeljaam follow-up viziite.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {7}

Ļipa

(bez virsraksta)

from: [info]riitarasa
date: Feb. 7., 2012 - 05:56 pm
Link

Ui, man pēc higiēnista apmeklējumiem sāk šķist, ka mani zobi bija labāki, kad es to nebiju darījusi. :D

Atbildēt


(bez virsraksta)

from: [info]zeno
date: Feb. 7., 2012 - 07:02 pm
Link

Nav atkal kārtējais mēģinājums radīt tirgu? Cik reālas briesmas ir no zobu aplikuma? Vai nav analogas piemēram bērnu autiņiem - kādreiz taču bērnu autiņi bija marle + kas tur vēl. Un neviens no tā nemira, nepiemetās nekāda ļauna kaite.

Atbildēt | Diskusija


The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Feb. 7., 2012 - 08:09 pm
Link

Savaa zinjaa higieenisti ir opcionaali. Bet opcionaali taadaa zinjaa, ka to zobakmens nonjemshanu vareetu dariit arii "parastie" zobaarsti. BET kopsh paraadijaas higieenisti, zobaarsti atsakaas to dariit, jo "reku blakus tachu seezh speciaalists shajos jautaajumos". Tad nu tev sanaak maksaat x2.
Izvairiities tu no higieenista pakalpojumiem nevari, jo, lai arii visaada tur balinaashana un puleeshana, ko vinji piedaavaa, lai izskatiitos vajadziigi, un, kaa tu saki, buuveetu sev tirgu, ir tiiraa kosmeetika un nav nekas obligaats, zobakmens izraisa paradontozi, un tu to negribi piedziivot, tici man. Pie tam, konkreeti manaa gadijumaa, aiz zobakmens sleepaas paaris kariesa pereeklji, un bez higieenista iejaukshanaas tur normaali nevareetu uzlikt plombi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


(bez virsraksta)

from: [info]zeno
date: Feb. 7., 2012 - 08:20 pm
Link

Ok. Parodontoze ir nepatīkama. Labi ka man viņa nebija pēdējo reizi kad pie zobārsta biju (vai viņš to noklusēja un gribēja manu nāvi, vai vismaz lai visi zobi izkrīt)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Feb. 8., 2012 - 09:23 am
Link

Paradontoze ir ielaistas sekas. Kad aiziesi un tev pateiks, ka tev ir paradontoze, tad jau buus paaris gadus par veelu prieksh normaala risinaajuma :)

Atbildēt | Iepriekšējais


?style=mine

(bez virsraksta)

from: [info]darkans
date: Feb. 7., 2012 - 11:05 pm
Link

viņa tīrīja ar rokām? viņai nebija tas ultraskaņas aparāts?

Atbildēt | Diskusija


The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Feb. 8., 2012 - 09:22 am
Link

Ar kaltu un aamuru gluzhi nee, bet lielaako dalju tieshaam nogrindoja ar tiiri viduslaiciigiem instrumentiem. Tad ar to ultraskanjas verkji veica smalkaaku apstraadi. Pieljauju, ka, ejot regulaari, var iztikt tikai ar ultraskanju :)

Atbildēt | Iepriekšējais