la cerveza

Nov. 10., 2008 | 04:06 pm

Quilmes alus ir baigais mesls, lai ari vietejie to ierekomende ka pasu labako vietejo alu. kaut kas tads uz Cesu alus pusi. nekad, nekad neperciet, ja vien tas ir iespejams.

toties loti labi varu ierekomendet Buller microcerveceria, kas pasi razo un pasi sava bara izlej 6 veidu alus, man vislabak patika hefeweissen - kaut kas lidzigs kviesu alum - un india pale ale - tipiski rugtens anglu ale. kamer dzeru dazados alus, nedaudz paplapaju ar blakus sedosajiem amerikaniem no Teksasas. vini pat nojauta, ka Latvija eksiste un kur tada atrodas, ta ka visi amerikani nebut nav aprobezoti (hm, un cik no mums var karte paradit Teksasu?). vini pat zinaja, ka labs alus ir tikai Eiropa, jo pavaicaja is this beer as good as in Europe?. es gan biju pieklajigs un atzinu, ka Sanfrancisko un Nujorkas mikrobruvetavas ari esmu dzeris labu labo amerikanu alu. un vel mes vienojamies, ka lai ari vietejie buenosairesiesi biede visus turistus ar aplaupisanu uz ielas, tomer seit uz ielas ir nesalidzinami droshaka sajuta neka Losandzelosa.
Tags:

Link | ir doma | Add to Memories


(bez virsraksta)

Nov. 10., 2008 | 04:25 pm

Veronika ierekomendeja, ka San Jose un Venecuelas ielas krustojuma atrodas 3 lieliskas estuves - katra uz sava stura - parilla, mariscos un pizzeria. uz juras zveru estuvi neaizgaju, jo pie tas 11 sestdienas vakara bija rinda. atnacu uz blakus esoso parillu (steikotava, grilletava), kas ari bija gandriz pilna, bet nu kads galdins man tomer atradas. klienti parsvara vietejie, nekada turisma, kaut ari ieksa ravejs nedaudz runaja angliski (kas ir diezgan netipiski, parasti vini seit angliski neruna). aceitunas (olives) ka uzkoda, lomo especial (kaut kada kruta liellopa kermena dala, es drosi vien pat latviski nezinu, ka to sauc) ka galvenais ediens un maza pudelite tinto. komplekta automatiski nak maza empanada (piradzins) - ta tas ir ari diezgan daudzas vienkarsakas estuves, ka ka uzkodu klientiem atnes mazo empanadu. viesmilis patikami profesionals, 50-55 gadu vecs, izskatas visu muzu sai industrija nostradajis (interesanti, kur Latvija paliek veci viesmili - vini visi ap 35 gadiem nomirst, vai?). aceitunas ka jau aceitunas, nekas ipass un par 10 peso vareja but ari bez kauliniem, bet lomo... meli vareja norit - miksts un suligs, mja ta ir ista Argentina. virtuve ar atrodas tepat blakus aiz letes, krasnis un uberkrutie pavari redzami ka uz delnas. vispar argentiniesi ir veli edaji, piefikseju, ka vel bez 15 divpadsmitos turpinaja ierasties apmekletaji un, ja tic celvedim, tad restorani lidz pat 1-2 nakti strada, dazi lidz pat 3. es gan ap vieniem pec 3 pudelitem vina noluzu un aizgaju majas gulet.
Tags:

Link | ir doma {1} | Add to Memories


(bez virsraksta)

Nov. 10., 2008 | 04:41 pm

mani besi ara, ka Buenosairesa vel aizvien nav ieks google maps. bardaks kaut kads, riktigs oldskools. lai atrastu celu no vienas adreses uz otru, visu laiku jalur karte.

btw, vietejie seit uz ielas luret karte neiesaka, jo tas liecina par tavu turistiskumu un pamudina vietejos sliktos puisus uzbrukt tev un aplaupit. un staigat ari vajagot tikai pa lielajam avenijam, no mazajam ielinam esot jaizvairas.
Tags:

Link | ir doma {1} | Add to Memories