- 28.12.08 16:48
- Vakar pagatavojām to Latvijas jēru. Kārtējo reizi pārliecinājos, ka mūsu miesnieki - lai arī varbūt lāga cilvēki, ar kuriem tirgū ir vērts iedzert pa kādam aliņam (saskaņā ar racoon rakstīto) - ar saviem tiešajiem pienākumiem galā tiek visai štruntīgi. Karbonādes/ribu gabalam bija klāt visādi gadījuma rakstura elementi - nevienmērīgs tauku slānis vienā galā, plēves un nekur īsti neizmantojamas liesuma daļas otrā. To visu bija jānošķērē nost un jānoliek malā. Sanāca kādi 30 glīti gabaliņi ar ribiņu. Ideja bija tos pagatavot pēc visai aptuveni interpretētas scotta dita receptes. Marinādei tika sajauktas sinepes, saspiestas ķiploka daiviņas, drusku baltā etiķa, maķenīt timiāna, sāls un melnie pipari, + vēl ūdens. Tādā stāvoklī jērs nogulēja dažas stundas. Vakara gaitā cepeškrāsnī tika izcepti kāļi un pāris kartupeļi, sataisīti lapu salāti un ķiploku/etiķa mērcē uz lēnas uguns sasutinātas cigoriņu daiviņas (man bija tāda sajūta, ka to rūgtenums jēram piestāvēs, un tā arī bija). Dārzeņi tika celti galdā, visi sasēdināti, un tad uz karstas pannas mests virsū jērs.