- Darbi un dienas
- 23.12.12 21:33
-
APP jēra zupa:
Pirmssvētku drūzmā attapām, ka nav vēl nekas paspēts un sagādāts, un tāpēc bija jātraucē pats Andris Pauls-Pāvuls cerībā, ka vēl viss nav nokavēts. Tā tikām pie 1/4 jēra, proti - kājas un vēl šādām tādām ķermeņa daļām, kas nav cepetis, bet, kā teica, pazīstamais zvērkopis/zvērkāvis - "plovam".
Taču man jau bija aizdomas, ka nekādu plovu nedarīšu, un izrīkošos pēc sava prāta.
Tā nu šodien daļām, kas nebija kāja, nogriezu liekos taukus (mums nav vajadzīgi lieki tauki), un gaļu apcepu katlā brūnganu no visām pusēm.
Piemetu klāt parupji sagrieztus 2 lielus sīpolus un tāpat sagrieztus 2 burkānus.
Piemetu saspaidītas viena ķiploka daivas.
Piegriezu ledusskapī atrastus 3,5 selerijas kātus.
Piegriezu gabaliņu (greipfrūta šķēles izmērā) selerijas saknes.
Piebēru pāris šķipsnas indiešu ķimeņu.
Piemetu pāris tējkarotes garam masalas.
Tējkaroti melno veselo piparu.
Pāris prāvas šķipsnas sāls.
Vairākas no poda nogrieztas lauru lapas.
> Āā, aizmirsu pašu svarīgāko > sagriezu veselu zaļo aso pipariņu no Maksimā nopērkamā aso pipariņu komplekta + pusīti no sarkanā meksikāņu apaļā.
Pāri visam lielo bundžu lobīto konservēto tomātu + vienu mazo, jo gaļas bija padaudz + drusku ūdens, jo bundžas jau jāizskalo (visam vienkārši jābūt nosegtam).
[pauze jeb tas viss vārās vairākas stundas, līdz gaļa no kauliem, ja tādi ir, mūk pati nost. Tas ir brīdis, lai kaulus izķeksētu laukā un izmestu, bet gaļu pēc iespējas saplūkātu]
Kad tas izdarīts, ielaiž bundžu konservētu turku zirņu, šķipsnu mājās esošo melnacu pupiņu + ceturtdaļglāzi lēcu vai kaut ko tam līdzīgu (svarīgākais ir manīties tā, lai neaiziet putras virzienā arī pēc pavārīšanas, bet paliek zupa.)
Rezultāts? Ideja bija tāda, ka tā būs zupa, ko ēst parīt no rīta, jau pēc svētkiem un pirms promlidošanas. Knapi novaldījāmies, lai vismaz pusi atstātu.