Dzēšlapa -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Jūlijs 12., 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:15
Mūsu sētā bērnu laiks - bērni ir gan tītariem, gan vistai, gan zosīm. pelēkās zosis sāk tikai dēt, bet dara to cītīgi, tā ka drīz arī pelēcīši būs (turam īkšķīšus, lai būtu arī!.
Melnā zaķene izstrādāja joku - pirms pāris mēnešiem viņai piedzima trusis - balts, bet viens vienīgs. Kad jau ieraudzījām, ka mazais trusis klāt, tad trušu vīriņu ielikām atsevišķā būrī un liels bija pārsteigums, ka pirms pāris nedēļām trusenei atkal mazie, tikai šoreiz krietni vairāk - 10!! tā nu mums sanāca ģimenes papildinājums arī zaķiem.
Puikām dārziņā ir brīvdienas un mājās ir "svētās šausmas"!
Dārzā jau sen ir ēdami kartupeļi, kādu nedēļu jau ir ņemami savi kāposti, tomāti un gurķi arī tūlīt būs, toties sarkanās bietes un burkāni būs maz.... Ex
Ak, Jāņos noņēmām pirmo medu vairumā :) Ņammmmmmm

(11 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]oblica
Date:12. Jūlijs 2011 - 14:42
(Link)
es nedrīkstu lasīt Tavus ierakstus!
Tie mani mudina atmest ar roku pilsētas dzīvei un pārvākties uz meža māju usmas krastā, iet dzinējos, lasīt sēnes, likt tīklu, audzēt bio-dārzeņus un daudz dažādu garšvielu, ieviest trušus, vākt tējas un citādi manai profesijai un garajiem nagiem absolūti neatbilstoši iznesties. :D
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:12. Jūlijs 2011 - 14:48
(Link)
:) reiz arī man bija gari nagi... vairs nav :D
From:[info]diana
Date:12. Jūlijs 2011 - 14:53
(Link)
Man ir tikai tomāti gurķi un salāti, bet nav ne kartupeļu, ne kāpostu. Burkānu un biešu būs maz. :D
Un baigie lauvas jūs ar tām bitēm, malači!
Ko jūs darāt ar tiem trušiem? Un ar zosīm un tītariem? Kaujat vai tirgojat?
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:12. Jūlijs 2011 - 15:01
(Link)
kādi salāti Tev ir? Es esmu "uzsēdusies" uz romiešu un ledus salātiem :)
Trušus, zosis ēdam. Zosis arī kautas esam tirgojuši pagājušo gad. tītari vēl līdz šim nav bijuši tādā daudzumā, lai ar viņiem ko darītu :)
From:[info]diana
Date:12. Jūlijs 2011 - 15:06
(Link)
Kaut kādi parastie salāti, arī galviņsalāti, bet tie nezin kā ir apēsti, pirms paguva galviņas veidot. Man pagājušā gadā ar ledus salātiem kaut kā stulbi sanāca, ka sāka pūt pie kāta un nekas jēdzīgs neiznāca. A romiešiem neesmu sēklas redzējusi veikalos.
Uz rudeni ceru apgādāties ar vēl papildu cāļiem - ir jau aizrunāti, bet vēl tādi pamazi, pāris mēneši, un cik saprotu, tādus pie vistām laist nedrīkst, noknābšot. Vai ne?
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:12. Jūlijs 2011 - 15:08
(Link)
nu, tāpat jau no sākuma izvillosies - lielās parādīs, kas te ir saimnieks, taču pēc tam liks mieru, bet tas tādi palieli - kādi mēneši 3.5-5, mazākus nositīs.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:12. Jūlijs 2011 - 15:20
(Link)
šogad mēs arī ledussalātus sasējām, bet tādi rūgti kaut kādi un slikti glabājas - atved uz rīgu un pēc pāris dienām jau kirdik. :/
Burkāni bij 2 x jāsēj, bietes gan ir tīri ok, bet nākamgad uz sēklām toč neekonomēšu - jau otro gadu pārbaudu tās, ko pa lēto Maximā tirgo un diez kas nav.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:12. Jūlijs 2011 - 15:26
(Link)
man kaut kā liekas, ka ledus salāti vispār ir tagad un tūlīt jāizmanto, viņi neturās :)
un sēklas es cenšos pirkt kurzemes sēklās :)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:12. Jūlijs 2011 - 15:37
(Link)
Klau, a par tām zosīm - mums bija pavasarī aktuāli, tēvs gribēja ņemt pīles vai zosis, bet tur viss tā sadarījās, ka nesanāca.
Jums viņas kkādā nožogojumā turās vai staigā un kakā, kur tik var|? Nav tā, ka visa zāle līdz mellai zemei noēsta? Mūs diezgan sabaidīja ar to putnkopību briesmu.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:12. Jūlijs 2011 - 16:29
(Link)
Man ir iežogota sēta apkārt mājai un viņas pa turieni arī staigā. Kopā ir 5 lielas zosis un 5 mazas. Viņas vispār nenoēd zāli līdz zemei - paliek kādi 7 cm :) Mūsējās staigā kur grib, lai gan dod priekšroku tusēt tur, kur ir ūdens. Tad kad man mamma bija pieradinājusi pie mājas zosēm nākt, tad arī bij mājas priekša zaļā krāsā, bet vispār - vistu mēsls ir trakāks, jo zoss to zāli sasmalcina un tādu arī izlaiž :) Nekā traģiska.
Var viņas arī iežogojumā atsevišķi turēt.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:12. Jūlijs 2011 - 16:30
(Link)
nu jā, bet pīles (izņemot varbūt pudeļpīles) vispār ir šmucīgi putni. Mēs šī iemesla dēļ no pīlēm esam atteikušies :) Divas gan vēl ir, bet tas tā - vēsturiski:)

> Go to Top
Sviesta Ciba