Dzēšlapa -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Novembris 7., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:48
Labrīts no sarmainās, saulainās mūsmājas :)
Šis ir izcili skaists rīts - ar sauli, vēsumu, sausu gaisu, žagatām, zvirbuļiem un sīļiem ;)
Īpašū šarmu šodienai piedod fakts, ka ir piektdiena!!
Lai jums silti, darbīgi un diena paskrien nemanot!

(16 raksta | ir doma)

Comments:


From:[info]diana
Date:7. Novembris 2008 - 09:51
(Link)
Man vajag bišķi saprāta devu no Tavas puses. Nupat lasīju jaunāko "Deko", tur zeltrocim Ārim Auderam dārzs visos iespējamos rakursos sabildēts. Teksts tipa "Kad viņam vairs nevajadzēja pelnīt naudu, bija jādomā, kur likt laiku, un tad nu viņš ierīkoja skaistāko dārzu Latvijā".

Procenti 70 tur ir no skujeņiem. Lieli, milzīgi koki, ko viņš cērpot - pilnīgi visus cērp, arī tos, kam pašiem ir forma. Tad ir visādi krāsainie augi, pa druskai puķes - bet tās viņam nepatīkot, jo rudenī paliekot tukšas vietas. Bet dārzs milzīgs, augu neskaitāmi daudz. Un man kaut kur škrobe, ka viņš tā lielās, jo 1) dārzs, protams, ir skaists (lai gan manai gaume par pārspīlētu), 2) es neticu, ka viņš pats to visu ir iekārtojis. Kaut kāds slims man tas funktieris - ja pats nav iekārtojis, tātad nav tiesību lielīties. Es neticu, ka viņš pats tās lapas grābj un tās neskaitāmās mulčas tonnas ir klājis, un to zāli pļauj utt. Bet kāda starpība, kas to dara - tak labi izdarīts. Iespējams, ka man skauž, ka viņš tā var savākt lielāko kolekciju Latvijā, ja man katrs kociņš un krūmiņš būtu jāiegādājas ar apdomu, lai naudu nešķiestu. Bet nu kā var tikt pie tādas naudas, lai nebūtu jāstrādā un varētu tikai braukāt pa ārzemēm un vest visādus skaistus augus... :((

Man laikam vienkārši ar Tevi gribas papļāpāt, tāpēc te tādas pārdomas. :))
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:7. Novembris 2008 - 10:02
(Link)
Zini, man vispār skujeņi nepatīk.
Un nepatīk arī ka visādi daiļdārznieki piedalās konkursos par smukājajām sētām, pagalmiem un mājām, jo tā nav godīgi pret parastu mirstīgo - kam nav tādu iespēju pieaicināt kaudzi "malaču", kam iedod naudu un saņem rezultātu.
Man patīk pašai - kaut kur kaut ko iebāzt un ja nepatīk, nākamajā pavasarī pārstādīt :)
Ja grib skujeņs audzēt,tad protams, vajaga naudu, bet ja gribi dažādus košumkrūmus - pavasarī noplēs (lasīt nosper) pa pāris zariņiem, saīsini pa posmiem, iebaksti kūdras trauciņā un uz vasaras vidu jau būs izdzinuši pa kādai atvasei. Es tā divu veidu krūmiņus esmu dabūjusi. kaut kādu kruzuļainām lapiņām un burvju lazdu. Un galu galā - var jau vienmēr tikt pie kā jauna ar draugiem/paziņām samainoties vai pieņemot dāvinājumus :) Galvenais jau nav lai ir daudz, forši - ja ir pašam prieks.
Man paziņai ir kādas padsmit skujeņu šķirnes, a man no tā ne silts ne auksts ;)Toties - man ir smuki vēlie miķelīši, kas zied kā margrietas lielās :)

From:[info]diana
Date:7. Novembris 2008 - 10:06
(Link)
Man arī skujeņi nepatīk, tas čakars liekas neadekvāts rezultātam. Bet par tiem krūmiņiem laba doma, pavasarī jāpastaigā :) Stulbi tikai, ka vissmukākie krūmiņi mums te ir kapos, a tur kaut kā neomulīgi šķibīt zariņus. :DDDDDDDD
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:7. Novembris 2008 - 10:35
(Link)
Neuztver to kā šķibīšanu, bet gan kā palīdzīgas rokas pielikšanu krūmiņu sakopšanā :)
[User Picture]
From:[info]olivija
Date:7. Novembris 2008 - 10:03
(Link)
man vecākiem līdzīgs dārzs, iekārtoja to ainavu arhitektes, smuki jau bezgala, bet tas darbs, kas jāiegulda... un to mulču jau nav grūti uzklāt, tiešām nav, tikai maksā tas viss naudiņas, bet atkal labi, ka nezāles neaug, viss tīrs un smuks:))
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:7. Novembris 2008 - 10:05
(Link)
vot, vot - mulča maksā naudu. Šī iemesla dēļ mēs paši pirksim mulčotāju :) Būs kur likt zarus.
Bet pati iekārtošana taču maksā pieklājīgu naudiņu, vai ne?
From:[info]diana
Date:7. Novembris 2008 - 10:07
(Link)
Esat jau noskatījuši to mulčotāju? Es bišķi paskatījos, likās, ka tur tikai ļoti tievus zariņus lielākoties var bāzt.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:7. Novembris 2008 - 10:22
(Link)
Bijām Aizkrauklē meklēt, bet tur nekā prātīga nebija, varbūt būs pavasarī. Un 4 cm diametrs ir ok.
From:[info]diana
Date:7. Novembris 2008 - 10:24
(Link)
ā, esmu kaut kādus nepareizos skatījusies, kur bija tikai 1 cm :) Vai zaru smalcinātājs nozīmē, ka rezultāts būs izmantojams mulčai? No aprakstiem varētu arī secināt, ka vienkārši sagriež zarus bišķi īsākus, lai var - es nezinu, miskastē sabērt. :))
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:7. Novembris 2008 - 10:39
(Link)
vinjsh vinju sataisa mazos siikos kabalinjos :0) ko var izmantot kaa shkjeldu
[User Picture]
From:[info]olivija
Date:7. Novembris 2008 - 10:21
(Link)
mhm, pamatīgu, jo tur jau lielāko daļu sastāda tas, ka augu, koku, krūmu stādi tiek vesti jau tādi pāris gadus veci, lai ir jau tādi stipri un pamatīgi, viens tūjas stāds (apm. metra augstumā) vien maksā 70 LVL, un, lai gar visu teritoriju, gar sētu tos sastādītu ik pēc 70cm.. bet nu paši pelna, paši zina kā un kur naudu tērēt un, ja tas viņus dara laimīgus, why not:) izskatās jau ļoti smuki, visi, kas atbrauc ir sajūsmā:) man vnk mamma pāris gadus nomocījās ar to, ka paši gribēja izveidot dārzu, bet tāpat tur sanāk tāds vien ķep ļep, pašiem nepatika, tad nu nonāca pie šāda risinājuma. Mamma pateica, kādus apmēram stādus grib savā dārzā un tad au tās meitenes sazīmēja skices, salika tā, lai visu cauru gadu dārzs būtu zaļš, lai vasarā puķes ziedēju pakāpeniski - viena nozied, otra uzzied, utt.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:7. Novembris 2008 - 10:41
(Link)
tur jau tā sāls - ja pašiem nepatīk, tad citādi :)
Galvenais, lai pašiem labi :)
From:[info]diana
Date:7. Novembris 2008 - 10:09
(Link)
Nu es jau būtībā pārsvarā par naudu arī runāju. Man, lai siltumnīcā celiņus nomulčētu, nācās nopirkt 5 maisus par 3 Ls gabalā, un vienalga nezāles cauri auga, bet cik tad tur tās platības uz tiem celiņiem... A dārzā - kosmiskas summas par mulču vajag.
[User Picture]
From:[info]olivija
Date:7. Novembris 2008 - 10:28
(Link)
aha, rudeņos uz ziemošanu un pavasaros vajag ļoooti daudz, nu, atkarībā, cik liels dārzs ir, bet nu viņu jāliek biezā kārtā - apmēram 10 cm vai vairāk un tad ik pa laikam vēl jāber klāt, jo viņa jau saplok un satrūd zemē..
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:7. Novembris 2008 - 10:03
(Link)
un vēl - par to skaistāko dārzu Latvijā - ņečevo ņiznaju - skaistākais dārzs Jumpravā ir mans, Meņģelē - Tavs :)
From:[info]diana
Date:7. Novembris 2008 - 10:10
(Link)
:DDDDDDDD Par Tavu es labprāt ticu, bet man te tāds iztukšītis, ne dārzs, pamazām, pamazām. :) Negribas arī sapirkt nez cik stādu un pēc tam nezināt, kur tos bāzt, un pēc tam, kad paaugsies, visam vietas nepietiks.

> Go to Top
Sviesta Ciba