|
Oktobris 6., 2006
11:39 Vakar atkal uzcepu šokolādes kūku - ļoti vienkārši un ne dārgi, taču gardi un saldi gan. Uzsvars stāstot par kūku tiek likts uz vārdu "vienkārši". Tātad recepte (ja nu kādai sakārojas iemēģināt). Vajaga - 150gr. tumšo šokolādi (es izmantoju Laimu) 170gr. cukuru 3 olas 160gr. kviešu milti 150gr sviesta vai margarīna (es lietoju saldkrējuma sviestu) un noziešanai - 100gr piena vai baltā šokolāde, var vēl ko klāt - kokosa skaidas vai ko. Tātad pa darbībām - 1) ņemam 3 olas un 170gr. cukuru un putojam cietās putās; 2) kaut kādā trauciņā izkausējam sviestu vai margarīnu un iemetam tur 150 gr tumšo šokolādi un tad masu jaucam kopā ar saputotajām olām. Klāt pievienojam 160gr miltus un visu maisām.... dabonam tādu diezgan pabiezu masu. 3)trauku, kurā cepsim kūku iesmērējam ar sviestu un noberam ar rīvmaizi, tad kūka nepielips! 4) lejam traukā (man ir tāda stikla bļoda kūkām) un cepam apmēram 10 min. 250grādos apakšā plīts (es cepu mazāk, jo mums patīk, ka pa vidu tā masa nav izcepusies, tā mums garšo vislabāk); 5)kūku izņēmam no plīts un ļaujam padzist, jo karsta viņa ir diezgan mīksta!!! 6)gatavojam masu , ko smērēt virsū - ūdens peldē izkausējam 100gr piena šokolādes (vai baltās - kāda nu kam ir un tīk). un izņemot kūku no trauka nosmērējam viņai virsu, var uzbērt kaut ko virsū, a var neko nebērt. Tā kaut kā :) Tas viss aizņem 30 min un cepšana vēl 10 min ;) A ņammas apmēram 8 gabaliņi :)
|
Comments:
ārprāc, cik tas varētu būt saldi un garšīgi :))) un kur Tu ņem tam visam laiku? apbrīnojami :*
ps - rīt esat Rīgā?
nea, rīt jābalso un tā, tā ka rīt rīgā neesam gan :(
mhm...galvenā sastāvdaļa - cepeškrāsns:(((
From: | quasi |
Date: | 6. Oktobris 2006 - 13:51 |
---|
| | | (Link) |
|
kas notiks, ka peilisk auzu pārslas vēl nedaduz klāt? piemēram, kviešu miltu vietā?
Nezinu gan :) varbūt tad būs par saldu un dupsis aizlips? :))
| From: | fleur |
Date: | 6. Oktobris 2006 - 14:51 |
---|
| | | (Link) |
|
es kādu dienu pamēģināšu:) man mājās mīt šokolādes fans |
|
|
Sviesta Ciba |