Pilota memuāri.

Komentāri

Mhm, es jau šeit nonācu no tā cita ieraksta, un feminisms tur, saprotams, ka bija, bet nekādas agresīvas tā izpausmes nu gan nemanīju. Vari dot piemēru, kas tev šķita agresīvs?

Un tajā ierakstā arī tika teikts, un es arī to zinu no savas pieredzes - meitenes jau no agras bērnības māca, kā izvairīties no izvarošanas, taču problēma no tā neatkrīt. Problēma kļūst vēl absurdāka, jo izvarotai sievietei pirmie jautājumi bieži ir "kas tad tev bija mugurā" un "vai tu biji dzērusi". Ir ok mācīt meitenēm, ka ne visi cilvēki ir labi, un ka vajag izvērtēt pazīmes, kas liecina par potencionālu varmāku, taču novelt visu atbildību uz sievieti ir absurdi. Un absurdums Latvijā ir nonācis līdz tam, ka pat prokuratūras pārstāve būtībā pasaka, ka ir gadījumi, kad izvarošana notikusi vainu mīkstinošos apstākļos, jo sieviete ar varmāku pirms tam kopā dzērusi. Nedrīkst turpināt tikai izglītot meitenes, bet ar puišiem vispār nerunāt par to, ka piedzērusies meitene minisvārkos nav pelnījusi tikt izvarota.

Priekšstati par to, kas ir un kas nav ok cilvēkam veidojas no tā, ko runā apkārtējie. Ja čalis jau kopš bērnības dzird tikai to, kā vecāki vīrieši pauž (un daudzreiz citas sievietes arī piebalso) "pati uzprasījās" attieksmi, bet nesaņem nekādu citu alternatīvu viedokli, reti kurš aizdomāsies, ka tas nav ok.
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Powered by Sviesta Ciba