[icon] Nevisai priecīgs stāsts par pelēcību... -
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.

Time:17:34
Šodien kādā saitā izlasīju šādu tekstu: "Meitenes, bet vai tas ir normāli, ka mums vēl viens gads b/d, bet audzinātāja jau tagad pirmspēdējā grupiņā liek mācīties zilbes salasīt.. burtus grupiņā pazīst tikai 2 bērni.
Kad jautāju, vai tas tagad ir tik ļoti nepieciešams, man atbildēja, iepletusi acis "Ko, jūs, tak 1. klasē tās ir šausmas, kas bērniem ir jāprot. Teksta uzdevumi jālasa tekoši ar izpratni utt..." baigi sabijos, ja nopietni, jo tad jau tiešām lasīt jāmāca ar steigu, ne? bet nu viss nākamais gads vēl b/d būs.

Sasmējos ne pa jokam... Vai tiešām cilvēki uzskata, ka normāli, ja bērns līdz 5 gadu vecumam nelasa... Kur nu nelasa, pat visus burtus nepazīst. JAp, vai tad neliekas dīvaini, ka mans bērns 4, 5 gadu vecumā nav izrādījis nekādu interesi par lasīšanu. Kas šai māmiņai liek domāt, ka 5 gadu vecumā sākt apgūt lasīšans iemaņas ir pāragri... Žēl, ka audzinātāja nepateica, ka patiesībā viss jau ir gandrīz nokavēts:)
Cik atceros no pedagoģijas grāmatām, jo bērnam augstāks IQ, jo agrāk, bez īpašas piepūles viņš iemācās lasīt...
Vai tad ar bērnu nemaz nekomunicē, ka viņš līdz šim vecumam vēl neko nav apguvis. Pietiekoši taču ir ar to, ka ejot pa ielu laiku pa laikam viņam uz izkārtnēm parāda kādu burtu.
Diez, kāda saskarsme ir šādās ģimenēs.
comments: ir doma Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]kemune
Link:(Link)
Time:17:50
kāda tur saskarsme, no rīta līdz vakaram pie virpas, lai līzingu maksātu
(Reply to this) (Thread)


[info]alisons
Link:(Link)
Time:18:06
Nu tad lai nebrīnās, ka bērņuks arī dienās virpotājs labākajā gadījumā:)
(Reply to this) (Parent)

[info]diana
Link:(Link)
Time:19:13
Ārprāts, man abi lasa, lai gan vienam pieci, bet otram trīs, un man nebūt neliekas, ka audzinātājas mēģina ko pārcilvēcisku tais bērnos iedzīt.
(Reply to this)


[info]shelly
Link:(Link)
Time:19:34
Man gan liekas jokaini, ka bērniem liek lasīt zilbes, ja viņi nepazīst burtus... Audzinātājai būtu jāķeras vismaz pie pamatiem.
(Reply to this) (Thread)


[info]alisons
Link:(Link)
Time:21:23
Nu ar zilbju lasīšanu parasti tiek domāta skaņošana... iemācoties pirmos 2, 3 burtiņus uzreiz tiek sāktas veidot prasmes masīt arī pirmās zilbes... Tā būtu pareizi:)
(Reply to this) (Parent)

[icon] Nevisai priecīgs stāsts par pelēcību... -
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.