Stopwatch hearts - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi
> Pajautā man.

Septembris 14., 2022


[info]alefs12:51
Reiz ar mani notika autobraucēju TAS — ieslēdzu atslēgu mašīnā.

Pirmā doma pēc tam, kad atklāsme par faktu bija aizrāpojusi līdz smadzenēm — a man šķita, ka šitā notika vien agrāk, cērtot ciet moskvičus un žiguļus. Otrā doma savukārt bija tāda, ka manas attiecības ar šo auto ir mērķtiecīgi vedušas uz šo brīdi.

Jāsāk ar to, ka ir mašīnas, kuras ir «simply clever» — un ar to es domāju ne tikai škodas — nu, un tad ir volvo. Simplī klevā mašīnām ir visādas atjautīgas fīčas, par kurām tu nekad pats neiedomātos, ka tādas gribi, bet, kad tādas esi reiz sastapis, to pēc tam visur citur pietrūkst. Bet pats galvenais, kas ir raksturīgs simplī klevā mašīnām — tās neliks īpašniekam iet čakarīgu un riskiem bagātinātu ceļu, lai apmierinātu vienkāršas vajadzības. Es, protams, neapgalvoju, ka simplī klevā mašīna spētu bloķēt jebkādu manu epikfeilo performanci, bet tā vismaz nekaitinātu veidā, kurš uz tādām performancēm provocē.

Mašīna, kura nav klevā, turpretī dara tieši to. Konkrēti: ja aizslēdz mašīnu ciet, kad tai ir nolaisti logi, tad pilnīgi pašsaprotami būtu, ja logus ērti varētu aizdarīt ciet arī tie, kuri par to ir atminējušies vien tad, kad ir izkāpuši no mašīnas. Turpretī attiecīgais lolvo pēc atslēgas izņemšanas no aizdedzes un durvju atvēršanas vairs neļauj darbināt logus. Ja uzreiz neatminējies, ka logi ir vaļā, tad kāp vien atkal mašīnā, liec atslēgu aizdedzē, lai tikai nospiestu vienu pogu.

Bet eksistē aftermārketa risinājumi, kur šo to var uzprogrammēt. Logu nolaišanas poga durvīs turpinās arī turpmāk tikpat veikli notīties no savu tiešo pienākumu pildīšanas, bet vismaz pēc mašīnas aizslēgšanas ar pulti logi paši uzlīdīs atpakaļ uz augšu. Protams, ka man tādu risinājumu vajadzēja.

Un tā, mašīna stāv pie mājas. Stāv neaizslēgta, ar atslēgu aizdedzē, jo te jau visi savējie. Tā kā diena karsta, tad stāv ar logiem lejā. Bet vakars velk uz miklumu, un nodomāju, ka logus gan derētu pacelt uz augšu. Varētu jau vienkārši pagriezt atslēgu un nospiest pogu durvīs. Bet man taču tagad ir šī jaunā elegantā funkcija — logi ar pulti. Izvelku atslēgu no aizdedzes (jo vismaz ar atslēgu aizdedzē mašīnu no pultes aizslēgt nevar), nospiežu «lock», priecīgi noskatos, kā viss notiek, iespraužu atslēgu atpakaļ aizdedzē, izkāpju no mašīnas — un aizcērtu durvis.

Kamēr sāku apsvērt, tieši cik tālu pašlaik atrodas otra atslēga, kāds gudrāks prāts apjautājās, vai man gadījumā nav vaļā bagāžnieks. Tas tik tiešām nebija aizcirsts. Tajā brīdī sapratu, ka noteikti būtu varējis būt arī sliktāk, jo ne visos sedanos var tā eleganti aizlīst no bagāžnieka uz salonu.

Bet nu jā. Saderīgā pārī vismaz vienam ir jābūt klevā, un tas, kurš spēj izpildīt tādu triku ar aizslēgu mašīnu, diezin vai kvalificējas. Bet nu tas otrs arī tā ne visai.

Read Comments

Reply


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

> Go to Top
Sviesta Ciba