Conscientia est vis - ir patīkami pamocīties un Lūkass ir spizģītājs!

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

July 12th, 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:11 pm - ir patīkami pamocīties un Lūkass ir spizģītājs!
Tikko ienācu mājās. Esmu viss pārklāts ar sviedriem. Kardiotreniņš plus rokas kājas un prese. Sasodīts, tā pusotra stunda pūliņu karstumā bija tā vērta, lai tagad varētu izbaudīt mieru un aukstu dušu. Lai cik ļoti negribētos atzīt, atpakaļceļā es vairākkārt uzmetu sev aci skatlogā, un vai zinies - man patika tas koes tur redzu :D (nekāda narcisma)


Starpcitu, esmu ticis aptuveni pusē ar Azimova Foundation triloģiju un ziniet ko? Džordžs Lūkass reāli ir nospiedējs. Star Wārzi ir riktīgs rip-ofs. Bet kā saka PIZĢĪC NAV ZAGTS! Nu kautvai tas pats Hobers Malovs(vai Lathan Devers) salīdzinājumā ar Hans Solo. Abi divi ir sasodīti tirgoņi ar superātriem kuģiem, kam pohuj par to kas un kur uzvar tomēr galu galā dara labu?! Coincidence? You be the judge.
Current Music: lemon jelly - space walk

(11 domas | tev ir ko teikt?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]almighty_j
Date:July 12th, 2010 - 10:21 pm
(Link)
Kas tā par triloģiju, a? Anukasaki!!!!!
[User Picture]
From:[info]akademikjis
Date:July 12th, 2010 - 11:10 pm
(Link)
nu cik es noprotu, viena no vis slavenākajiem sci-fi žanra darbiem - izaka azimova foundation triloģija
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Foundation_Series
[User Picture]
From:[info]almighty_j
Date:July 13th, 2010 - 12:09 am
(Link)
Īzaks Asimovs, OuMaiGād!!!!! :) :] :)..

[interesanti, ka tajā pašā grāmatā par ko es te iepriekš sajūsminājos, autors šamo spārda.. bet šitās man būs jāizlasa. Tev ir?]
[User Picture]
From:[info]akademikjis
Date:July 13th, 2010 - 12:30 am
(Link)
:D man tā grāmata tīri labi patīk, jo jāņem vērā ka Asimovs ir sarakstījis arī vairākas fizikas grāmatas. So - it's legit!
Es pats esmu aizņēmies un šobrīd esmu ticis līdz pusei. Bet nu t''a grāmata ir klasika, katram sci-fi mīlotājam jābūt :) moš var robert's books pasūtīt.
[User Picture]
From:[info]almighty_j
Date:July 13th, 2010 - 12:40 am
(Link)
Amazon'ā nevar?

man tagad žigli jāuzrok, par ko Asimovs izpelnījās kritiku, bet lai kas tas arī nebūtu, ar šo savu n-loģiju (kā izskatās), viš' ļoti ātri atkal atgūst reputāciju..
[User Picture]
From:[info]morphine
Date:July 13th, 2010 - 01:32 am
(Link)
Ja interesē - augstākminētās grāmatas gan man nav, bet ir viena vēl padomijā izdota sci-fi stāstu grāmatiņa, kur cita starpā ir arī divi Asimova darbiņi. ;)
[User Picture]
From:[info]almighty_j
Date:July 13th, 2010 - 07:01 am
(Link)
vot, es taisni šitās gribēju palūkot, ja nu ir tā, kā [info]akademikjis saka, un Lūkass ir spizģītājs? :D

šitais reku Tev!
[User Picture]
From:[info]akademikjis
Date:July 13th, 2010 - 02:07 pm
(Link)
Starpcitu neesmu vienīgais! Man šāda doma radās, kad izlasīju par tēlu Hober Mallows vai Lathan Devers un man lasot ienāca prātā Hans Solo. Sāku domāt. Iegūglēju 'Mallows Hans solo' un 'Devers hans Solo' un izmetās daudz ierakstu, par cilvēkiem kas atrod dažādas paralēles. To jau var nesaukt par zagžanu, vnk asimovs ir radījis vairākas sci-fi vispārpieņemtas lietas. Laikam ka "hyperspace" arī ir viņa radījums. un to tač tik plaši izmanto SW
[User Picture]
From:[info]almighty_j
Date:July 15th, 2010 - 08:01 pm
(Link)
yup. viš' viennozīmīgi varētu būt vismaz viens no 'hyperspace' idejas līdzautoriem, par to arī laikam tur bija tās domstarpības. Bet nu whatever - priekš kam kasīties lieki par to, kas ir un kas nav nospiests, labāk baudīt labu literatūru! :)
[User Picture]
From:[info]akademikjis
Date:July 16th, 2010 - 07:15 pm
(Link)
Viennozīmīgi. Visticamāk Lūkass ganjau pats ir kaut kur minējis, ka iespaidojies no tādiem autoriem kā Azimovs. Galu galā ir mazdrusciņ vieglāk, ja ir vismaz kaut kāds vienots visuma setings :D Ja katram autoram būtu jāizdomā savs pilnīgi no "scratch" tad apraksts aizņemtu vairāk kā grāmatas ideja.

Starpcitu, Zvaigžņu kariem eksistē grāmata? Respektīvi, mums te ir maratoniņš, skatamies SW stāsta secībā, un reāli pēc 3ās (jaunākās) filmas noskatīšanās, filma vairs nesagādā tik lielu pārsteigumu, jo viss zināms
[User Picture]
From:[info]almighty_j
Date:July 18th, 2010 - 09:37 pm
(Link)
in fact, jēēs - StarWars ir izdots arī papīra formātā. Dalās pa romāniem atbilstoši filmas daļām, bet kāda ir literārā kvalitāte, nudien nezinu. :/ Zinu tikai, ka esmu savulaik Jānī Rozē redzējis.

> Go to Top
Sviesta Ciba