AIVARS GEDROICS - Trimda

About Trimda

Previous Entry Trimda14. Jan 2007 @ 19:06 Next Entry
(ir doma)
From:(Anonymous)
Date: 17. Janvāris 2007 - 17:09
(Link)
Skaties, rasisms balstās tak uz vienas rases pārākumu pār citu. Ruandā 1994. gada genocīds bija tiešas rasisma sekas, vieni sadumpojās un sāka slaktēt tos, kuri visu laiku bija skaitījušies vērtīgāki. Tas pats Trešajā reihā.
Man ir pretenzijas pret domu, kas Tavā rasisma interpretācijā ir ietverta, ir pretenzijas idejiski, tas, ko Tu AG te uzsver ietilpst terminā tautas identitātes saglabāšana, bet Tu to kļūdaini sauc par rasismu.

Vai arī es galīgi nepareizi saprotu? Ja tu uzskati, ka Latvieši ir pārāki par krieviem, tad motivē kā. Citādi paliek ļoti daudz vietas brīvai interpretācijai. Tostarp, Tu liec man domāt, ka teiksim Dinsberģu Jānis ir labāks rakstnieks par Bulgakovu vai Dostojevski tikai tādēļ, ka pirmais ir etnisks Latvietis. Kā var izmērīt Latvieša pārākumu? Mērīt degunu, kā to darīja beļģi Ruandā? Kā?
From:[info]aivars_666
Date: 17. Janvāris 2007 - 17:13
(Link)
Katram ir tiesības definēt rasisma jēdzienu kā grib! Šajā pat blogā ir aprakstīts, kā es to saprotu. Es neuzskatu, ka kāda tauta vai rase ir pārāka par citām, bet savādāka gan!
From:(Anonymous)
Date: 17. Janvāris 2007 - 17:37
(Link)
Racism is a belief system or doctrine which states that inherent biological differences between human races determine cultural or individual achievement — with a corollary that one's own race is superior and has the right to rule others.

Tu tomēr esi publiska persona, lielākā vai mazākā mērā. Līdz ar to cieņa pret lasītāju it kā prasa izteikties saprotami. Tu taču nesauc par galdu āmuru, labi zinādams, ka galds ir tas, ko visi sauc par galdu. Un ar krēslu tu tak arī to nejauc.

Rasists pēc definīcijas no Tevis nekāds, Tu aizstāvi latviešu nacionālās identitātes saglabāšanos. Tu pats tikko teici: "neuzskatu, ka kāda tauta vai rase ir pārāka par citām, bet savādāka". Respektīvi - nacionālists. Bet Tu vēl tam gribi piekabināt: rasists.

Citi nesaprot, bet ja nesaprot, tad tava politiskā darbība kļūst bezjēdzīga. Tu pats, piemēram esi gatavs klausīties kā kāds runā kaut ko tādu, ko Tu nesaproti? Vai Tu tādam cilvēkam, viņa uzskatiem vari piekrist?

Tam politiskajam virzienam, kuru Tu pārstāvi ir pirmkārt nepieciešams, lai citi saprastu par ko iet runa. Bet Tu: RASISMS. Un, ja kāds zina, kas tas tāds ir, tad nesaprot Tevi. Un nevar Tev piekrist.
From:[info]aivars_666
Date: 17. Janvāris 2007 - 17:42
(Link)
Es aizstāvu arī RASES, ne tikai nacionālo savdabību! Un, ja Tvaika ielas pacienti mani nesaprot, man tas pie kājas!
From:(Anonymous)
Date: 17. Janvāris 2007 - 17:47
(Link)
Ar Tevi te cilvēciski runājās, a Tu uzreiz par Tvaika ielu. Nekulturāls esi. Es te drukāju Tev adresētus motivētus jautājumus, bet Tu kā parasti. Ja tev potenciāls vēlētājs uzdotu jautājumus, arī Tāpat atbildētu?

Palūgšu normāli atbildēt. Un tad lūdzu pamato, kādas ir galvenās atšķirības starp to rasi, kuru Tu aizstāvi, un to, pret kuru Tu cīnies.
From:[info]aivars_666
Date: 17. Janvāris 2007 - 17:56
(Link)
Ar to, ka tās ir dažādas. Un, ja tev nepārtraukti jāskaidro, ka 2 x 2=4, tad īsti normāls tu neesi! Starp citu, kā tevi sauc, ja nav bail, atzīsties!
From:(Anonymous)
Date: 17. Janvāris 2007 - 18:04
(Link)
Mārtiņš Bauers
From:(Anonymous)
Date: 17. Janvāris 2007 - 18:05
(Link)
Kā izpaužās dažādība? Lūk, kas mani interesē. Piedod, ja esi par to rakstījis, tad pasaki kad un kur, izlasīšu.
From:[info]aivars_666
Date: 17. Janvāris 2007 - 18:24
(Link)
Paņem, bērniņ, baltā cilvēka un nēģera foto un salīdzini! Varbūt redzēsi atšķirības!
From:(Anonymous)
Date: 17. Janvāris 2007 - 18:57
(Link)
Krievi un nēģeri? Kur loģika?
From:[info]aivars_666
Date: 17. Janvāris 2007 - 19:00
(Link)
kāpēc krievi? Jebkuri eiropieši un nēģeri! Tu taču prasīji, kādas ir atšķirības satrp rasēm,un es tev kā bebītim to skaidroju!
From:(Anonymous)
Date: 17. Janvāris 2007 - 19:05
(Link)
OK, tātad trimdas latviešiem būtu jāsāk ienīst nēģeri. Paldies par informāciju, AG, viss skaidrs. Prieks bija padiskutēt, tikai kļūsti laipnāks.
From:[info]aivars_666
Date: 17. Janvāris 2007 - 19:08
(Link)
Ienīst nevajag, taču nav ar viņiem jāprecas un jākopojas!
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba