- Cūkupupu AKTS nr 2
- 14.9.10 21:16
- Pēc lekcijām, atgriežoties Jelgavā, es nolēmu pastaigāties pa pilsētu. Ejot garām Jelgavas biedam -12stāvu ēkām labajā pusē ir tāds feins ļaužu tirdziņš, kur pārdotākā prece šobrīd ir sēnes, bet man kā jau lielam sēņu NE ēdājam, kas cits interesē. Nodomāju, ja būs tad paņemšu. Jā, tās ir cūku pupas. Biju jau nodomājis, ka sezona ir cauri, bet NĒ, viņas tur vēl bija, protams cena ir augsta - 1.50 Ls. Vasarā tās vēl maksāja ~60 sant. Nu neko, nodomāju ka jāņem taču ir, jo nu pēdējās šosezon. Pēc jaukas sarunas ar tantiņu, kura man saliek maisiņā tās pākstis un es viņai pasniedzu monētas, viņa man cūku pupas, saku paldies un uz redzēšanos. Pa ceļam uz mājām manī ir tāds satraukums - kā nu lai es viņas tagad pagatavoju, cerams būs garšīgas - tauriņi vēderā. Nolēmu visu procesu iemūžināt arī kamerā, bija amizanti un smieklīgi... kā man tas izdevās var aplūkot šajās fotogrāfijās.
P.S.
Šeit var apskatīties pagājušā gada Cūku pupu AKTU.
Bet nu šeit zemāk šī gada AKTS. :)
Šis te ir pats sākums, vēl pats gardums ir pākstī slēpts.
Šeit es viņas lidinu pa gaisu. Bagātie tā dara ar naudu, bet es ar cūku pupām :)
Sākam lobīt.
Paralēli kamēr es lobu tiek skatītes Dienvidparks.
Šādi te - ērti iekārtojies.
Darbiņš paveikts. Pākstis izlobītas, pašas pupas gatavas cepšanai.
Gāze plīti ir beigusies, nākas sildīt elektrisko plīti, lai pārbaudītu vai "aplis" ir karsts, var uzspļaut.
Šeit lieliski var redzēt, kas notiek bildē ar gaismu, kad tu stāvi priekšā gaismas avotam no loga spļaudams uz "apļa" un paejot malā no loga gaismas, kā izmainās krāsas. haha. Ar roku labāk nepābaudīt, vai karsts vai auksts - var apdedzināties.
Jā tā plīts nav tā pati tīrāka, bet nu liekam to pannu virsū - karsēties.
Paralēli kamēr panna silts, var griezt sviestu.
Sviestiņu skaisti un eleganti ierīvējam uz karstās pannas virsmas.
Beram tik iekšā tai pannā tās pupas. Atminos virtuvē patīkams aromāts bija, kad tās pupas nonāca tai sviestiņā.
Lūk, viss sabērts iekšā, jāsāk tik cept.
Visu kārtīgi samaisām - šeik, šeik, šeik.
Kamēr es te šeik šeik šeik, pa logu mani kāds vēro - svešs runcis.
Lai runcis vēro, bet es tikmēr piebēršu sāli pupām.
Atkal šeik šeik šeik.
Kamēr tas viss cepās, var ieturēt pauzīti.
Un pavērot kā ar vienu aci tevi vēro runcis - Fricis.
Un te no otras puses - ar abām acīm šoreiz.
Kad esi mazliet pavērojis kaķus, var atgriezties pie cūku pupu akta - cepšanas. Izskatās, ka viss notiek.
Kamēr viss notiek, var sarīvēt sieru.
Šķiet, ka būs jau gatavs.
Izslēdzam ārā elektrību.
Saberam tikko saceptās cūku pupas kādā elegantā, sev ērtā traukā.
Protams, ja ir vēlme var uzbērt arī sieriņu, lai tas izkūst, bet tas no katra paša atkarīgs, kas kā un kāpēc. Katram jau tās garšas nianses ir citādas.
Gatavs.
Šeit jau es pusīti esmu noēdis. Jums liksies, ka izskatās tā negaršīgi? Nē tā nebūt nav - ir ļoti, ļoti garšīgi :) Es šodien šim ēdienam kā dzērienu izvēlējos kafiju, bet lieliski iederēsies arī kāds pašbrūvēts mājas vīns, vai alus.
Lai labi garšo. :)
Ā un šitas skats man vienkārši no istabas loga bija. Vakara saulriets tik tikko, kad taisīju šīs bildes priekš šī cūku pupa akta sērijas.
THE END. -
Mūzika: Meleeh - Vittra
Garastāvoklis:: paēdis. - 7komentēt
- 14.9.10 21:54
-
Es nezinu kā tas garšo, bet es gribētu to pagaršot.
- Atbildēt
- 14.9.10 22:15
-
un man taa gribaas kko uzeest :(
- Atbildēt
- 14.9.10 22:42
-
patiesībā izskatās diezgan garšīgi ;] lai gan neizslēdzu iespēju, ka tas tikai siera dēļ ;D
bet nu jā. kārtējo reizi tev ir sanākušas burvīgas bildes un "stāsts". - Atbildēt
- 14.9.10 23:42
-
Bezvārdis
Svešais runcis ir fantastisks! Fricis jau arī daiļš :)
Un cūku pupas garšīgas :)
Neesi apsvēris iespēju atmest sieru un sviestu? ;) - Atbildēt
- 15.9.10 00:04
-
Varbūt kādreiz, varbūt :)
- Atbildēt
- 16.9.10 16:57
-
parasti mēdzu gandrīz tāpat gatavot sviestapupiņas, tikai iepriekš ir sālsūdenī jāizvāra.. unnn,siers uz pannas jau jāmet klāt,lai bišku apcepās, arī baigi garšīgi sanāk.
bet ar cūkupupām gan nav mēģināts.
kamēr vēl ir, jāizmēģina laikam! :) - Atbildēt