agora - [entries|archive|friends|userinfo]
agora

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Tagi | TrZ | Puxc ]

[Oct. 23rd, 2005|10:20 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , , , , ]



http://www.tvnet.lv/news/abroad/index.php?id=4839478

Afgāņu žurnālistam par "islama zaimošanu" piespriež divus gadus cietumā

LETA-DPA
22. oktobris (2005)
19:18

Afganistānas pirmā tiesu instance sestdien piesprieda kādam afgāņu žurnālistam divus gadus cietumā par islama zaimošanu, kas pieļauta vienā no viņa rakstiem, ziņo amatpersonas.

Ali Mohakiks Nasabs ir pirmais žurnālists, kas notiesāts saistībā ar savu profesionālo darbību kopš talibu režīma gāšanas 2001.gada rudenī.

Tomēr viņam vēl ir tiesības apstrīdēt spriedumu apelācijas kārtībā.

Nasabs ir žurnāla "Hoqoq-e-Zan" ("Sieviešu tiesības") redaktors. Viņš publicēja rakstu, kurā kritizēja nāves sodu un citus islama šariata likumu paredzētos bargos sodus.

Tiesa atzina Nasaba rakstu par "par islamu aizskarošiem zaimiem".


http://www.apollo.lv/portal/news/73/articles/59049

Latvijā ir viesojušies islama fundamentālistu organizāciju pārstāvji
LETA
Svētdiena, 23. oktobris (2005) 10:17

Pēdējo gadu laikā Latvijā arvien populārāka ir kļuvusi islama reliģija, turklāt valstī regulāri sākuši ierasties arī atsevišķu islama fundamentālistu organizāciju pārstāvji, secinājis Drošības policijas Pretterorisma centrs.

Centra darbinieki tomēr norāda, ka Latvijas iedzīvotājiem nevajag uztraukties un saasināti uztvert ielās redzamos musulmaņus.

Kā aģentūrai LETA atzina Drošības policijas Pretterorisma centrā, pētot starptautisko situāciju, secināts, ka islamistu terorisma tīkli kļūst arvien neatkarīgāki no starptautiskās vadības, tajā skaitā no zināmākās teroristu organizācijas "Al Qaeda".

Pēdējā informācija liecinot, ka "Al Qaeda" pašlaik kļūst tikai par ideoloģisko centru, bet reālās teroristiskās organizācijas kļūst arvien neatkarīgākas, tāpēc tās nākotnē var radīt lielākus terora draudus, jo terora aktus rīkos savstarpēji nesaistītas teroristu grupas.

Veiktie pētījumi arī norāda, ka saglabāsies pašnāvnieku rīkotie terorisma akti, kuros piedalīsies divas vai trīs paaudzes Eiropā nodzīvojošie musulmaņi.

Pretterorisma speciālisti Eiropā norāda, ka pēdējās aktivitātes liecinot par teroristu aktivizēšanos no Ziemeļāfrikas - Marokas un Alžīrijas. Šo teroristu ieplūšana Eiropā palielina teroristu kapacitāti, norāda Drošības policijas Pretterorisma centrs.

Turklāt daudz musulmanisma reliģijas piekritēju veidojas starp cilvēkiem, kas pēc savas etniskās piederības nav austrumu zemju iedzīvotāji. Spilgts piemērs tam bijis Lielbritānijas pilsonis Ričards Rīds, kurš 2001.gadā mēģināja uzspridzināt aviosabiedrības "American Airlines" lidmašīnu.

Drošības policijas Pretterorisma centrs norāda, ka arī Latvijā pēdējos gados latviešu un krievvalodīgo vidū palielinājies islama piekritēju skaits. Centra pārstāvji norāda, ka šīs reliģijas piekritēju pieaugums konstatēts arī ielodzījuma vietās, kur ieslodzītie pievēršanas dažādas musulmanisma literatūras lasīšanai.

Drošības policijas Pretterorisma centrs arī Latvijā konstatējis tendenci, ka valstī ierodas islamu fundamentālistu organizāciju pārstāvji. Piemēram, "Jamaat Al Tablih" jeb "pastarās dienas brīdinājuma grupas" pārstāvji Latviju apmeklējot vismaz piecas reizes gadā. Tomēr pašlaik Drošības policijas Pretterorisma centrs nav konstatējis, ka organizācijas pārstāvji būt mēģinājuši Latvijā vervēt cilvēkus vai aktivizējuši kādu radikālu darbību. Arī finansiālas aktivitātes nav novērotas.

Speciālisti norāda, ka "Jamaat Al Tablih" savu darbību konspirē kā islama izglītojošā organizācija, lai gan tās rīcībā ir plaša informācija par kaujiniekiem un kaujas darbībām Afganistānā, Alžīrījā, Kašmirā, Bosnijā un Kosavā.

Pēc Drošības policijas Pretterorisma centra informācijas Latvijā pašlaik ir aptuveni 5000 islama kopienas aktīvu dalībnieku, kuru vidū ir arī latvieši un cittautieši, kas nav etniskie musulmaņi.
linkpost comment