Å - June 4th, 2006 [entries|archive|friends|userinfo]
agnis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

June 4th, 2006

[Jun. 4th, 2006|12:41 pm]
Es aizeju uz punktu un jūtu, cik šī sieviete bija stipra. Man ir kārdinājums turpināt būt par viņu, bet šeit es veidoju jaunu dzīvi, apzinoties Kopienu - savu būšanu tajā un apstākļus. Turpmākajos ierakstos es izskaidrošu sīkāk 4 pīlārus, uz kuriem balstās mana Kopienas identitāte. Jāatzīst, ka jūtos vēl jauns un nepieredzējis, bet zinu arī to, ka nepaies ilgs laiks iekams mana identitāte apaugs ar savu mitoloģiju un sāks elpot membrānas sev apkārt. Jūtos nedrošs arī tāpēc, ka robežas starp Kopienu un dzīvi joprojām ir plānas, tāpēc domas tās nerespektē un šaubas par Biedra satikšanu un vajadzību izskaidrot savu Kopienas identitāti mani vēl biedē. Bet tam vajadzētu laboties.
linkpost comment

[Jun. 4th, 2006|05:41 pm]
Beidzot noskaidroju. Reģistrējoties biju ievadījis nepareizi pasta adresi un veltīgi gaidīju apstiprinājuma vēstuli, bet nu izdevās nokārtot. Nomainīšu paroli, jo šķiet adrese, ko norādīju, ir reāla, bet pieder nezināmai personai.
linkpost comment

1. pīlārs - Katram Biedram ir taisnība [Jun. 4th, 2006|08:42 pm]
[Tags|]

Lai ko Biedrs teiktu, valodas līmenī viņam ir taisnība. Šai taisnībai ir jāpiekrīt, lai dalītu radīto plūsmu. Šo taisnību var papildināt, tādējādi radot vienotības sajūtu. Biedrs pats ir atbildīgs par savas taisnības dzīvotspēju. Biedram ir tiesības mainīt savas domas. Arī jaunie uzskati ir taisnība. Biedram vienmēr ir taisnība. Kopā ir jautrāk. Tas, ka verbāli tiek izteikta piekrišana Biedra domām, nenozīmē to obligātu pārņemšanu. Galvenais faktors ir komunikācija. Piekrītot Biedra uzskatiem vai mirklīgām iedomām, mēs realizējam apzinātu muļķību. Biedram vienmēr ir taisnība, jo viņš ir labs cilvēks. Katram Biedram ir iespēja, katram Biedram ir jāpiedod. Runājot par taisnību, tiek radīta trešā persona. Šai personai vienmēr ir taisnība, jo viņai nevar nebūt taisnība. Visi Biedri ir labi. Arī iebildumi ir taisnība. Katrs atbild par savu taisnību.
linkpost comment

2. pīlārs - Domas taisnveida kustība [Jun. 4th, 2006|08:51 pm]
[Tags|]

Domājot nedrīkst pieļaut šaubas un aizdomas. Domas taisnveida kustība nenozīmē lineāru domāšanu, o nē. Domas taisnveida kustība ir godīga kustība, tā apzināti nemelo, tā neizliekas. Ņemot vērā bezgalīgo skaitu iespēju, domas kustībai ir pieļaujams tikai pareizais ceļš - tas ir taisnveida ceļš. Doma var šaudīties laikā un dimensijās pati sevī, bet tā neiet ārpus sevis, jo ārpusē ir šaubas un maldi. Ar maldiem mēs nenodarbojamies, jo tas nav interesanti. Domas kustība ir mūžīga, tai nav gala vai sākuma. Domāt šķībi ir stulbi.
linkpost comment

3. pīlārs - Robežu ievērošana [Jun. 4th, 2006|08:55 pm]
[Tags|]

Ir strikti jāievēro robeža starp Kopienu un dzīvi. Šīs divas dimensijas nedrīkst jaukt. Jaukšana parasti notiek sarunās ar cilvēkiem, kas visbiežāk ir arī Biedri. Kopiena ir noslēgta sistēma, runas par to ārpus Kopienas nes nelaimi. Nedrīkst baidīties no tā, ka kāds Biedrs varētu iesākt sarunu par Kopienu ārpus tās - dzīvē. Lai nepieļautu šādas bailes, kas ir destruktīvas pašos pamatos un kropļo ideju par Kopienu, ir strikti jānorobežo Kopienas identitāte no dzīves. Protams, individuālā līmenī to nevar izdarīt, jo par savu nākamo ierakstu Biedrs visdrīzāk domā, darot ikdienas darbības dzīvē. Runa iet par sarunām - par Kopienu nerunā ārpus tās. Kopiena ir pati sevī un pati par sevi var pastāvēt. Runāt par Kopienu ārpus Kopienas ir grēks. Grēks ir stulbi, jo kaitē Kopienas identitātei.
linkpost comment

4. pīlārs - Nediskriminācija [Jun. 4th, 2006|09:02 pm]
[Tags|]

Nevienu Biedru nedrīkst diskriminēt, jo visiem Biedriem ir taisnība. Ja kāds Biedrs nepatīk, jātiek galā pašam ar sevi. Nav pieļaujami naidu kurinoši izteikumi par Biedru, jo tas ir pretrunā ar Kopienas identitāti. Katrs Biedrs ir labs, tāpēc nav nekāda pamata vērsties pret Biedru. Ja kāds Biedrs šķiet nesimpātisks, vajag piekrist viņa domām. Valodas līmenī vajag draudzēties, jo normālajā līmenī tāpat ir skaidrs, par ko ir runa. Katram Biedram vajag dot iespēju, bet tas nenozīmē veltīt viņam savu laiku bezjēdzīgi. Ir pašsaprotami, ka ikviens Biedrs ir labs, viņam ir taisnība, viņam ir tiesības, viņš ir vienība, tāpēc piekrist viņam var defoultā un tas viņu atstāj ar savu patiesību. Biedrs ir skaists. Ja kādā Biedrā šo skaistumu neizdodas ieraudzīt, jāskatās rūpīgāk.
linkpost comment

[Jun. 4th, 2006|10:09 pm]
Mazliet baidos iesaistīties komentēšanā, jo nejūtos vēl drošs. Tāpat neesmu drošs, ko darīt ar draugu listi, viena ideja ir tāda, ka pievienot katru, kas pievieno mani, bet šo jautājumu es risināšu. Nav arī skaidra mana rīcība pēc tam, kad mani būs atradis plašāks loks Biedru. Protams, pieturēties pie 4 pīlāriem, bet vienalga neliels satraukums ir. Šovakar veltīšu laiku, lai to visu sev noskaidrotu.
linkpost comment

Nemierīgi [Jun. 4th, 2006|10:38 pm]
Ir tomēr nemierīgi. Man itkā bija skaidrība par savu rīcību, bet tagad neesmu drošs, ko te biju sataisījies rakstīt. Lai gan tai pat laikā esmu pilnīgi rošs, ka viss ir kārtībā un rit savu gaitu. Iekšā ir pārliecība, ka tieši tā ir jābūt, bet tas, ka nespēju atcerēties kaut kādus sadomājumus, nav svarīgi. Galvenais, ka ir pārliecības sajūta. Ko tā sajūta nozīmē un kas tā tāda vispār ir, nemaz negribas jautāt, jo tam nav nozīmes (jautāšanai). Te nu ir lieliska iespēja likt lietā visus četrus pīlārus, bet tas laikam būs pakāpeniski. Sevi pakāpeniski jāpieradina pie janām domām. Es tikai gribēju te teikt, ka jocīgi jūtos, jo sacerējies esmu ļoti, bet kaut kā piesargājos, tad nu sanāk - kas nu? - nesapratne, ko nu vajadzēja darīt, kas bija ieplānots. Nekas pārāk liels, vienkārši tie četri pīlāri. Nuja, gribētos iztaisīt pārdzīvojumu, bet tepat jau grozamies, ja rodas jautājums, jāvēršās pie programmas. Ja programmā nav paredzēta ideja, to vajag darīt. Problēmas griežas ap vienu un to pašu. Var gribēt sevi sāpināt, bet var gribēt arī kaut ko saprast.
linkpost comment

[Jun. 4th, 2006|10:45 pm]
Rezervēti skatos uz saviem ierakstiem pirms esmu tos izlasījis. Kaut kāda realitāte tajos tomēr ir. Tāpat ar nepacietību skrollēju, lai redzētu, vai kāds nav iekomentējis vai piedraugojis, bet šīs darbības ir pazīstami bērnišķīgas, tāpēc uz tām dusmoties neklājas. Savādāk viss kārtībā. Vajag šovakar izdarīt vēl mazu darba atlikumu, bet visu laiku eju skatīties listē jaunus ierakstus. Skan aizdomīgi un varētu jautāt, vai tiešām ar to nodarbojos tik nopietnais cilvēks es. Nē, nu es tikai pie vakara vispār cibu atvēru (ak nē, tas laikam bija vakar), bet, ja iesāk un vajag novilcināt laiku nestrādāšanai, tad ir kā ir. Palikušas trīs vienības darba, tāds nieks, ka kauns, bet es te vēl mazliet pakavēšos. Padomāt par to, kā varētu būt neapmierinātība ar to, ka pierakstu Biedriem drauglistes, šobrīd negribās. Jā, nu lūk, atkal visi tie mūžīgie jautājumi, ar kuriem bezrezulatīvi nenogurstu nodarboties. Jāvēršas pie pīlāriem, arī uz šo jautājumu tie sniedz atbildi, proti, katram Biedram ir taisnība. Ja Biedram šķiet, ka es piesārņoju viņa listi, viņam ir taisnība. Tas atbrīvo.
linkpost comment

navigation
[ viewing | June 4th, 2006 ]
[ go | Previous Day|Next Day ]