aga -

Jun. 5th, 2011

11:56 am

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Taatad. Jau apalju nedeelju esmu Indijaa. Manam Londonas darba deveejam sheit ir saliidzinoshi liels un nepraataa strauji augoshs ofiss. Mana misija ir paarmigreet konkreetu funkciju no Londonas uz Bangalori. Dziivee tas noziimee 3 meeneshus, lai samaaciitu aptuveni 30 cilveeku komandai, kaa taa lieta daraama.
Liela dalja nacionaalo iipatniibu shkjiet tuvas un paziistamas no ieprieksheejaa brauciena. Aarkaartiigaa viesmiiliiba, atveertiiba un draudziigums. Tuviiba ar visu liimenju un pakaapju gjimeni. Galvas ljurinaashanaas, kas var noziimeet gan jaa, gan nee. Bezierunu pakljaushanaas hierarhijai, pat ja piramiidas augshgalaa seezh lohs. Ne ar ko nesaliidzinaama motivaacija un centiiba, lai gan performance kaut kaa vienmeer klibo uz abaam kaajaam. Muuzhiigie meegjinaajumi apchakareet blondo tuuristi. Jaunieshu flirteeshana ar arranged marriage conceptu - dazhi aiz humora, jo pashu gjimenes ir modernas un liberaalas, bet lielaakaa dalja aiz nervozas nedroshiibas, jo zina, ka tieshi taa ar vinjiem arii buss un mamma jau klusiibaa rokas cauri piemeerotu meitenju/puishu CV.
Ir arii jaunas lietas. Vakar aizdevos uz centru paskatiities, kas un kaa. Pilseeta tik pat njudzekliiga un gaiss piesaarnjots kaa Deli. Smuks botaaniskais daarzs, daudz gaisa un vietas - puulji vairaak orienteejas uz zhopingu, ne dabu. Security saforseejushi, visur jaaiet cauri detektoriem un jaaraada soma. Teiksim, eju uz bodi nopirkt sojas pienu. Detektors un soma pie ieejas, pie izejas paarbauda cheku pret preceem, kas man somaa. Atklaaju sev 2 jaunus augljus. Chikoo izskataas peec kartupelja, bet garsho peec kivi. Jack fruit - man liekas, latviski tas ir maizes auglis, bet varbuut shauju greizi. Taads adatains rupucis uz 10kg, karaajas kokaa, tur labaak apakshaa nestaaveet.
Vispaar pagruuti atrast, ko eest. Ofisaa pusdienas par briivu, bet viss ir tik ass, ka es ar savu austrumeiropas paleti i tuvumaa staaveet nevaru. Ko var gribeet, ja uzaugaam uz saali, siipoliem, varbuut drusku maltiem melliem pipariem. No chilli man luupaam aada iet nost :( Taa nu dziivoju uz salaatinjiem, cerot, ka tie kaartiigi nomazgaati. Pagaidaam - touch wood - esmu vesela. Pagaajshreiz taa saslimu, ka gandriiz pie teeviem aizgaaju. Varbuut kaut kaada imunitaate izstraadaajaas, nez.
Vispaar juutos aarkaartiigi pozitiivi. Bik tikai sagurums. No Londonas pietruukst tikai 2 lietas: ikdienas 30km ritenjoshanas un zemenju sezonas. Toties viss jaunais, viss, ko veel redzeeshu un piedziivoshu, un atklaashu, tas viss viesh patiikamu knjudinaashanu veederaa (ja vien taa nav vieglas saindeeshanaas izraisiita..)
Roll on next week.

(4 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 5th, 2011 - 09:35 pm
(Link)
Interesanti. Es ar vienu foršu CS meiteni no Bangaloras kāpu Šrilankas svētajā kalnā (viņa ir manā frendlistē).
džekfrūtus sauc par nabaga ļaužu maizīti... man topā ir mangustīni.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]aga
Date:June 6th, 2011 - 05:33 pm
(Link)
Mangustiins man veel jaatrod. Tagad eedu kaut ko, kas izskataas peec pazalja citrona, bet ir apaljsh un gandriiz salds. Nav ne jausmas, kaa sho godaat.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]dejavu
Date:June 5th, 2011 - 11:43 pm
(Link)
He, he :)

Vienmēr jau var ieturēt plain rice, čapati un mango lassi diētu, lai no chilli vēderā caurums neizdeg.

Vai tur drīz nesāksies musoni? Es gan nezinu, kā tas skar Bangalore, bet vispār 3 mēneši Indijas musonos ir.... interesanti.

Gluži vai žēl, ka tajā reģionā šogad jau izdzīvojos un vairs jau laikam nebraukšu, bet tā varētu pie tevis ciemos aizbraukt.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]aga
Date:June 6th, 2011 - 05:37 pm
(Link)
Pati sev par paarsteigumu visu pirmo nedeelju kaut kaa iztiku bez lassi. Shodien veeders griezhaas visos virzienos, domaaju - iistais laiks prieksh lassi. Njefiga, kantiinee izbeidzies.
Pagaajshreiz katru riitu stundu pirms jogas izdzeeru pusspaini banaanu lassi. Ek..
Musons leenaam ruugst. Paaris gaazieni pagaidaam tikai, bet nekur jau nespruks. Atsuutiija man no droshiibas monsoon preparedness pastu. Esot jaasaak gaadaat aamuri un virves. Nav tik rakstiits, kas man ar vinjiem buutu jaapasaak.
Vot vot, vareetu aizlaist kaados kalnos paraapeleeties vai uz zilonjiem paluureet. Mosh naakamreiz vai citurviet.
(Reply to this) (Parent)