aga - India I

Aug. 19th, 2010

07:35 pm - India I

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Neticamaa kaartaa esmu izdziivojusi. Peedeejaas 48 stundas - nebiju jutusies tik tuvu naavei savus gadus 7. 24 stundu laikaa pazaudeeju 3kg dziivsvara. Joprojaam churaaju pa nepareizo caurumu. Saucaas Bangalore belly. Naakamaas 2.5 nedeeljas jaadziivo uz riisiem, jogurta un antibiotikaam.
Citaadi veel neko daudz neesmu redzeejusi. Tikai pilseetu pa taksha logu pa celjam uz darbu. Pashaa centraa vareetu pat nenojaust, ka esi pilseetaa. Celjsh pa briizhiem pazuud. Vai arii starp maajaam peekshnji milzu caurums, pilns ar museru, ko mieriigi gremo ielu govis. Visur gulj sunji, kas izskataas peec stirnaam.
Visi staigaa kraashnjaas pidzhammaas. Meitenes arii ofisaa satinushaas visaas varaviiksnes kraasaas.
Toties kaadi cilveeki. Sheit katram sveshiniekam tiek izraadiits vairaak viesmiiliibas, draudziibas un atbalsta kaa rietumos gjimenes locekljiem. Kas var buut patiikami, bet var arii buut mazliet par daudz. Piemeeram, kad viss ofiss satraukti apvaicaajas par manu veedera izeju.
To be continued..

(5 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]sin
Date:August 19th, 2010 - 10:29 pm
(Link)
kas tā īsti ir par kaiti? no ēdiena?
(Reply to this) (Thread)
From:[info]aga
Date:August 26th, 2010 - 06:00 pm
(Link)
Travelers' Diarrhea jeb caureja parastaa, bet dikti smagaa formaa. Ne tur issti var piesargaaties, ne ko. Buutiibaa visi tam iziet cauri, agraak vai veelaak un ne tikai Indijaa - buutiibaa jebkur, kur paartika ir radikaali citaadaaka un higieenas standarti atshkjiriigi.
Man jau veel ir paveicies. Tiku cauri paaris dienaas. Viens jaunietis, kas ir sava 2 gadus garaa celjojuma pa Aaziju pashaa saakumpunktaa, jau ceturto reizi ir down with shits. Atdevu vinjam pusi savas mediciinas. Un viens meituks no jogas kursa jau otro nedeelju nevar tikt valjaa. Shodien taa arii neuzkaapa liidz centram - nebij speeka nabadziitei.
Toties visi var draudziigi daliities savos caurejas staastinjos.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]unintended
Date:August 20th, 2010 - 05:12 pm
(Link)
jaa, kas iisti notikaas- tu ne to ieedi vai sakjeeri kaadu infekciju?
beerniibaa man baigi gribeejaas aizbraukt uz indiju, bet tad man daudzi cilveeki saaka staastit shausmu staastus par to, kaa tur skraida zhurkas kaju lielumaa un es sapratu, ka e sko taadu nespeetu iztureet.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]aga
Date:August 26th, 2010 - 06:06 pm
(Link)
Zhurkas veel pagaidaam nav redzeetas. Muserus eedoshas govis, kazas, cuukas, sunji, meerkakji, mongooshi (nez kaa vinjus latviski), bet ne zhurkas. Viesniicaas lielaakoties ir vai nu tarakaani vai skudras. Kas buutiibaa netraucee.
Ko man visgruutaak iztureet - lielaakaas pilseetaas uzbaaziibu un kraapshanos. Nekam un nevienam nevar uzticeeties. Gan jau, ka ar laiku to var taa mieriigi, bet man pagaidaam gruuti. Pavisam nejaushi var iesliideet taadaa kaa shut downaa, kad pilniigi visam saki nee. Tad ar varu ir jaatur praats atveerts - kas buus, buus. Ja piechakarees, nu i nafik, a varbuut ka tomeer nepiechakarees. Un mazos miestos, kaa she, kur pagaidaam esmu, taa nav probleema. Tik vien, ka nevilina visaadas Agras, Deli un Varanasi, lai arii noteikti buutu veerts redzeet.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]dont
Date:August 22nd, 2010 - 11:19 am
(Link)
Traki! Turies!!!
Es jau jutu, ka labi nebuus!!!
Bet ir jau tur arii savie lielie plusi un nevaldaams skaistums!!!
Galvenais veselojies un atgriezies! ;)
(Reply to this)