aga -

Dec. 14th, 2009

08:12 am

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Visaam pusliidz turiigaam Honkongas gjimeneem ir live-in maajkalpotaaja jeb 'izpaliidze'. Lielaakaa dalja ir filipiinietes. Vinjas te brauc peljnjaa, kameer vechi paliek maajaas pavardu sargaat un suutiito naudu kraat.
Filipiinieshu maajkalpotaaja meenesii sanjem 3000 HK$, kas ir drusku zem 200 lashiem. Vinjas tiira, taisa eest, gludina, pieskata beernus, vopshem dara visu ko. 1 briivdiena nedeeljaa - sveetdiena.
Sveetdien agri no riita filipiinietes njem milzumlielus koferus, piekrauj pilnus ar termosiem, vienreizeejiem traukiem, pleeves gabaliem un leetu paartiku un dodas piknikaa. Uz centru. Kam veicas, taas tiek kaadaa parcinjaa. Bet visaam vietas nepietiek, taapeec liela dalja izklaaj savas pleeves uz asfalta ielas malaa, gaajeeju gaisa paarejaas, atveertaas terasees, dajebkur. Izklaajas, uzrikteejas, saseezhas un tusee visu dienu liidz tumsinjai.
Visaam gjimeneem, kuraam ir maajkalpotaaja, ir arii seifs. Jo par taadu algu straadaajot, lipiigi pirkstinji nav nekaads retums.
Pilseeta pilna ar lombardiem, kur arii lielaakoties apbgrozaas taas pashas filipiinietes, kam shis tas kabataa iesliideejis.
Vesela pasaule, tuuristu aciim neredzama.

(1 comment | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:December 14th, 2009 - 11:59 am
(Link)
Jā, man ar nospēra pārdesmit angļu mārciņas, un es pat nezinu, kura no tām vecenēm...
(Reply to this)