- [entries|archive|friends|userinfo]
adinkra

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 22nd, 2014|10:17 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tak nemācās neviens no tās zolitūdes, vainīgos tikai meklē. Tai pašā laikā atstarojošās vestes valkāt negribam, līdīsim zem novilktas lentes būvlaukuma teritorijā (ta kādas lentes, metāla žogu izļurkāsim) pat apkārt nepaskatoties, ja tas mums ietaupīs 10 metrus ceļa. Un spiegsim, tiklīdz kkādi celtnieki, kas remontē, teiksim, 50 gadus neaiztikto kāpņu telpu, sagādā mūsu ikdienas rutīnai neērtības ar savu stulbo troksni un putekļiem. Kur nu, ar savu esamību vien jau sagādā neērtības, tak paskaties uz viņiem, netīri kādi, un no viņu špakteļlāpstām cilvēks var nosmērēties tikai paskatoties vien.
Tante ar mazbērnu, kuri apstājas zem puszāģēta koka paskatīties, kur kritīs. Meitenes no veikala, kuras bezmaz starp krītošiem ķieģeļiem pamanīsies izskriet papīpēt, jo ikurāt šobrīd tak nekas nekrīt. Jo, ja kas, grēkāzi atradīs, un tā nebūšu es, bet kkādi viņi, sliktie sliktie tur kkur ārā.
Kkā šaubos, ka tagad, lielveikalā atskanot gaudojošajam (vai kāds nu viņš tur ir) signālam, visi nu steigsies evakuēties. Stopudova kāds vēl fiksi aizskries no krītoša plaukta paciņu piena izķert. Un, ja paspēs, ar to leposies, nevis atslīgs ļimstošiem celīšiem pret tuvāko drošo sienu.

Ar šo es negribu teikt, ka nevajag meklēt un atrast vainīgos. Un, protams, ka es pārspīlēju. Bet acīmredzami, kkas mums, pilsētniekiem, ar to pašsaglabāšanās instinktu ir noticis. Laikam nolikts drošā vietā, kur par šo gādā kāds cits. Tas, kurš pēc tam būs vainīgs.
linkpost comment

Comments:
From:[info]inivini
Date:November 22nd, 2014 - 11:34 am
(Link)
aha un stroikā ķiveri neliks, jo frizūru maitā...
From:[info]adinkra
Date:November 22nd, 2014 - 12:01 pm
(Link)
Vai krāsa nepatīk.
Situācija ar ķiverēm stroikās gan ir stipri uzlabojusies pēdējos gados (tāds iespaids man radies), naudassoda nesimboliskais izmērs būs nesis augļus. Atstarojošās vestes arī lēnām kļūst par dreskodu.