Uz nesatikšanos

Melnais Baisulis


11. Jūlijs 2019

Gada trīsdesmit trešais ieraksts (auto, auto, autombīli, tevis dēļ mums vajag spēt) @ 17:24

Sniedziet padomu – kur jūs ieteiktu iegādāties lietotu auto? Kur jūs iegādājāties savējo?

 

Comments

 
From:[info]mansgan
Date: 11. Jūlijs 2019 - 18:09
(Link)
pēcoplīzinga. 3-5 gad. pie līzingotājiem. vai pie dīlera. tas, protams, parasti ir dārgāks variants. ja 'no vācijas, braucis mācītājs tikai svētdienās' -- tad kāda atšķirība, kur/no kā pirkt
[User Picture Icon]
From:[info]3_5469mhz
Date: 11. Jūlijs 2019 - 18:48
(Link)
Es gribēju zināt konkrētus "dīlerus" vai vietas/mājaslapas. Par ss.com zinu.
[User Picture Icon]
From:[info]tiga
Date: 12. Jūlijs 2019 - 12:57
(Link)
es saprotu, ka zini par ss.com, bet nu tur es arī iegādājos un ieteiktu. mana mamma nopirka Rumbulā, bet tas ir čakars, manuprāt. vēl esmu dzirdējusi reālus ieteikumus braukt uz konkrētiem Rietumvācijas autoplačiem (adreses ir, ja kas), kur bijusi laba pieredze.
jebkurā gadījumā ir jāzina, ko gribi un ko nē, un jāpadomā, ko no gribētā vari upurēt kopējā labuma vārdā, piemēram, sēdekļu krāsu :) mēs meklējām ss.com divus mēnešus, un beigās nopirkām tādu mašīnu, kādu sākumā pat neapsvērām, tātad mūsu gadījumā upurējām auto marku un modeli. plus, iesaku tur čekot trīsreiz dienā, jo labie piedāvājumi ļoti ātri pazūd. kā arī, pirms pirkšanas ne tikai izbraukt un paskatīties win kodu un attītos nobraukuma datus csdd lapā, bet arī aizvest uz servisu. vispār es ceru, ka es neizklausos pēc seniora (citāts no kāda dzimšanas dienas apsveikuma, bet laikam jau vietā :D). bet man tik ļoti patīk mašīnas!
[User Picture Icon]
From:[info]tiga
Date: 12. Jūlijs 2019 - 13:00
(Link)
ā, un loģiski, ka arī mobile.de!
[User Picture Icon]
From:[info]3_5469mhz
Date: 12. Jūlijs 2019 - 13:19
(Link)
Paldies, ļoti labs komentārs. Izklausās pēc nenormāla pisaka, kuram man nav ne laika, ne vēlmes. Laikam vienkārši būs jāņem kaut kas, kas ir uzticams un jāpiever acis uz izskatu. Par pārbaudi servisā – tā ir tāda normāla prakse, ka vienkārši piebrauc un saki, labdien, man te vajag pārbaudīt, vai viss ok, un šie tā uzreiz, jā, brauciet tik iekšā, tas maksās tik un tik?
[User Picture Icon]
From:[info]tiga
Date: 12. Jūlijs 2019 - 15:46
(Link)
Mēs abas mašīnas, ko gribējām pārbaudīt (vienu no tām nopirkām), pārbaudījām Protehā (Daugavgrīvas ielā). Es darīju tā, ka 1) sarunāju ar īpašnieku izbraukt, un pie reizes apskatīju vizuāli (varu privāti nosūtīt savu čeklisti, ja gribi!), ja viss plus mīnus patīk, tad prasīju - vai varam kopā norunāt aizbraukt uz servisu, parasti viņi teica 'jā', tad es uzprasīju apmēram laikus, kad viņi var, piezvanīju uz servisu, kur vispārējā apskate (ar pacēlāju un elektronika) maksāja kopā 20 eur, un sarunājām, kad aizbraukt, lai laiks derētu arī īpašniekam, un tā tas notiek. Viņi tajā apskatē skatījās rūsu, krāsu, amortizatorus, elektroniku (t. sk. vai strādā sildītājs/kondiķis) un vēl viskautko. ja īpašnieks saka - ai, man viss strādā, visticamāk, kaut kas tomēr nestrādā un pārbaudīt vajag. :)
Bet ir tādas 'neplīstošās' mašīnas, kuras pārdod stundas laikā, piemēram, Toyota Avensis vai Corolla, un tad gan es nezinu, kāds ir tas process. Es uz viņām skatījos, skatījos, bet tā arī nevienu nepaspēju noķert :)
Kādu Tu gribi pirkt?
[User Picture Icon]
From:[info]3_5469mhz
Date: 12. Jūlijs 2019 - 21:56
(Link)
Es gribēju vislaik VW Lupo, vēlams GTi, bet aizvien vairāk skatos, ka tā nav izplatīta mašīna. Tagad domāju, ka vispār kaut kādu mazvaboli vajag :) Teiksim, ar motoru 1.4 – 1.6, durvis 2 (3, ja skaita bagāžņieku). Mašīnai jāvar veikt palielus attālumus, bet izmēros tomēr kā city car. Man patīk 80o un 90o gadu auto dizains, bet vai ir prātīgi pirkt tik vecu auto – kaut kā šaubos, jo nebūšu tas, kas vislaik tekalē apkārt, uzpasē un ķīlē. Piemēram, pirmais golfs man patīk. Atsūti listīti uz tintea.
[User Picture Icon]
From:[info]tiga
Date: 14. Jūlijs 2019 - 13:43
(Link)
Hei. Es Tev labprāt nosūtītu, bet neesmu tik advanced, lai saprastu Tavu šifru. Tas ir domāts g mailā? Ja par auto, tad Seat neesi domājis? Piemēram, Ibiza. Detaļas no VW, principā tas pats VW ir, tikai salikts Spānijā. Man pirms šīs mašīnas bija 97./98. gada Seat Toledo, 1.6 benzīns, ja kaut kas bija jāremontē, maksāja ļoti paceļami. Vēl var skatīties Honda Jazz, kas arī maziņa, bet japāņu mašīnām patīk rūsēt. Ideālā gad. jāņem no kādas valsts bez ziemas, lai nav rūsas, un uzreiz jāved apstrādāt pret rūsu, un jācer, ka palīdzēs. Vai arī VW Polo, tā ir populārāka, neesi skatījies? Vai VW Fox. Pēc manas pieredzes ar Seatu, ar vecām mašīnām ir tā, ka 1) baigi jāskatās, ko pērk, 95% gadījumu viss būs rūsā, 2) tāpat visu laiku baigi jāseko līdzi tai rūsai. Manam rūsa bija, bet ne tipiski daudz, bet tad pēc vienas ziemas aizgāja vairāk un sāka rūsēt kreisais slieksnis, piemēram. Var jau pārmetināt.. bet visp. manuprāt jebkurai mašīnai visu laiku jāseko lietām. Ne tikai rūsai. Vecām, protams, mazliet vairāk. Ja grib ilgāku laiku viņu lietot, protams. :)
[User Picture Icon]
From:[info]3_5469mhz
Date: 14. Jūlijs 2019 - 18:50
(Link)
Ibiza izskatās (vizuāli) vislabāk no tevis piedāvātajiem variantiem. Jazz izskatās par lielu, Fox man vienmēr ir licies neglīts, bet Polo ir ne šis, ne tas ;) Bet iesaki, ja vēl kaut kas labs iešaujas prātā. Jā, no rūsas es arī bīstos kā no... rūsas. Man baigi patīk Ford Ka, bet es izlasīju, ka tehnoloģiski tas nav veiksmīgs auto. Tieši rūsas ziņā un motors bāzēts uz 1950. gadu kaut kādu motoru, izklausās pilnīgs wtf 2019. gadā. Bet varbūt tur ir kaut kāda muļa. Opeļi ir slaveni ar savu rūsēšanu, bet varbūt tas ir mīts? jā, epasts tintea at gmail.
[User Picture Icon]
From:[info]tiga
Date: 16. Jūlijs 2019 - 00:06
(Link)
Nissan Micra tad? Par viņiem neko nezinu, bet šodien redzēju uz ielas tādu.
Vispār, I. pēdējā laikā arī safanojies par Ford Ka. Kaut kur izlasījis blogu vai vlogu, kur cilvēks nopērk Ford Ka par dažiem simtiem un bez lielām problēmām apbrauc Eiropu. A kur Tu lasīji, ka neizdevies?
Es Tev nosūtīju epastu :)
[User Picture Icon]
From:[info]3_5469mhz
Date: 17. Jūlijs 2019 - 12:12
(Link)
Vairs nevaru sagūglēt konkrēto lapu, bet arī citos revjū rakstīts par vecmodīgo motoru un rūsas problēmām (jo izmantots negalvanizēts (?) tērauds).

Uz nesatikšanos

Melnais Baisulis