Shelly -

Oct. 3rd, 2009

11:45 am

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Pasludinu šo par puķkāpostu laiku. Kg puķkāpostu Centrāltirgū maksā 50 santīmus!!!
Zibenīgi aprēķinu - krēmzupai vajadzīgie dārzeņi maksās Ls 0,75 (!!!).
Zibenīgi atceros, kā nesen Maximā 1 maziņš puķkāpostiņš maksāja 0,60 (!!!).
Vārdu sakot, iesnas ir beigušās, un rudens - neticami skaists un garšīgs.

(5 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]nova
Date:October 3rd, 2009 - 02:23 pm

piebalsoju

(Link)
lai dzīvo puķukāposti! es arī šodien mūsciema dārzniezcības kikoskā sapirkos un piebāzu pilnu saldētavu, lai ziemā nav jāpērk Nīderlandes dīvaini dvakojošie
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:October 5th, 2009 - 12:40 am

Re: piebalsoju

(Link)
Vot, šito es baigi gribētu zināt: kā glabāt puķkāpostus? Notīra pa daiviņām un liek saldētavā?
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]nova
Date:October 5th, 2009 - 08:47 pm

Re: piebalsoju

(Link)
sadalu pa rozeteem un saldeetavaa iekshaa. un nav ne vainas.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:October 3rd, 2009 - 04:32 pm

(Link)
recepti, recepti, recepti! citādi neskaitās.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:October 5th, 2009 - 12:44 am
(Link)
Elementāri: uzvāra 1,5 kg puķkāpostu, sablenederē ar litru (vai mazliet vairāk) piena, salej kastrolī, uzkarsē, uzmanīgi, pa karoti piejauc kausēto sieru (vienu paciņu) (warning: šķīst slikti, maisam cītīgi). Tad sanāk tāda riktīgi bieza zupa, gandrīz kā putra, un ļoti maiga. Ja grib šķidrāku, blenderējot pielej klāt puķkāpostu ūdeni.
(Reply to this) (Parent)