March 2015   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Made my day.

Posted on 05.06.2009 at 15:29
Kad izlasīju, tad smējos tik ilgi, ka sapratu, nē, nedrīkst nepiefiksēt.

THE PROBLEM

Man ir jautaajums.

Es panjemu no saldeetavas saldeejumu Karlsons (vinjam viena dalja ir baltais saldeejums, otra dalja bruunais, tad viena puse ir paarklaata ar zapti, un tas viss ir shokolaades glazuuraa). Saldeejums tiek iekraameets kruuzee, un ielikts mikrovilnju kraasnii. Iesleegta kautkaada videeja jauda, un tur tiek patureets aptuveni 15-20 sekundes.

Jautaajums - kaapee shajaas sekundees zapte paspeej palikt karsta, izkauseedama arii shokolaades glazuuru, kas to paarklaaj, bet viss paareejais saldeejums cik bija auksts un ciets, tik arii palika? Arii shokolaades glazuura citaas pusees ir tik pat auxta un cieta kaa bija.

Driixt atbildeet gudri, iesaistot fiziku. Es atbildi nezin.

P.S. Meerkjis shai proceduurai it kaa ir padariit saldeejumu bishk miixtaaku, shis triks tikai shvaki straadaa ar Karlsonu.

Comments:


Rom
Iepukšķināts [info]dachux Tajā miglas pilnajā 2009-06-05 15:39 (Ceļvedis uz iepukšķinājienu)
Geniaali svariiga probleema pieaugusham cilveekam!
Iepukšķināts [info]eziic_miglaa Tajā miglas pilnajā 2009-06-05 15:52 (Ceļvedis uz iepukšķinājienu)
Bet riktīgi.
Omu uzlabojošāks šodien ir bijis tikai mans kaķumeitēns.
Un arī tāpēc, ka šodien kaut kāda guļamdiena manā klēpī.
notes to myself
Iepukšķināts [info]mirdza Tajā miglas pilnajā 2009-06-05 16:07 (Ceļvedis uz iepukšķinājienu)
nav saistībā ar to, ka mikrene ātrāk iedarbojas uz šķidrumu? nu, piem, ja silda kartupeļus ar mērci, tad bieži vien ir tas, ka mērce jau ir pamatīgi karsta, kamēr kartupeļi vēl tikai remdeni..
labāk ieliec krūzē & vnk atstāj uz pāris minūtēm, lai atlaižas "pa vecam". ;)
Iepukšķināts [info]eziic_miglaa Tajā miglas pilnajā 2009-06-05 16:13 (Ceļvedis uz iepukšķinājienu)
Nav jau mana problēma :D
Man vienkārši problēma kā problēma patīk :D

Iepukšķināts [info]pet Tajā miglas pilnajā 2009-06-06 00:38 (Ceļvedis uz iepukšķinājienu)
Mikrenes peec tehniskaas buutiibas ir uzreguleetas preciizi uz H20 karseeshanu. Attieciigi sildot jebko neviendabiigu (piem makaronus ar tomaatiem) katra sastaavdalja uzsils tieshi proporcionaali tam, cik daudz uudens tur ir iekshaa. ja silda leeni un ar pauziiteem, tad paguust pusliidz izliidzinaaties, a savaadaak var mieriigi buut taa, ka slapjaakaas daljas uzvaaraas un paarspraagst un izskjiist pa pusmikreni bet sausaakaas veel aukstas.


Nu un par saldeejumu taa arii ir - saldeejums peec buutiibas ir tauki&stuff; bet zaptee ir uudens.
Previous Entry  Next Entry