|
[9. Jul 2007|00:30] |
taisu kolēģiem uz atgriešanos no atvaļinājuma siera melleņu kūku |
|
|
Comments: |
pastāstīsi, lūdzu, KĀ tu to dari?
starp citu, es gandrīz noriju mēli.
| From: | daarta |
Date: | 9. Jūlijs 2007 - 23:26 |
---|
| | man liekas, tepat kaut kur cibā spēru | (Link) |
|
Izejmateriāli:
Kūkas pamatam
200g Selgas cepumu 100g izkausēta sviesta
Pildījumam
3 tējkarotes želatīna 150g 10% kafijas krējuma 300g Filadelfijas siera 100g smalkā cukura 1/2 citrona miziņas 3 ēdamkarotes citrona sulas 400g svaigas mellenes 150ml saldā krējuma 1 olas baltums
1.Sagatavo kūkas apakšu. Saberz cepumus smalkās drumstalās. Ieber drumstalas bļodā un rūpīgi iemaisi kausēto sviestu. Ieber maisījumu vismaz 5 cm biezā formā un piespied ar rokām vai karoti, lai izveidotos līdzena, stingra cepumu kārta. Kamēr gatavo pildījumu, šo turi ledusskapī. 2. Izšķīdini želatīnu. Kafijas krējumu uz nelielas uguns uzvāri, noņem no uguns, pievieno želatīnu, maisi, kamēr izšķist. Atdzesē dažas minūtes. 3. Gatavo pildījumu. Bļodā samaisi sieru ar cukuru, rīvētu citrona miziņu un sulu, līdz masa viendabīga. Iemaisi krējuma un želatīna maisījumu un mellenes. Viegli saputo saldo krējumu un iecilā masā. Saputo arī olas baltumu un arī to iecilā masā. Lej virsū kūkas pamatam un liec ledusskapī!
man liekas, ka sāls tajā kafijas krējumā - ja kārtīgi savāra, būtu jāsanāk cietai. ja tā, kā es, tikai apsildīju, tad tādai kā man sanāca :)
galvenais - viss īstenībā notiek ātri, nesapīgi, tikai ar milzu bardaku virtuvē
| | | Re: man liekas, tepat kaut kur cibā spēru | (Link) |
|
paldies!!! apmēram cik lielā formiņā tu taisīji?
| From: | daarta |
Date: | 10. Jūlijs 2007 - 17:57 |
---|
| | Re: man liekas, tepat kaut kur cibā spēru | (Link) |
|
vienā no tiem pyrex traukiem, kurus dabūja par uzlīmītēm un par ko citizen_erased ierēca :) | |