Piparmētru sīrups |
[Sep. 13th, 2008|11:26 pm] |
Trīslitru burkā [6-7 cm biezumā] saber svaigas, saburnītas [saspaidītas] piparmētru lapas [apmēram viens tipveida plastmasas maisiņš piparmētru stublāju]. Ieber trīs desertkarotes [45 g] citronskābes. Virsū lej divus litrus karsta ūdens. Atstāj uz diennakti mierā. Tad piparmētru-citronskābes izvilkumu lej katlā [bez mētru lapām]. Turpat ieber divus kilogramus cukura. Uz nelielas uguns sildot un apmaisot sagaida cukura izšķīšanu. Lej pudelēs [vai burciņās]. |
|
|
Comments: |
Ooo! izklausaas dieviigi... aromaats tak saglabaajas un taa "veesaa" piparmeetru garsha?
mēs izmēģinājām. cik saprotu, var variēt ar citronskābes daudzumu [koncentrāciju], mētru lapu mērcēšanas laiku un cukura šķīdināšanas temperatūru. aromāts tiešām ir, un vēsā garša arīdzan :) apmēram trīs tējkarotes sīrupa uz tējasglāzi [tējas, ūddens vai kā tur vēl] rādās pietiekoši :)
ooo, japieraksta recepte. un jaiet lauzt piparmetras saulaina dienaa | |