Šugā faiv
 
16.-Dec-2009 01:54 am
Nabe noteikti ir viens no gjeniaalaakajiem ziemas japaanju eedieniem.
Kas var buut vienkaarshaaks? Ieejot maajaas saber dziljaa pannaa kaapostus, burkaanus, seenes, zivis, tofu, jebko kas garsho. Klaat tomaatu skaabumam un yuzu aromaatam un kad uzvaaraas gandriiz uzreiz var eest. Gatavoshanas laiks ~10-15 min. Stipri sasilda, kas ir loti aktuaali dziivokljos bez apkures, un ir loti garshiigs, gjimenisks eediens ar loti zemaam pashizmaksaam.



P.S. Gjimeniskuma un vispaari kolektiivisma zinjaa ir gan labaaki eedieni, piemeeram Tokijas vecpilseetas tradicionaalais Monja Yaki, bet par to citu reizi.
Comments 
15.-Dec-2009 07:00 pm
mhm, izskatās pārāk kārdinoši
15.-Dec-2009 07:03 pm
Ir jau arii! :) Ja tu zinaatu kaa mana shodienas nabe smarzho! Lai arii taa ir pavisam vienkaarsha - kaaposti, menca, tomaati, yuzu pipari un seenes.
15.-Dec-2009 07:05 pm
kādas tieši sēnes tur iet iekšā un pēc kā tie yuzu garšo?
15.-Dec-2009 07:14 pm
Seenes der jebkuras, kuras smarzho peec seeneem un ir eedamas jeelas vai mazliet apvaarot. Piemeeram shampinjoni.
Yuzu ir citrusauglji kas vispaari diez vai tiek pieskaitiiti eedamiem bet drausmiigi labi smarzho. Var aizvietot ar laimu, es domaat. Laimam tas aromaats diezgan saldens, bet gan jau derees.
15.-Dec-2009 07:03 pm
nu a kaadaa shkjidrumaa vins tur vaaraas?
tev jau tur baigaa "juuras miskaste", nevis daarzenji seenes
staasti un raadi vee, jaa.
mees maajsaimnieces uzmaniigi visu noskataamies))
15.-Dec-2009 07:17 pm
uudens, mazliet tsuju (kas ir sojas meerce ar zivju meerci).
Tur bildees taa taada bagaata juuras nabe :) iisteniibaa tik tieshaam var mest visu kas pagadaas pa rokai un der peec garshas kopaa. Parasti tie ir gaishas kraasas daarzenji, seenes, smalki sagriezta liellopu galja, zivis, juurasprodukti, zaljumi un auglji.
15.-Dec-2009 07:06 pm
Un kas, piemēram, ir kiritanpo? Uan kas tas yuzu?
http://japanesefood.about.com/od/onepotdishes/r/kiritanpo_nabe_recipe.htm
15.-Dec-2009 07:19 pm
Tur jau raksta ka "Kiritanpo is a cylinder-shaped rice cake. It's a speciality food of Akita region, Japan." :) Es nedziivoju Akitaa, bet Kirintanpo ir redzeets veikalos - tiiri ok ja met nabee iekshaa.
Yuzu ir citursauglis ar loti speeciigu smarzhu un drausmiigu garshu. Ziemaa nogatavojas un ir viegli pieejams. Ja Yuzu nav pieejams, var pameegjinaat laimu un vispaari eksperimenteet :)
This page was loaded Dec 22. 2025, 5:27 pm GMT.