Kulinārijas paraugdemonstrējumi

« previous entry | next entry »
Apr. 24., 2005 | 09:48 pm

Tā nu gaidot mājās [info]jancis no dejošanas, izdomāju, ka vajadzētu uztaisīt kaut ko paēdamu. Rezultātā tapa vistas-pupiņu-kartupeļu sautējums, kura recepti nododu arī jūsu zināšanai - varbūt kāds vēl noriskē un arī uztaisa ;)

Sastāvdaļas:
4 vistas filejas gabali
6 vidēja lieluma kartupeļi
1 apkaltis burkāns ;)
3 apkaltušas ķiploka daiviņas ;)
nedaudz sarkanvīna
1 bundža ar pupiņām buljona mērcē (mazās, jau iepriekš novārītās)
1 kubiņš Galina Blanka (buļ, buļ) sēņu buljona
sāls, pipari, citas garšvielas (kas nu kuram tuvāks)

Nomizojam un smalki sagriežam kartupeļus un burkānus - liekam to visu katlā, lai vārās. Ūdeni lejam tikai tā, lai nosegtu sagrieztos dārzeņus - pieberam nedaudz sāls, kad sāk vārīties pieliekam arī pusi buljona kubiņa, iepriekš to sasmalcinot. Tikmēr - sagriežam smalki vistas fileju un liekam uz pannas, pa virsu uzberam un ar rokām (tīrām, of course) iemaisam garšvielas - atlikušo buljona kubiņa sasmalcināto daļu, piparus, sāli (nedaudz), kā arī pārējās beramās garšvielas - liekam, lai apcepās. Kad sāk izdalīties sula, pagrozam un piešaujam klāt ču-ču sarkanvīna un pagriežam mazāku gāzi un uzliekam vāku - lai pasutinās. Tikmēr izmantojot MEGA kruto konservbundžu attaisāmo attaisam pupiņas. Pēc tam nomizojam ķiplokus un ar MEGA kruto ķiplokspiedi smalki saspiežam un pieliekam klāt tai kartupeļu-burkānu masai (īstenībā, ķiplokus var likt arī mazāk, bet man vienkārši tā garšo labāk ;))
Kad vista ir gana pasulojusies, tad ņemam vāku nost - pagrozam, samaisam un uzgriežam lielu gāzi, lai liekais mitrums drusku iztvaicētos - tad gāžam to pasākumu klāt kartupeļu-burkānu masai, kas uz lēnas uguns blakus burbuļo. Piegāžam klāt arī pupiņas - to visu riktīgi samaisam un uz nelielas gāzītes atstājam ar vāku virsū, lai kādu laiku paburbuļo (5-15 min. pēc izvēles). Tad pagaršojam, vai ir labs - un ja jā, tad griežam gāzi nost, servējam to visu bļodiņās ar skābu krējumu un sausajām dillēm kā piedevu. Tā lūk!

Labu apetīti! :)

P.S. Ja kādam rodas kādi komentāri - you're welcome ;) Katrā ziņā - ar šo recepti var brīvi eksperimentēt - es par rezultātiem atbildību neuzņemos :) Man sanāca kaut kas garšīgs, tātad ir OK :)

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {4}

qued

(bez virsraksta)

from: [info]qued
date: Apr. 24., 2005 - 10:08 pm
Link

Kas to lai zina, kas tev tur sanāca... smēķētājiem smarža un garša esot gana samaitātas :D
Bet eksperimentēšana ir laba lieta.

Atbildēt | Diskusija


qued

(bez virsraksta)

from: [info]qued
date: Apr. 24., 2005 - 10:36 pm
Link

Jā - atvaino, ka es tāds ļauns.

Atbildēt | Iepriekšējais


ZXpower

(bez virsraksta)

from: [info]nfoworm
date: Apr. 24., 2005 - 11:17 pm
Link

Jancim patika :) Taa kaa ar smarzhu un garshu viss ir kaartiibaa. Bet par to ljaunumu.... :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


(bez virsraksta)

from: [info]jancis
date: Apr. 25., 2005 - 12:45 pm
Link

ha, tulit te viens teiks, ka jancis ari smekje, lidz ar to ar par sho apstiprinajuma avotu var shaubities.
Mnjaa, butu vel kadam tik lielisks virs blakus, kursh sagaida majas ar kaut ko fantastiki garshojoshu un nebijushu....

Atbildēt | Iepriekšējais