saimniece

Rabarberu kūka

Jaunās saimnieces dienasgrāmata

Rabarberu kūka

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Secinājām, ka šī pavasara hits ir rabarberu kūka. Ēd visi un prasa vēl.
Šādās sezonālajās receptēs katru gadu uzkačājos, bet pēc tam aizmirstu.

Tātad:
2 olas
1 glāze miltu
1 glāze kefīra
1 glāze cukura (drusku mazāk)
1/2 glāze mannas
tējkarote sodas
3 lieli rabarberu kāti
Maisu blenderī, piešauju glāzi sagrieztu rabarberu, cepu 20 min 180 grādos.
Tikmēr 3 krietnus rabarberkātus smalki sagriežu, piemaisu pāris karotes cukura, vanilīnu, kanēli, tad lieku biezā slānī uz cepuma un atpakaļ krāsnī uz 10 min. Tikmēr sakuļ pusbundžu sk. krējuma ar 1 olu, cukuru, vanilīnu. Ja pamaz šķidruma, tad var drusku kefīru arī pieliet. Pārlej šķidrumu cepumam un cep vēl 10 min, kamēr drusku sarec.

Atziņas:
Rabarberu nevar būt par daudz!
Slapjas kūkas rullē!
Pēdējoreiz nepaspēju laikā sagriezt rabarberus, tāpēc kādas 10 min ilgāk cepās, sanāca brūna apakša un baudīja vēl lielāku publikas mīlestību.
Powered by Sviesta Ciba