13 Marts 2009 @ 15:54
...  
Kam cilvēka dzīvē ir vērtība?
- Vērtība ir tam, ko cilvēks zina par sevi. Jo vairāk sevi pazīst, jo labāk spēj operēt ar savu dzīvi. Pārējam ir nulles vērtība. Mūsos jau ir informācija par visu. Plika informācija, kaut enciklopēdiskā daudzumā, nav nekas, ja nenes laimi un harmoniju pasaulē. Daudzi gudri cilvēki ir nelaimīgi, jo viņu gudrībai nav nekādas vērtības.

Katrs cilvēks pats izvēlas, kur viņam būt. Un es nekādā veidā nevaru atvieglot šā nelaimīgā likteni, ja viņš ir nolēmis ciest. Žēl, bet neko nepadarīsi. Tā ir brīvība...
 
 
( Post a new comment )
Jēzus līgava[info]nenormaaliigaa on 13. Marts 2009 - 16:08
Tiesa.
Būt vai nebūt - tā ir izvēle, kas jāizdara katram pašam.
(Atbildēt) (Link)
sickboy[info]sickboy on 13. Marts 2009 - 16:47
ha. un ja nu cilveeks zin, ka ir peedeejais nelietis un attieciigi riikojaas. :) nee, es ne par sevi. vispaar es diezgan daudz esmu analizeejis savu personiibu no dazhaadaam psihologijaam un astrologijaam un veel kaut kaa.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
anahata[info]anahata on 13. Marts 2009 - 17:18
katrs jau mēs rīkojamies pēc savas saprašanas.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
sickboy[info]sickboy on 13. Marts 2009 - 17:11
es vakar redzeeju (pa pusei, jo izsleedzu aaraa) filmu par tipa patiesiem notikumiem, kur japaanji 2. pasaules kara laikaa eksperimenteeja uz dziiviem cilveekiem biologiskos ierochus. tas bija pats shaushaliigaakais, ko es savaa dziivee esmu redzeejis un man veel tagad neiziet no praata. tie cilveeki tieshaam neapjeedza, ka to, ko vinji dara citiem, vinji dara pashi sev.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
anahata[info]anahata on 13. Marts 2009 - 17:19
tas ir šausmīgi un diemžēl daļas tā visa esi uzņēmis arī sevī.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Witch. snake. running[info]bagdarama on 13. Marts 2009 - 18:13
Zinu, ka nepopulàrs viedoklis, bet man shkiet, ka ir jàzina. Cilvéki, kas "see no evil, hear no evil, speak no evil" kà tie trîs pértikîshi, acis, ausis un mute rocinàm aizspiesti, shkiet neapzinîgàki. Dazhkàrt tàda nezhélîba ir jàredz, lai pàrdomàtu sevi, pàrvértétu visu, ko pats esi darîjis. Jo tas, ko tu tur ieraugi, ir tikai tùkstoshàm kàrtu pastiprinàts tas, kam pats kàdreiz esi cauri izgàjis. Un tas pastiprinàjums lauj pàrvértét.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
sickboy[info]sickboy on 14. Marts 2009 - 08:15
Galvenais pats briesmīgākais man likās nevis tās fiziskās sāpes (lai gan, protams, es nezinu, kas tas tāds ir), bet tas, ar kādu cinismu un vienaldzību cilvēki izturās pret citu ciešanām. Nemīlestība. "Bet, ja kāds padomātu: "Šajā pasaulē nav Mīlestības", viņš neredzētu jēgu dzīvot un nogalinātu sevi".
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Witch. snake. running[info]bagdarama on 14. Marts 2009 - 11:34
Nu, par to pēdējo: "Bet, ja kāds padomātu: "Šajā pasaulē nav Mīlestības", viņš neredzētu jēgu dzīvot un nogalinātu sevi". Nepiekrītu. Ir cilvēki, kas netic, bet turpina dzīvot/eksistēt. Bet arī tas ir apšaubāmi.

Un - tas trakākais ir, ka tie, kas veic eksperimentus nereti vairs neredz cilvēcību tajos, kuri tiek eksperimentiem pakļauti. Vai tic 'zinātnes kā augstākās mākas pārākumam par saujiņu nāvju'. Bet es nezinu, man šķiet, ka ir no sevis jābūt pilnībā atsvešinātam, lai otru tā mocītu. Hanna Ārendte par to ir ļoti labi rakstījusi savā Banality of Evil. Ka liela daļa no šiem mocītājiem nemaz nav nenormāli, tikai kā masku uzlikuši noteiktai savas dzīves daļai lai paši nesajuktu prātā. Jo kad tu apzinies, ko tu dari, mokot un nonāvējot otru, tu nomoki un noved līdz vājprātam sevi pašu.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
sickboy[info]sickboy on 14. Marts 2009 - 11:49
Visi paartiek no miilestiibas, apzinaas to vai nee. Saatanisti paartiek no Dieva, lai arii Vinju nolaad.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Witch. snake. running[info]bagdarama on 14. Marts 2009 - 12:14
Tieši apziņa, manuprāt, ir svarīga. Tas ir tāpat kā ar elpu - tu vari to nolādēt vai pielūgt, vienalga tu dzīvosi elpojot. Atšķirība ir tieši sapratnē. Tāpēc jau mēs esam saprātīgas būtnes, lai saprastu.
Cilvēki, kas ir zina (kā zināšana nevis zināšanas), par dievu nerunā. Bet tur jau arī nav ko teikt.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
sickboy[info]sickboy on 14. Marts 2009 - 12:18
Ha! :) Mana gariigaa autoritaate 1reiz teica: "Ir cilveeki, kas saka: "Tie, kas zin, nerunaa; tie kas runaa - nezin", bet iisteniibaa tie, kas zin Dievu, nevar beigt runaat par Vinja bezgaliigajaam iipashiibaam un speeleem." Taa ir atshkiriiba starp impersonaalismu un personaalismu. ja Dievs nav personiiba, Vinjsh patiesiibaa nav vispaar, Vinjam nav skaistuma un Vinju nevar miileet.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Witch. snake. running[info]bagdarama on 14. Marts 2009 - 19:03
Vai drīkstu jautāt un arī atbildi saņemt, kas ir tava garīgā autoritāte?
Ir daudzi un dažādi ceļi, vismaz man tā šķiet. Vienam klusāks, otram izteiksmīgāks. Un, jā, man nav vienkārši veidot personīgas attiecības ar dievu. Ego traucē svētlaimībai ;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
sickboy[info]sickboy on 14. Marts 2009 - 21:36
Ego traucē, bet ir tāds termins kā "viltus ego", t.i.taads ego, kas veelas sev un kas ir iekaare. bet ja buutu taads ego, kas dziivo, lai dotu un kas ir miilestiiba, tad taads ego buutu sveetlaimes ceelonis. Pasaulee ir visaadi paradoksi. Dievam patiik paradoksi un vinjsh ir vienlaiciigi gan persona (lai sasniegtu augstaako sveetlaimi savaas personiigajaas gariigajaas miilestiibas speelees), gan bezpersonisks un caurstraavot visu. kaa saule ir visur gaismas vai siltuma veidaa. taa kaut kaa. http://www.purebhakti.com/
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
sickboy[info]sickboy on 14. Marts 2009 - 12:37
Ir 3 lietas - eksistence, apzinja un sveetlaime (miilestiiba). kaada jeega no apzinjas un eksistences, ja nav sveetlaimes.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)