Otrdiena, 1. Mar 2005, 14:00
[info]suic: Folding@home - teorija vs prakse

Cik te papētīju apkārt [info]science komūnu, tad redzēju daudzus interesantus rakstus par šādiem tādiem pētījumiem, atklājumiem un citām interesantām lietām, kas veikti neatkarīgi no mūsu klātbūtnes pasaulē. Taču ļaujiet man iepazīstināt jūs ar Folding@home projektu, kura norisei roku varam pielikt mēs paši. Folding@home ir lielmēroga bioloģisks projekts, kura pamatā ir dalītā skaitļošana (distributed computing), kas izmanto jūsu datora liekos resursus (kas citādi paliktu neizmantoti). Pēta šis projekts olbaltumvielu (proteins) telpisko izvēršanos (locīšanos; folding), no kuras veiksmīgas vai neveiksmīgas norises ir atkarīgas daudzu slimību rašanās vai nerašanās organismā (ir pētījumi, kas saistīti arī ar vēzi, AIDS utt.). Zinātniskie rezultāti ir brīvi pieejami arī citiem visā pasaulē un šādi netiek sponsorēta kāda privāta komerciāla organizācija.

Tepat, iekš SC, ir nodibināta kopiena [info]folding_at_home, kurai tad arī aicinu jūs visus pievienoties. Jo šis zinātniskais projekts realizē tādu zinātni, kurai arī jūs varat pielikt savu roku.

p.s. Vairāk varat uzzināt iekš [info]folding_at_home kopienas, kas pagaidām kalpo kā Team Latvia (Latvijas komandas) kodols un centrālais informācijas un komunikācijas resurss. Varat sākt ar šī raksta un FAQ izlasīšanu.
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.