Trešdiena, 20. Okt 2004, 20:36
[info]xoox:

Tiem, kam interesē dzīvības simulācija datorā: Darwin Pond. Programma simulē dīķi ar daudzām mazām radībiņām - swimmeriem. Tie savā starpā atšķiras ar kāju skaitu, muskuļu tipu, krāsu un locītavu skaitu. Šiem swimmeriem savā starpā jāsacenšas, kurš ātrāk sadabūs pārtiku (locītavu un muskuļu uzbūve būs vairāk piemērota peldēšanai) un līdz ar to ilgāk izdzīvos. Ir arī seksiņš - pēc kārtīgas paēšanas swimmers sāk meklēt citu swimmeru (diemžēl jebkura dzimuma), kuru varētu izkniebt un līdz ar to radīt mazu swimmerīti, kas pārņem vecāku gēnus.
Var veidot savus swimmerus un manipulēt ar esošajiem, kā arī iespaidot ekoloģiju - ūdens blīvumu un barības daudzumu. Interesanti radīt, piemēram, divas radikāli atšķirīgas sugas pa 100 eksemplāriem, palaist programmu fonā un pēc 2h apskatīt, kas no tā visa sanācis.
Vienīgie mīnusi - programma uztaisīta diezgan amatieriski un izmanto kaut kādu kreiso video režīmu, kas strādā ne uz visiem datoriem. Bet nu reāls fans garantēts!

Trešdiena, 20. Okt 2004, 22:16
[info]mapet

forsh

Ceturtdiena, 21. Okt 2004, 04:05
[info]korkijs

ideja forša, vienīgi grafika kautkāda arhaiska. starpcitu šāda tipa uzdevumi(futbola simulācija, lauvas+dīķi+antilopes..) ir LU Datz maģistriem iekš C++ jātaisa(vaidzētu savākt visādus variantus un kautkur samest vienuviet, incanta nodarbe šādas simulācijas vērot).

Ceturtdiena, 21. Okt 2004, 04:14
[info]korkijs

www.lanet.lv/~pm17034/EC_Graph.exe
futbols(ne mans, neko nezinu, ja neiet, izmanto openGL)