Rudaks, Uldis


Reply To:

kur sirmgalvjiem nav vietas @ 00:18

[info]likcepure posted in [info]rudaks:

Kopš Uldis, braucot no Liepājas, autobusā iepazinās ar Vilni, kurš viņam izstāstīja daudz kā interesanta par situāciju Latvijas klubos sešdesmitajos gados, viņš nolēmis tikties tikai ar sirmgalvjiem. Jo atšķirībā no jauniešiem, ar tiem ir interesanti arī tad, ja viņi nav gudri, tāpēc ka var pastāstīt ko tādu, ko tu pats neesi pieredzējis. Un tā viņš krāšot šo sirmgalvju pieredzi jaunai grāmatai.
Vilni uz minūtēm divām satiku arī es. Viņš iznāca no autoostas tualetes, kur viņam strādā paziņa, tāpēc bija iegājis tur par velti uzdzert ūdeni šņabim. Vilnis tāpat iedzert šņabi nevarot. Pēc tam viņš teica, ka autobuss uz Liepāju šovakar atpakaļ neejot. Kad jautāju, kādēļ tad viņš vispār atbrauca uz Rīgu, ja atkal vajag uz Liepāju, teica, ka bijis nepieciešams pagarināt savu invaliditātes braukšanas karti. Tad Vilnis izlēma braukt līdz Ventspilij, un pēc tam no Ventspils uz Liepāju, tad viņš galamērķī būšot tieši ap desmitiem - tā kā viņam vajagot. Es gan nezinu, kā viņš tik vēlā vakarā bija nolēmis pagarināt to apliecību.
Abi ar Uldi bija iepazinušies Liepājas autoostā, kur Vilnis gribējis aizņemties desmit santīmu kandžai. Beigās Uldis pa diviem latiem nopircis kandžu abiem - katram sanācis pa 0,3 pudelītei. Vilnis autobusā klausījies radio, sākumā gan gribējis uzlikt kaseti, bet tā īsti neskanējusi, tāpēc palikuši pie Latvijas Radio 2. Prasīju, vai citiem braucējiem netraucēja šis radio, Uldis teica, ka Vilni tas īpaši nav uztraucis. Vilnim līdzi bijusi arī kūpināta gaļa, kas taisīta no cūku vaidziņiem. Uldis Vilnim apstiprinājis, ka neko garšīgāku dzīvē nav ēdis. Tad prasīja, vai es esmu ēdusi kaut ko garšīgāku. Teicu, ka Viļņa gaļu neizdevās pagaršot, bet pat tad, ja būtu man atstājuši, droši vien nespētu ieēst, jo jau no bērnības man grūti ieēst kaut ko, ko piedāvā sveši cilvēki, it sevišķi, ja tie ir netīri. Uldis gan teica, ka izpētījis Vilni, un viņš neesot bijis netīrs, viņam pat bijusi ļoti stilīga jaka. Pie tā arī liksim punktu. Nu, vienīgi piebildīšu vēl, ka Uldim pašam arī tagad ir ļoti stilīga jaka - četrdesmit gadu veca, no Anglijas.
 

Your Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Rudaks, Uldis