Jautri pastāsti -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Augusts 4., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
mary_ju_ann
16:49
Tikko atcerējos vienu jautro notikumu no nometnes. Zinu, ka tas nav normaali, nav orgjinaali, bet tas atkal notika....
Nu, kaa. Tad, kad biju nometnee es vai miru nost no veelmes redzeet internetu, juus, zinjas, nu vismaz datoru. Zinaaju, ka taadaa chuhnjaa, kur man bija aizdomas nav pat telefona, pilniigi noteikti nebuus datora. Taa es dziivoju shausmiigaas agonijaas, nu, vismaz moraalaas spazmatiskaas saapees par to, ka mani pirksti tiek nodarbinaati tikai ar bumbas virtuozo dribleeshanu un pilniigi ne ar ko citu.
Taa es vienreiz eju garaam, nu pareizaak sakot, es kaa vienmeer eju no pusdienaam un kaa jau rutiina palikushaas aizveertaas skolas biblioteekas durvis ir valjaa. Opaa, ku interesanti, varbuut vaees nodarbinaat kaadreiz savas smadzenes ar kaadu graamatinju, bet tad es par to sevishkji nedomaaju, jo man bija jaasteidzas uz istabinju, jo nenormaali lipa klaat miegs.
Te es eju garaam un metu savu miegaini izklaidiigo skatu biblioteekas durvju atveerumaaa un shausmaas, aarpraatiigaas drausmaas ieraugu- zeltainu saules staru ieskauts uz skaista galda staav monitors, dators, printeris un ljoti daudz vadinju. mans paarsteigums un izbriins bija neaprakstaams! Es staaveeju kaa iemieta un nespeeju pakusteeties. Manas vispaardroshaakaas domas un veelmes bija piepildiijushaas- SHAJAA ČUHŅAA BIJA DATORS!
Man garaam paiet muusu barinjsh (muusu grupa, visi Noriishi un Elvji utt.) Apstaajas un taa prasa- "Ieva, kas noticis?"
Es tikai bezpaliidziigi nopuutos un paskatiijos atkal uz datoru. Puishi nosmeejaas un uzreiz iegaaja biblenee. Ko ta es es jau arii liidzi. Neviena nebija un mees notinaamies. Veelaak es apjautaajos viesniicas dezhurantei (tur visi par visiem zinaaja visu) vai ir taada lieta kaa- internets.
Juu, juu, ir ir divi datori, viens internets, tikai kur iisti vinja nezin, jo vinjiem skola, internaats, viesniica, muuzikas skola, kultuuras nams un skola atpalikushiem un veel kaut kas bija vienaa milziigaa monstraa, kas aiznjem pusi pilseetas, tam ir daudz, daudz ieejas un vispaar murgs. Tur toties ir labaakaa zaale Saldus raj. TAA VISMAZ TEICA VIETEEJIE =)
Nu, ko, aizeju veel reiz uz bibleni un skatos- tur tante.
Man jau bez astes neiztikt, ja viens no grupas kaut kur iet, paareejie naak liidzi =) Nu, muusu nosleegtaa komuuna bija... *atminju pilna nopuuta*
At tanti runaaju, kad es vareeshu, vai es vareeshu un vai vispaar ir internets.
Vinja- Jaa, vareesiet, jaa naaciet, Jaa ir internets! Aaaaaaa! Gandriiz atmetu pekeles!
Tad es sarunaaju, ka naakshu naakamajaa dienaa.
"Cik maksaas?"- es jautaaju. Taa tante uz mani paskatiijaas kaa uz jukushu.
"Sheit beerninj( vinja bija man apmeeram zem pleciem) neviens nekad nav maksaajis un nemaksaas, taa kaa naac."
Es no priekiem nezinaaju, kur likties! Naakamajaa dienaa atnaaku un saaku chakareeties apkaart kompim. Saakums labs- iesleedzu, kaut gan vinjsh jau darbojaas(pirmais, kas manlikaas diivaini). Tiku sisteemaa, kaut gan nezinaaju paroli un to nezinaaja arii tante(otrais, kas man likaas diivaini). iesleedzu internetu, kas gaaja diezgan raiti. ar shausmaam secinaaju, ka man bija atnaakushas nieka 72 zinjas pa 6 dienaam, kad nebiju bijusi internetaa.
Aatri iepoustoju journaalaa un te peekshnji, skatoties blondullaas dienasgraamatu kompis uzkaaraas.
Labi, uzkaaraas, tas veel taa. Pagaidu piecas minuutes. Nekas nenotiek. Savaadi prieksh uzkaarshanaas. Pilniigi nekas nenotiek! Labi, man jau amats rokaas, es jau profis- panjemu nospiezhu veco labo kombinaaciju Ctrl+Alt+Del.
Uzminiet kas notika! Pilniigi NEKAS!!!!!!!!!! Atkaartoju sho darbiibu reizes desmit. man paliidzeeja Noriitis pasleegaleet iesleegrashanas pogas, bet komis nereagjeeja arii uz pogu- ON/OF ! Es gandriiz pekeles no baileem atmetu! No saakuma man ar kompi ir probleemas ar iesleegshanu, tagad es kompi IZSLEEGT nevaru!!!!!!!!!!!! Nevaru un viss- pogu sleedzu, nereagjee, sleedzu aaraa monitoru, tas izsleedzas un iesleedzot atkal raada to pashu!
Tante jau neko, saka, ka taa gadaas, lai pagaidot, gan jau izsleegsies, taa gadaas.
Es sevi mierinu- "Taa gadaas, tu neesi vainiiga, taa gadaas... GADAAS!!!!!!" Gaaju prom, jo bija tieshi tajaa dienaa disene paredzeeta.
Naakamajaa dienaa atnaaku un ar ceriibu apseezhos pie tumshaa monitora. pakustinu peli un dzirdu- iesleedzas monitors. Gaidu. gaidu. Paraadas ekraans. man paar kauliem paarskrien aukstas tirpas un no kaaju pirkstu galiem uz augsu leenu un palielinoties paarshalc panikas vilnis- monitors raada tieshi to pashu, ko vakar!
es ar neveikliem smieklinjiem jautaaju, ko dariit. Tante gandriiz vispaar nereagjee, es vinju leenaam paarliecinu, ka vajadzeetu izrubiit no baroshanas( tipa- izraut no kontakta) Vinja jau no saakuma-nee, nee. bet tad es vinju paarliecinaaju( hi-hi me paarliecina =)) Parokos pa vadiem un konstateeju, lkursh ir iistais.
Tad es aizskaitiiju liidz triis un izraavu vadu. Uzmminiet nu, kas notika! NEKAS!!!!!!!!!!!!
Kompis neizsleedzaas! Tikai taads diivains piip...piip...
Es tantei, kas tas? Vinja pilniigi mieriigi- ģenerātors.
Es, oke, mekleeju kaa izrubiit kompi no gjeneraatora. Atrodu un atkal liidz triis. Viens- divi- triis.
Klusums... Kompis izrubiijaas. Klusums. Es nopuushos atvieglota un apmierinaata visu sasprauzhu pa vietaam. Apseezhos un iesleedzu atkal kompi, tas saak duukt un es gaidu, gaidu. Uzminiet nu, kas notiek! NEKAS!!!!!!!
Kompis neiesleedzaas!!!!!!!!!!!!
Tad es neveikli smejoties aizbildinaajos, ka vinjsh laikam ir noguris, jo visu laiku bija stradaajis( BET TAA JAU ARII BIUJA!!!!!!!!!!!!!!!!) Un aatri izsleedzu vinju atkal un pateicu, lai tas atpuushas un notinos.
Es atkal sachakareeju kompi, kaut gan iisti nezinu, vai taa bija mana vaina.
Starp citu, mans kompis ir miris peediigi. To vairs nesalabos, taapeec sveika gauja un e-cafe. Es esmu neiveiksminiece...
*notek asarinja*

(7 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]mass
Date:4. Augusts 2003 - 17:17
(Link)
Kad kompi grib izsleegt, der patureet on/off pogu ilgaak, jo ir kompji, kam taa jaatur 4 sekundes kaa minimums.

Kad grib iesleegt peec tam kad tam ir zudusi elektriiba, gadaas, ka jaaizrauj vads no kompja un pavisam nedaudz jaapagaida.

Un ir arii taada poga kas saucaas "reset".
From:[info]divi_g
Date:4. Augusts 2003 - 17:22
(Link)
Vispaabaa taa piikstonja liek domaat par UPSi.

P.S. Godiigi sakot, nav smiekliigs pastaasts.. :(
IIpashi, ja tas jaalasa divreiz ;(
[User Picture]
From:[info]mass
Date:4. Augusts 2003 - 18:33
(Link)
nu - godiigi sakot - nedaudz smiekliigs jau ir gan. ne jau pats "notikums", bet ku debiili uzrakstiits :)
From:[info]divi_g
Date:4. Augusts 2003 - 18:37
(Link)
Tu esi laipns! :DD
[User Picture]
From:[info]mass
Date:4. Augusts 2003 - 18:39
(Link)
neenu, ja jau godiigi jaasaka, tad jaasaka :))
From:[info]blondulla
Date:8. Augusts 2003 - 14:17
(Link)
Ek, jūs, nīgrie, jums tik iekš nīgro community vieta;P
From:[info]blondulla
Date:8. Augusts 2003 - 14:21
(Link)
Traki tev iet ar tiem compjiem:) Un pat tā kā daļēji jūtos vainīga šoreiz, jo compis uzkārās kā reiz, kad lasīji manu žurni;)

> Go to Top
Sviesta Ciba