muzons - BARTO @ Nabaklab, 01.06.2012. plkst. 22:00 [entries|archive|friends|userinfo]
muzons

[ website | TAGI ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

BARTO @ Nabaklab, 01.06.2012. plkst. 22:00 [May. 31st, 2012|08:20 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

muzons

[gary_crant]
electroclash grupa “Barto” no Sanktpēterburgas šopiektdien Nabaklab (ieeja 2,50 LVL)
Grupas mūziku raksturo kvalitatīva sintīpopa un electroclash apvienojums ar piemaskavas kaktu diskotēkām raksturīgiem ritmiem, hiphopa stilistikā ieturētiem, ironiskiem vēstījumiem un anarhistiskiem panku grupējumiem piedienīgu, izaicinošu toni.

"Barto" popularitātes pamatā ir tiešie un izaicinošie dziesmu teksti, kuros grupa pauž klaju nicinājumu pret Krievijas valdību, politiku un sociālo iekārtu. Grupas mūziku raksturo kvalitatīva sintīpopa un electroclash apvienojums ar piemaskavas kaktu diskotēkām raksturīgiem ritmiem, hiphopa stilistikā ieturētiem, ironiskiem vēstījumiem un anarhistiskiem panku grupējumiem piedienīgu, izaicinošu toni.

Jaunais albums "Hello! Totalitarianism" ir veltījums Krievijas neatkarīgās mūzikas skatuvei, iekļaujot tajā vairāku Krievijas grupu - "Akvarium", "Auktsyon" un citu, kompozīcijas. Šīs ir grupas ceturtais albums, ja neskaita vēl vienu līdz šim izdoto dziesmu remiksu izlasi.

Projekts "Barto" radās 2006. gadā - laikā, kad krievu rokmūzika jau bija zaudējusi jebkādu saistību ar realitāti un radās nepieciešamība pēc alternatīvām mūzikas formām, kurās būtu iespējams runāt par aktuālām sociāli politiskām tēmām. "Barto" savos tekstos dokumentē 21.gadsimta sociālo realitāti.

Grupu "Barto" iesildīs Latvijas pagrīdes elektroniskās mūzikas projekts "Showinist" ar īpaši šim koncertam radītu programmu. Šoreiz tajā bez jau ierasti haotiskā "Showinist" skanējuma, būs saklausāmas arī electropunk un sintīpopa vēsmas, kā arī uz vietas koncertā spontāni tapuši liriskie vēstījumi.

Projekts "Showinist" sākotnēji radās kā ironiska reakcija uz komerciālajām vēsmām, kas arvien vairāk sāka ietekmēt tā laika industrial mūzikas scēnu. Gadu gaitā, sekojot elektroniskās un citu mūzikas žanru attīstības tendencēm, projekts ieņēmis savu tagadējo formu, pilnībā distancējoties no industrial un daudz labprātāk slīgstot pašpietiekamā, agresīvā haotismā un izvairoties no jebkādām strikti formulētām definīcijām.

"Showinist" ir tiešs 90. gadu gadu postpunk projekta "Darba dienests" turpinājums, kas, ietekmējoties no elektronikas, savulaik padarbojies arī industrial un dark ambient lauciņā. Tomēr virsroku pār apkārt valdošo, nepielūdzamo nopietnību mūzikā ņēma ironija par visu, tajā skaitā par pašu grupas dalībnieku galvā notiekošo.

Punk un sintīpopa strāvojumi ir būtiskas ietekmes, kas visu apzināto mūžu pavadījušas "Showinist" radošā spēka Edmunda Frīdvalda gaitas. Ne tik daudz pati punk mūzika, cik tās nihilistiskā un anarhistiskā vēstījuma forma, kas joprojām tiek kultivēta un būs dzirdama arī šajā koncertā, īpašā sastāvā.

Pirms koncerta klubā "Nabaklab" lektorija "Uzskaņot prātu" ietvaros notiks cenzūrai un vārda brīvībai veltīta diskusija ar grupas dalībniekiem - vokālisti Mariju Ljubičevu, programmētāju Alekseju Otradnovu un ģitāristu Ilju Markinu, kurā viņi dalīsies reālajā pieredzē par Krievijas varas pārstāvju īstenoto vārda brīvības ierobežošanu.

pēdējais albums novelkams oficiālajā mājaslapā: http://www.bartomusic.ru/

http://www.myspace.com/barto2007
http://bit.ly/hQyOkO

linkpost comment