muzons - COIL - "Gold Is The Metal (With The Broadest Shoulders)" CD - 1988 [Threshold House (LOCI CD 1), Nor [entries|archive|friends|userinfo]
muzons

[ website | TAGI ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

COIL - "Gold Is The Metal (With The Broadest Shoulders)" CD - 1988 [Threshold House (LOCI CD 1), Nor [Dec. 8th, 2009|03:00 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
muzons
[cloud_zero]
[Tags|, , , , , ]
[mood |OK]
[music |Guns N' Roses "Wholle Lotta Rosie" (live 1987 - AC/DC cover)]

Tātad turpinām (un atvainojos šoreiz bez LJ CUT... bet apsolos, ka nākamreiz atkal būs:)), lai arī nezinu kā tas jātaisa :)))).

Pirmā CD versija šajā "seriālā" (uzreiz saku, ka atšķirsies tikai vāciņi, skaņdarbu saraksts visās versijās būs vienāds un turklāt arī kļūdas pēdējo trīs dziesmu (bonustteku) dalījumā saglabājās no pirmās 1988.gada versijas līdz pat pēdējai 1996.gada versijai, neviens nekad tās nav izlabojis):

COIL - "Gold Is The Metal (With The Broadest Shoulders)" CD - 1988 [Threshold House (LOCI CD 1), Normal Records (NORMAL 77 CD)] Jā piebilde - šis Austrijā ražotais disks oriģināli (first pressing) tika izdots tikai 1000 eksemplāros un šī ir kopija no 0789 exemplāra (kā varat redzēt fotogrāfijā)

PhotobucketPhotobucket

Nu nav jau neko daudz vairs ko rakstīt. 1987 gada trīskrāsu vinili pārisdošana CD formātā. Zaudēts tiek viens no bonus 7" skaņdarbiem, bet iegūti ja nekļūdos trīs bonusā. Problēma ar bonusiem gan ir tā, ka skaņdarbi nav pareizi "sagriezti", t.i. , dziesma skan, pēkšņi vidū uz jūsu displeja parādās ka s'
akusies jauna, lai arī skan tā pati dziesma, pēc tam dziesma beidzas un sākas nākamā, bet displejs uzrāda, ka tā ir tā pati, utt visiem bonusiem. Esmu centies vuisu daudz maz sakārtot ID3 tagos. (Oficiāli kļūdas nav tikušas izlabotas nevienā no pārizdotajām versijām).

Pārējais viss ir uzrakstīts vai nu šā posta augšā, vai arī iepriekšējos šā ieraksta vinila versiju postos, tā kā nebūtu neko daudz ko piebilst, ja vien ne skaņdarbs "Hellraiser" - jā tas ir tas par ko jūs domājat. Viena no visu laiku labākajām filmām (protams savā žanrā - es nesalīdzinu ar Dereku Džārmanu, Fasbinderu, vai Kenu Rasselu). Stāsta autors pēc kura tika uzņemta filma ir Klaivs Bārkers.... pieklājīgi sakot Coil "draudziņš". Coil viņu iepazīstināja ar extrēmo tetovēšanos un ekstrēmo (ģenitāliju) pīrsingu, no kā šis aizguvis idejas ""Hellraiser" filmai... jā Bārkers šo filmu arī uzņēma kā režisors, lai gan pirms tam viņš bija darbojies tikai eksperimentālajā teātrī un uzņēmis divas lieliskas avangarda īsfilmas "Salome" un "The Forbidden" (bet tas viss 1970-tajos).

Pēc tam kad Stīvens kings izmeta savu slaveno frāzi: "Es esmu ieraudzxījis šausmu nākotni un tās vārds ir Klaivs Bārkers" un viņš dienas laikā kļuva par slavenību, pāris režisori mēģināja veidot filmas pēc Bārkera darbiem, taču Bārkers ar tām b8ija tik neapmierināts, ka pat nevēlas atzīt savu saikni ar tām. Tādēļ "Helraiser" (pēc sava stāsta "The Hellbound Heart" motīviem) uzņēmās režisēt viņš pats.

UN protams par mūzikas autoriem tika uzaicināti COIL, tomēr Holivuda šiuem ragus aplauza.... visu nosaka tie kas dod naudu (lai arī budžets šai ģeniālajai filmai bija tikai zem 1 000 000 USD) un tiem negribējās kaut kādus perversus karojošus gejus ar mūziku, kas saucās "industrial", turklāt vēl Ostina Osmana Spēra, Viljama Berouza un Alistera Kroulija sekotāji. Līdz ar to mūziku veidot tika piešķirts "savam džekam" Kristoferam Jangam, kurš neskatoties uz visu šito šmuci, tomēr darbu paveica godam un man jau šķiet ka uztaisīja cienīgu aizvietojumu COIL, protams šo to nosperot.

Bet COIL veikums protams bija labāks, un ir sagkabājusies pilna COIL veidotā soundtreka versija (Tas būs nākamais seriāls, gan jāsaka tāds mini-seriāls ar 4-5 sērijām tikai). Es protams neko nesaprotu šādās lietās, un komerciāli to neļautu darīt autortiesības, bet būtu interesanti, ja kāds fanātiķis ar attiecīgu tehniku (esmu pārliecināts, ka tāda ir mājās katram daudz maz nopietnam elektroniskam mūziķim vai datorfrīkam) varētu Krisa Janga "score" vietā ielikt COIL soundtreku un bez maksas izplatīt kaut kādā saitā, kaut vai YouTube. Būtu interesanti salīdzināt.

You tube gan ir atrodami "Helraiser" fragmenti ar Coil mūziku, bet tas viss ir amatierisms un tikai kādu 3 minūšu vērti izrāvumi.

Es dopmāju, ka pilnas versijas radīšana būtu , kaut kas līdzīgs vai pat pārāks par to, ka es nejauši atradu un novilku (un burtiski nākamajā dienā tās vairs tur nebija) "Hellraiser 4" oriģinālo versiju, ko filmējis cits režisors un cits montējis, bet gala rezultātā, filma tika pārfilmēta ar citu režisoru , utt.... un izgāzās (tika palaista zem Alan Smithee varianta).
linkpost comment