muzons - CARPATHIAN FOREST "Bloodlust and Perversion" CD - 1997 [Nyx (001)] [entries|archive|friends|userinfo]
muzons

[ website | TAGI ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

CARPATHIAN FOREST "Bloodlust and Perversion" CD - 1997 [Nyx (001)] [Dec. 8th, 2009|01:46 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
muzons
[sick_among_pure]
[Tags|, ]
[mood |OK]
[music |Guns N' Roses - "Nightrain"]

Nu ko, atgriežamies pie "melnajiem metāliem". Te viens piemērs no tā, ka pat norvēģijā var būt daudz maz normāls BM nevis tikai pop/sūd/"blackmetal". Diemžēl šādas grupas var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem....

CARPATHIAN FOREST "Bloodlust and Perversion" CD - 1997 [Nyx (001)]


Photobucket

Vairāk informācijas par šo reto un ne pārāk opficiālo grupas paša agrīnākā materiāla izlasi lasiet šeit: http://klab.lv/users/sick_among_pure/113762.html
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:December 8th, 2009 - 10:25 am
(Link)
Par kurām grupām tad CF ir mazāk popsīga?
From:[info]sick_among_pure
Date:December 9th, 2009 - 12:42 am
(Link)
Lai arī tomēr pilmīgi 100% procenti palieku pie sava viedokļa, tomēr arī taisnības labad jāatzīst ka ši frāze bija viens no maniem iemīļotajiem "eksprontiem", ko protams tu mani nepazīdams varēji nezināt.

Un tomēr "ekspronts" vai nē, tas neko nemaina, tāds ir mans viedoklis (un es ar Black Metal esmu pazīstams jau 16 gadus un esmu spēlējis divās grupās, esmu izdevis/producējis ārvalstu BM mākslinieku ierakstus uz 7" vinila (un tuvāko 12 mēnešu laikā taps vismaz vēl viens (ar 10 gadu nokavēšanos:)), toties materiāls man sasūtīts ir vēl kādiem 3-5 relīziem)), un bijis, daļēji joprojām esmu, kontaktos ar BM grupām, kompānijām un faniem un galvenais kolekcionāriem no visas pasaules). Tomēr jāatzīst, ka neesmu dzirdējis katras norvēģu grupas katru ierakstu, īpaši pēc 2001.gada sākuma, kad p;ārstāju šo stilu klausīties gandrīz vispār (ja klausījos tad tikai ierakstus kas izdoti līdz 1992.gadam, lai gan tā bija mana aksioma visu laiku). Tādēļ protams mans vērtējums nevar būt 100% objektīvs, jo profesionāli runāt varu par 1993-2001 gada ierakstiem, tomēr ņemoit vērā gan norvēģu gan zviedru stulbo turēšanos pie sava trulā stila (pie tam sliktākajiem piemēriem), un it pa laiukam dzirdētus ierakstus starp 2001 gada sākumu un šodienu, esmu 90% pārliecināts, ka man taisnība arī tagad... Lai gan par gaumi, jau nestrīdās... ja tev patīk, ne jau es aizliegšu tev to klaušīties un slavināt. BET NE JAU TU norādīsi kāds man drīgst būt viedoklis.

Bet tagad par grupām - CF ir mazāk popsīga par GANDRĪZ VISĀM norvēģu un zviedru black metal grupām. Vienā līmenī (es te negribu izcelt un likt 1. vieta 2. vieta 3. vieta... uttt) ir, ptotams:

leģendārais "The True" Mayhem (bet tikai līdz "De Misteriis Dom Satanas" - pēc tam viss ir sūds)
Abysmal (Nor) - gan 1991.gada demo gad 1995.gada CD - unikāla grupa
Fester (Nor) - pirmais albums "Winter Of Sin" - respect
Vomit (Nor)
Perdition Hearse (Nor)
Morbid (Swe)
Unpure (Swe)
Autopsy Torment / Pagan Rites (Swe)
Obscurity (Swe)
Guiliotine (Swe) - neatceros vai šis bija pareizais variants, jo bioja vēl viena cita grupa ar šādu nosaukumu, kas reāli bija sūds.
Treblinka (Swe)
Tiamat (Swe) - tikai pirmais albums un pēc tam sekojošais promo/7"
Darkthrone - no pašiem pirmssākumiem līdz "Panzerfaust" (bet nu es te nedaudz bonusus par "Soulside Journey" piešķīru... tā jau patiesībā pēc "A Blaze...", nē nu labi "Under A Funeral Moon" viss ir garlaicīgs kā AC/DC 80 gadu albumi, par kuriem kāds prominents rietumu kritiķis izteicās, ka grupa ierakstījusi vienu un to pašu albumu 10 reizes).

Un tad uz robežas:
Dissection (Swe) - bet tikai paši paši npirmie ieraksti (ja nešaubos divi demo un viens 7"
Thou Shalt Suffer
Embrionic
Amputation (un citi Immprtal agrīnie ieraksti līdz 1993.gadam - pēc tam tie idiņi kļuva par parodiju paši sev)

Ufff... grūti no galvas atcerēties sen aizmirstas lietas, varbūt kādu piemirsu... bet tas varētu tomēr izskatīties apmēram tā.

PS. Ak, jā, un pārējais viss ir PILNĪGS mēsls, bez izņēmuma (ja nu vienīgi nejauši kādu labu lietu esmu aizmirsis... tad tā jāizņem no "mēsls" kategorijas).

Norvēģi (patiesībā Mayhem pēc pirmā EP, kas bija vienkārši centīgi nokopēts VENOM, turpmākajiem ierakstiem) vienkārši nospēra teitoņu black trash metal saundu, Mercyful Fate attieksmi, un ģitāru skaņu no pirmajiem diviem Master's Hammer demo, kā arī haotisko, satanisko un parasti sliktā kvalitātē ierakstīto "brendu" no 80-to gadu Dienvidamerikas grupām (Brazīlija, Peru), kanādiešu BLASPHEMY, Čehu (dižākais Eiropas black metal undergrounds 80-tajos) - jau pieminētie MH + Root, Amon (Goeth), Asgard, Torr, Kryptor, Terminator utt., vēl šķipsniņu no Itāļu Mortuary Drape un singapūriešu Abhorer un japāņu Sabbat, un tad milzīgu katlu ar skandināvus vienmēr apsteidzošo somu "naglostj i satanizm" - ni Impaled Nazarene, Beherit (pirmā vieta), Morningstar, Black Crucifixion, Unholy, Darkfeast, Barathrum, Demonos Sova.... ufff mani atmiņa viļ atmiņa viļ, mazāk narkotiku jālieto, bet tā nosauktu vēl vismaz piecas somu grupas kurām bija demo ārā pirms 1990 gada vai 1990.gadā tieši, kad vēl Norvēģi neko citu par Cannibal Corpse un Deicide kopēšanu nezināja, a zviedri pa lielai daļai (izņemot Merciless) biksēs kakāja.
From:[info]sick_among_pure
Date:December 10th, 2009 - 01:08 am
(Link)
Beidzot savā vecajā smadzeņu podā pilnīgi nejauši atradu to lietu par ko nebiju pārliecināts...

Lai gan patiršām ir pastāvējušas (varbūt kāda arī vēl pastāv) grupas Guilliotine, bet tās vietā sarakstā ir jābūt Grotesque (Swe).

Dīvaina lieta tā atmiņa - kļūstst arvien manāmi sūdīgāk un sūdīgāk ar to īpaši pēdējā laikā... tāds dzīves veids, tāda ķīmija.... Tomēr reizēm atceros tādas sīkas nenopietnas lietas no tālas pagātnes, kurām nav nekādas nozīmes tagadējā dzīvē un nav nekādas ar to saistības un info pats par sevi ir man nevajadzīgs... bet to es atceros, bet kas pa dienu vai datumu reizēm nē un arī daudz ko svarīgāku mēdzu aizmirst - total black out, bet atcceros līdz sīkākai detaļai kaut kādu 15-20 gadus vecu notikumu - un nevis kaut kādu populāru "makšķernieku stāstu", bet it kā pilnīgi ko nenozīmīgu. Varbūt tas saistīts ar to, ka es mēģinu daļēji (cik tas iespējams atgriesties pie tā "es", pie tās dzīves, ko dzīvoju līdz 2000-šo gadu sākumam, kad mana dzīve par 180 grādiem apmeta kūleni (zinu, ka kūleni parasti met par visiem 360 grādiem - vienkārši tā izteicos)).
From:[info]sick_among_pure
Date:December 9th, 2009 - 12:43 am

turpinājums

(Link)
Pēc tam Bēdīgi slavenais Eironimuss caur savu "Helvete" veikaliņy un producents Eiriks "Pytten" lēnām sāka visas Norvēģu Deat Metal grupas (starp kurām bija ļoti labas) vienkārši pārvilkt BM pusē un ne jau ideoloģijas bet naudas dēļ. Un tie arī naudas un slavas dēļ pēkšņi visi appagāniskojās un aizskrēja.... Smiekli nāk. Un pasaulē pat vēl eksistē cilvēki, kas domā, ka Black Metal tika izgudrots Norvēģijā. Pilnīgs pizģec.

PPS. Zinu šādos gadījumos mēdz teikt - "izdari labāk. Tikai šoreiz tas nav aktuāli, jo es nemaz nevēlos darīt labāk. Man tas ko šie "krutie ziemeļu veči:))))" dara absolūti nepatīk tad kādēļ man būtu jāgrib izdarīt to pašu kaku tikai smukākā krāsā. Gan jau, kad savajadzēsies, uztaisīšu savu kaku savā klozetpodā bez pamudinājumiem... un kāda būs tāda būs... jums visiem nāksies samierināties.