muzons - Coil 1 [entries|archive|friends|userinfo]
muzons

[ website | TAGI ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Coil 1 [Mar. 30th, 2009|12:05 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
muzons
[cloud_zero]
Nevēlos uzbāzties, bet "muzons" tomēr paliek "muzons", tādēļ ceru, ka neradīsies kāda neizpratne. Vēl pāris "brīdinājumu": 1) Šī lieta turpināsies (ceru ilgi), 2) Nevajag sāpīgi reaģēt, ja jums tas traucē, jums ir tiesības to nelasīt, ignorēt, izdzēst, utt.

Šis posts (ar "uo") attiecas arī uz [info]sick_among_pure par velti dalīto. Divi dažādi žurnāli piedāvā šīs divas dažādās lietas, jo tās ir divas dažādas lietas.

http://klab.lv/users/cloud_zero/49703.html
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:March 30th, 2009 - 04:06 am
(Link)
labprāt izdzēstu šo to no turpmākā, lai beigtos spams pa divām komūnām, viena no kurām ir pilnīgi ne pa tēmu.
From:[info]sick_among_pure
Date:March 30th, 2009 - 05:56 pm
(Link)
Droši.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:March 30th, 2009 - 05:58 pm
(Link)
žēl gan, ka to var izdarīt tikai komūnu admini. muzonā ir по делу, bet kāpēc tev jābāžas citās komūnās? ciba taču ir maza, tāpat visi lasa visu.
From:[info]cloud_zero
Date:March 30th, 2009 - 06:31 pm
(Link)
PS. Neuztraucies, man ir tādas aizdomas, ka pašam tas drīz apniks.

PPS. Vot par to "citu komūnu". Es negribu strīdēties, bet vēlos iebilst, jo patiesi domāju pavisam citādāk. 1) Ja es dodu par brīvu to, kas parasti nāk par maksu, vēl jo vairāk, ja pats par to esmu maksājis (un maksāju arī ieliekot, kaut vai ar iztērēto elektroenerģiju, pārrakstot plates, nodilušāku adatiņu (kas ātrāk būs jāpērk no jauna) patērēto laiku (tajā pašā laikā vismaz teorētiski varētu darīt kaut ko tādu, kas man nes līdzekļus)), tad es uzskatu, ka tas patiešām iederas komunā "par velti". Neredzu pretrunu. 2) Par to cibas izmēru un ka visi lasa visu. Varbūt man ir izkropļota izpratne par cibu, jo pāris gadus te neko nedarīju, bet tā kā man (vismaz vienam no) žurnāliem numurs ir 2006, bet tagad numuri jau iet desmitos tīkstošu (ja nekļūdos), man radies priekjšstats, ka Ciba ir kaut kā "izplūdusi" un vairāk ir nevis viena kopiena, bet vairāku noslēgtu, savstarpēji ne pārāk kontaktējošos kopienu kopums. Varbūt es kļūdos. Man gan neliekas ka tie paši kas lasa muzonu obligāti lasa "par velti" (pēdējam vēl varētu būt gandrīz viena auditorija ar "pa leeto"). Bet varbūt man tikai tā liekas, jo es pats parasti nelasu neko. Godīgi sakot pat savus "draugus" ne (lielākoties "piefrendoti" savulaik tika pieklājības pēc, bet tas laiks jau sen pagājis. Es pat nelasīju un neatbildēju uz komentiem, un pat uz brīdi tos vienkārši liedzu, jo citi man neinteresēja, - tikai es pats sev). Kopš tā laika mana interese par Cibu (kas patiesībā gandrīz bija zudusi) sašaurinājusies tikai līdz vietai kur es rakstu (varētu teikt izplatu savu sērgu) un viss. Es gan tagad reizēm atbildu uz komentiem (ja ir ko teikt), bet joprojām nelasu neko (Cibā; tā jau reālajā dzīvē lasu gandrīz nepārtraukti). Līdz ar to man grūti varbūt saprast tavu "visi lasa visu" tēzi... Bet, ja godīgi, mani šobrīd interesē "manas" muzikālās "sērgas" maksimāla izplatīšana, kam tieši šāda spamošana ir piemērota (bet kā jau teicu, neuztraucies, pazīstot sevi, varu teikt, ka man drīz apniks). Agrāk gan man pašam ļoti nepatika spamotāji, taču tas pats no sevis atrisinājās, kad pārstāju te jebko lasīt...
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:March 30th, 2009 - 07:22 pm
(Link)
piedāvāt komūnā par_velti mp3 ir, mazākais, smieklīgi :) saprotu, ka tev personīgi tas baigi daudz nozīmē un prasa laika un līdzekļu ieguldījumu (par to vēl var strīdēties), bet smieklīgumu jau tas nemazina.
From:[info]cloud_zero
Date:March 30th, 2009 - 08:32 pm
(Link)
Vispār jau varētu piekrist, bet ar vienu atkāpi: Cik es saprotu, ka mp3 piedāvāšanu par velti tu uzskati par smieklīgu tādēļ, ka ... nu noformulēsim to tā: "tiek kas māk meklēt mūsdienu interneta plašumus spēj atrast DAJEBKO no mūzikas ierakstiem mp3 formātā." Bet te jau slēpjas tas āķis, tici vai nēbet lielākā daļa manas kolekcijas (precīzu skaitu vai precīzu procentu nenosaikšu) ir tik reta, ka tos atrast būtu ļoti grūti, dažus, GALVOJU, ka neiespējami (piemēram Coil - "Music To Play In The Dark" (pirmā daļa) LP versija (ne CD versija, ko atrast diezgan vienkārši (LP versija atšķiras gan pēc dziesmu skaita gan pēc to garuma (citi miksi)). Pati plate ir tik reta,ka par to samaksāju 1000 USD (iesk. muitu un pārsūtīšanu). Jāatzīst gan ka pārmaksāju, jo tagad fin. krīzes laikā esmu redzējis to aizejam izsolēs par 400 USD (te gan bez muitas un pārsūtīšanas)). Protams, es īpaši neesmu meklējis to, kas man ir pašam, bet esmu drošs,ka man ir pietiekami daudz lietu, kas izdotas sen, mīklainās kompānijās un mīklainos apstākļos, mazāk nekā 300 eksemplāros (mazākais skaits ir 23 kopijas (neoficiāli gan dzirdēts, ka konkrētais singls tomēr eksistē par vismaz dažām kopijām lielākā skaitā), ja neskaita vakar ielikto Alfheim demo, kas oriģināsli eksistēja uz 2 CD (ja neskaita CD-R un kasešu kopijas vēlāk nosūtītas draugiem)).

Es gan saprastu, ja tu atkal teiktu "smieklīgi", jo, ja jau tik ktutas lietas, tad tām jābūt arī krutā kvalitātē. Jā, es arī vienu brīdi domāju saglabāt visu WAV failos (patiesībā konvertēt vinilu uz WAV aizņem dažas sekundes,konvertēt uz mp3 vairākas minūtes), BET (teikšu kā Godmanis) ... Zini, bet ir dažas problēmas. 1) Tie faili ir MILZĪGI. Piemēram viens vidēja izmēra albums 550MB!!! Ja es visu savu kolekciju gribētu saglabāt WAV failos, tad man nepietiktu visu manu 400+ gigabaitu atmiņas uz mana vecā nabaga kompja, pat ja tas būtu pilnīgi tukšs!!!! 2) Šos milzīgos failis aploudot piemēram Rapidšērā (a) tagad jau tas ar manu datoru un manu pieslēgumu ir ļoti ilgi (pēc mana viedokļa), b) tur max. atļauts 200mb līdz ar to būtu jātaisa 3 x split-file, kas to laiku 3 kāršotu, c) domāju ka vairākiem no tiem,kasvēlētos lejupielādēt varētu rasties problēmas,kad pārāk ilgālejuplādes laika dēļ vienkārši fails uzrādītos kā timed out nevis lejupielādētos).
Man ir iespēja tikai mp3 (maksimums 320, ko arī izmantoju visiem ne-metāla ierakstiem), ogg faili (neesmu sapratis kam viņi vajadzīgi), un wav faili, kas ir it kā kruta kvalitāte, bet to izmērs un laiks, ko tas prasa ar tiem strādāt, padara absolūti neiespējamu (nevēlamu) ar to darboties ikdienā. Protams es varu individuāliem faniem, konkrētu ierakstu uztaisīt WAV un iecept flašā vai CD un nodot (par zināmu samaksu:))), bet visu laiku to izmantot nav ceļesobrazna (kā krievi saka).
Turklāt mans uzdevums (ko esmu sev noformulējis) ir pirmkārt cilvēkus ieinteresēt (mūziku,ko viņi nezina, viņi nemaz nemekētu, bet ja atnes kā uz paplātes, varbūt arī noklausīsies un varbūt gala rezultātā būs par kādu fanu vairāk) un otrkārt dot iespēju vienviet, un hronoloģiskā secībā ar visiem ID tegiem, nosaukumiem sataisītiem un kļūdām pārbaudītām, izlabotām, papildus info un pat ieraksta foto no priekšas, pakaļas un iekšas... atrast ierakstus, kas tā būtu jāmeklē hvz kur, jātērē laiks un velns viņu sazin vai un ko tu atradīsi.. utt.

Bet protams mp3 nav tas dižākais, bet šajos apstākļos citas iespējas man nešķiet reālas,tomēr tas man neliks atteikties no savas idejas (jau tā esmu topārāk ilgi atlicis). Tā kā būs mp3. Paciet.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:March 30th, 2009 - 08:40 pm
(Link)
gan jau pāries :)