Viena diena manā dzīvē

Komentāri

Viena diena manā dzīvē

viens vakars manā dzīvē,

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
jeb kā apspēlēt 9eviņgadnieku.

Parasti, lai raksturotu manus vakarus (arī pārējo dienas laiku), pietiek ar vienu šo bildi.




Taču tovakar bija mana mazā puikas pieskatīšanas vakars manās mājās, kur vienīgās rotaļlietas ir padsmit aizmirsti lego klucīši un viens īkšķa izmēra auto. Izciklējis prātā idejas laika pavadīšanai, par kurām jau skaidrs, ka tās tiks noraidītas kā garlaicīgas, nākas piekrist jau iekoptai spēlei, kur jāstaigā ar pirkstiņiem un jāimitē videospēles Sims/Age-of-Empires/Minecraft situācijas un geimplejs.

Spēle sākas ar priekšmetu vākšanu un vides izbūvi. Šī ir puikas karaļvalsts, jeb militārā nometne.



Parasti, šai līdzīgas rotaļāšanās ieilgst uz vairākām (man) gaaaaarlaicīgām stundām, tāpēc šoreiz pārņemu iniciatīvu, lai izklaidētu arī sevi un ievirzītu to mazāk militāru. Kā piemērs gudrākai karošanai, manā nometnē top pazemes bunkurs ar hakeri,


kurš uzraksta vīrusu, ar ko inficēt pretinieka datoru.



Viss jau būtu pa smalko, bet vīrusu mans personāls, izrādās, ir nogādājis un piestiprinājis tiesas ēkai, ne galvenajam datoram. My bad. Slikti paveikta spiegošana. Jāgudro jauns paņēmiens. Tas tiek atrasts “šausminoša" robota milzīgā plakātā, kas izkārts iepretim pretinieka nometnei, kalpo kā demotivators, iebiedēšanai.



Pa to laiku puika ir ticis pie “cepures, kas dzemdina karotājus".



/o mai! man tā drīzāk izskatījās pēc sēnes/


Karotāji esot šie.


Vēlāk tos papildina apgreidotie. Kā saprotu, tās jau ir elitārās vienības.



Tikmēr es, joprojām rādu pacifistisku piemēru, un sasaucu sapulci, kas lems par stratēģiju.


/Sapulces dalībnieki. No ieejas, pulksteņrādītāja virzienā: plikpauris, cilvēks meksikāņu cepurē, franču musketieris, kāds zem salmu cepures, vienīgā sieviete padomē, džekiņš ar nāģeni, karavīrs ar kasku un plinti, ārsts ar ārprātīgu frizūru un aiboļit čemodāniņu./

Ja ieskatās, zāles tālākajā galā, pa labi aiz musketiera, ir tumšs caurums sienā. Tas tika izgāzts, kad padomei nācas mukt, pretiniekam ierodoties ar, vēl pa nakti lādēto, elektrotanku.



Top skaidrs, ka te dūrei tik spēks, un man vismaz cieņas ieviešanai, vajadzētu kādus taustāmus militārus spēkus. Šī mana ideja tiek uzņemta ar prieku, un maniem kareivjiem tiek piedāvāts trenēties kopā, pretinieka nometnē.


/mani kareivji pretinieka treniņnometnē/

Tikko atklātajā stadionā, varēšot trenēties dažādos grūtības līmeņos.


- Ā, tad slinkākajiem ir tas mazākais aplis? - nospriedu.
Puika ņirdz - Nē, pašiem slinkākajiem ir tas vidū, kur vienkārši var staigāt no viena gala uz otru.

Jē, un skeitu rampa! Respect!



Sākas laipnības un apdāvināšanās. No mumsiem jumsiem kā pateicība sporta trenažieris (vēlāk arī batuts un sacīkšu riteņi).



Kā vēlāk izrādījās, laipnības nebija tā vērtas, jo par nometni beigās man uzprasīja naudu.
Kā videospēlēs, tā arī šeit ir jāpelna nauda, un kā gana pedagoģisks naudas pelnīšanas veids, tiek izvēlēts puķu kiosks.


Pēctam - bārs!...



Un tad, kad bārs jau ir izsludināts, atjēdzos par pedagoģiju.
Lai glābjot situāciju, bāram jānonāk militāristu rokās - tas tagad kalpos kā kara noslēpumu ievākšanas vieta.
Kareivji vakaros tur mēdz iedzert pa aliņam. Tad nu aizsūtīju tur savu cilvēku, tērptu civilajā, kurš iedraudzējās ar vietējiem, un dāsni visiem sauca dzērienus. Kareivji arvien vairāk reiba un sāka lielīties, izpļāpājot arī kara noslēpumus.
Taču, kā izrādījās, pļāpīgie kareivji nebija zinājuši pašus jaunākos plānus, un mans spiegs atgriezās ar dezinformāciju.

Spēle tā kā sāk buksēt, un atsvaidzināšanai noriskēju izspēlēt trumpi. Robots no plakāta materializējās, vairākus ēkas stāvus augstā, monolītā golemā, kas pārvietojās ļoti lēni stampājot, priekšmetiem uz segas palecoties. Spēlē pagaidām nav neviena, tik masīva priekšmeta, kas tam varētu stāties pretī.


Puikam tas bija sava veida “ezītis miglā". Acīs bija lasāma psihedēlija. Brīdi izskatījās, ka viņš ir patiesi izmisis, drudžaini meklē risinājumu, un tad apķēries iekliedzās, ka golemam var (mēģināt) atslēgt strāvu. Vai viņš darbojas uz strāvu, nezinu, bet piekritu uzreiz, jo redzēju, - līdz psīches traumai nav tālu. Golems, palicis bez strāvas, sastinga.

Tomēr pozīciju maigai stiprināšanai, top cilvēka uztveri ietekmējošs raidītājs,


kas padod signālu tālāk uz apraides torni, kas novietots starp nometnēm, raida vaibu, lai pretinieks mūs uzskata par savējiem.


Pretdarbība pēc šī, vairs nav iespējama principā, jo visa nometne, arī plānotāji un stratēģi, atrodas pastāvīgi sūtītā draudzēšanās signāla ietekmē. Finito & Victoria!, vai Šahs’n’Mats, kā jums labāk patīk.

Atdevis bērnu viņa mammai, notraušu sviedrus.
Vēl jāsabildē poligons,


jāpaklukn pie kompja, un vakars būs beidzies.



Bardaks no gultas nobīdīts uz grīdas. Pagriežos pret sienu.



Arlabunakti, ciba!
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Powered by Sviesta Ciba