«Vakara Ziņas»
Piektdiena, 1. aprīlis (2005) 10:57
1. Izņemiet no ledusskapja desmit olas, nolieciet atlikušās septiņas uz galda un satīriet grīdu. Nākamreiz esiet uzmanīgāks.
2. Paņemiet bļodiņu un pret tās malu sasitiet olas, dzeltenumus ielejiet bļodā. Notīriet no galda dzeltenumus, esiet uzmanīgs. Un tā — mums bļodiņā ir pieci olu dzeltenumi.
3. Tagad paņemiet mikseri, ielieciet tam kuļamās kājiņas un sāciet kult olu dzeltenumus. Pamēģiniet vēlreiz ielikt kājiņas, šoreiz līdz klikšķim. Sakuliet. Nomazgājiet seju, kaklu, rokas, muguru, izlejiet no ausīm olu dzeltenumus.
4. Tātad mums bļodiņā ir divi saputoti olu dzeltenumi, tieši tik arī vajadzēs kūkas pagatavošanai.
5. Aplīmējiet virtuves sienas un griestus ar avīzēm un apsedziet mēbeles ar vecām lupatām.
6. Ieberiet glāzē 200 gramus miltu, pēc tam pievienojiet tos sakultajiem olu dzeltenumiem. Pārējos, uz galda izbirušos 800 gramus miltu uzmanīgi saslaukiet atpakaļ turzā.
7. Pārliecinājušies, ka griesti un sienas ir aplīmētas ar avīzēm, sāciet kult.
8. Ieejiet dušā.
9. Paņemiet četrus lielus ābolus un asu nazi, jau laikus aizskrieniet uz aptieku un nopērciet jodu, plāksterus, marles saiti. Sāciet mizot ābolus. Apstrādājiet īkšķi ar jodu, nosaitējiet to. Sagrieziet ābolus kubiņos un atcerieties — mums vajadzēs divus ābolus, tā ka gatavošanas procesā var apēst tikai pusīti. Apstrādājiet ar jodu rādītājpirkstu un vidējo pirkstu.
10. Vienīgo palikušo un jau sagriezto ābolu ielieciet bļodā, savāciet arī uz grīdas nokritušos gabaliņus, nomazgājiet tos.
11. Sakuliet visu ar mikseri. Nomazgājiet ledusskapi, jo vēlāk piekaltīs un nevarēs notīrīt.
12. Tagad ielejiet mīklu formā un ielieciet cepeškrāsnī. Stundu pagaidiet. Ja pēc stundas jums liekas, ka nekas nenotiek, ieslēdziet cepeškrāsni.
13. Kad esiet pamodies, nezvaniet uzreiz 01, vispirms izslēdziet un atveriet cepeškrāsni, atveriet logus.
14. Pēc visa pārdzīvotā ar izpildīta pienākuma apziņu vislabāk būtu aiziet uz veikalu, nopirkt torti un kādu labu vīnu.