gardumi

2. Augusts 2003
 

00:49 - [info]sunday - aukstais gardums ar banaalu nosaukumu "ZIEMA DIENVIDOS"

noderiiga lietinja shajaa karstumaa.

izspiezj sulu no viena citrona (var arii apelsina, bet citrons man labaak). traukaa ieliek plombiira saldeejumu (es taisu no viena taa lilliigaa maisinja, laikam 350g), mazliet sagriezj siikaak, ja vien protams nav neapturama veelme peec jauna miksera. uzlej saldeejumam pa virsu citrona sulu, ar visiem tiem gabalinjiem. pieliek vaniljas cukuru un ja veelas arii citrona mizinju. tad to visu sakulj ar blenderi vai mikseri. kad ir mazliet sakults, liek bljodinjaas vai izdobtaas citronu pusiitee. un taalaak saldeetavaa iekshaa. saldee liidz taadai pakaapei, kaadu pats veelas.

peec tam ar gaardu muti nostiesaa

cilveekiem, kam nepatiik gatavoshana un "neizdeviigie eedieni", iesaku nopirkt Jungle POP, Limo vai kaadu nebuut citu saldeejumu ;)
 

17:16 - [info]ronis - Franču šokolādes putas (Mousse au chocolat), ļoti vienkārši, 6 cilvēkiem (bet dažreiz tikai diviem)

Vajadzēs:
200 g melnās šokolādes bez riekstiem
5 olas (pa taisno no leduskapja, i.e., aukstas)
pusapelsīna sulu un svaigi rīvētu apelsīna miziņu
Var pievienot: apelsīnu liķieri vai vaniļas cukuru

Šokolādi salauž, ieliek lielā stikla salātu bļodā, pielej sulu, ierīvē miziņu. Bļodu uzliek uz katla, kurā vārās ūdens, un maisot ļauj šokolādei izkust. Var lietot arī mikroviļņu krāsni (2 sekundes ar izņemšanu un apmaisīšanu pa vidu), bet ļoti uzmanīgi, jo pārāk sakarsēta šokolāde vēlāk sadalās tādās kā plēksnēs.
Šokolādes masu atdzesē līdz remdenai temperatūrai un tad ar ļoti straujām kustībām tajā citu pēc cita iejauc olu dzeltenumus.
Citā traukā ar mikseri sakuļ olu baltumus stingrās putās, pievienojot pusnažagalu sāls.
Baltās putas maigi un glāsmaini iecilā šokolādes masā, nemīcot un nemaisot, bet tikai grozot ar karoti, lai Melnais ar Balto pēc iespējas vienmērīgāk sajauktos.
Bļodu pirms servēšanas tur ledusskapī vismaz 6 stundas.

Try it.
Powered by Sviesta Ciba