|
April 19th, 2010
gossip_girl
| 09:46 pm
Nopirku savā kolekcijā šo grāmatu. Ļoti izglītojoša un praktiski noderīga. Tajā aprakstīti ne tikai dažādi vīnu veidi, bet arī vīna un ēdiena saskaņošanas pamatprincipi. Turklāt grāmatā ir 50 garšīgas receptes, piemēram, "Vīnā un zaļumos tvaicētas mīdijas", "Panna Cotta ar svaigu mango" un "Dārzeņu un maizes zupa itāliešu gaumē". Es jau atzīmēju priekš sevis vairākas receptes, kuras noteikti izmēģināšu. Vienīgais, kas mani mulsina ir mazliet neveikls tulkojums. Esmu lasījusi šādu tādu literatūru par vīniem, bet līdz šim nedzirdēju terminus "kraukšķīgais baltvīns" vai "Gludais sarkanvīns". Skan dīvaini, bet varbūt tās ir tikai manas iedomas :)
Current Mood: working
|
Comments:
tas noteikti bija domaats "crisp white vine" un "smooth red vine", bet latviski jau skan, vienkaarshi fenomenaali! :D
es saprotu kas ar to bija domāts. bet latviski tā nesaka, vismaz es nedzirdēju :) |
|
|
Sviesta Ciba |