Decembris 21., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
optimiste
21:33 - Ticēt.... Neticēt..... Ko darīt?

Kam mēs ticam? Kam gribētu ticēt? Kāpēc mēs ticam? Vai noticam čigānietei, zīlniecei, astrologam vai dziedniecei tādēļ, ka piepildās viņu teiktais? Citiem piepildās, citiem - nē. Vai tādēļ ticam, ka "viņš jau nu noteikti zin labāk par mani? Un daudzi tic, tādēļ es arī?"

Un ko tagad darīt, ja sastāsta tādas lietas, kuras nemaz nevēlos dzirdēt? Kā tagad ar to sadzīvot?

Kādā gudrā grāmatā stāv rakstīts: katram cilvēkam notiek pēc viņa ticības. Ja ticēsim, ka viss sliktais piepildīsies, tad tieši tā arī notiks. Un tad varēsim sacīt - jā, man jau tāds liktenis.....

LIKTENIS? Vai iepriekš iekodētas pārliecības piepildīšanās? Arī man savulaik gadījās tāds neprāts kā aiziet pie astrologa. Un, ziniet, tik daudz sliktu pareģojumu, kuri it kā iekodēti zvaigznēs, nebija nācies dzirdēt kopš bērnības.

Pārvarot pirmo šoku es sev teicu - STOP!!!

  1. astrologs ir tikai cilvēks un cilvēki mēdz kļūdīties,
  2. iespējams tam ir kāds iemesls, kādēļ es šo informāciju saņēmu un,
  3. TAS apies mani ar līkumu, jo esmu savlaicīgi brīdināta.

Tā nu es sev teicu un man kā akmens no sirds novēlās.

Sāku izvērtēt iemeslus, kādēļ esmu piesaistījusi sev šādu pareģojumu un atklāju - tas bija tas, no kā es visvairāk baidījos. Un pēc harmonijas likumiem bailes piesaista baidītājus.

Nu re! Cēlonis atrasts - sākam "pārprogrammēt domāšanu". Man palīdzēja pārliecības, ka notiks tas, kam es patiesi ticu. Un es patiešām ticēju, ka man viss būs labi.

Šodien es ar smaidu atskatos uz to visu un citiem varu ieteikt: Izvelciet maksimālu labumu no savām nepatikšanām! Padomājiet, kāpēc tas tā notika? Ar ko esat šādu gadījumu piesaistījis un ko no tā esat iemācījies?

Lai veicas!


(7 jau domāja labu | ir laba doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]felidae
Date:21. Decembris 2004 - 23:22
(Link)
Ņemot vērā, ka vairāk vai mazāk viss, kas notiek ar tevi, notiek tavā galvā (vismaz es tā uzskatu, lai dzīvot vieglāk), tad tu arī esi tas, kurš to visu spēj mainīt! --> tātad īpaši neaizķerties aiz tā, kas ir nākotnes varbūtība..:)
[User Picture]
From:[info]optimiste
Date:22. Decembris 2004 - 11:10
(Link)
Jā, es domāju tāpat. Jo ir pierādīts, ka pat "neizdziedināmas" slimības tomēr VAR ārstēt ar domu palīdzību, jeb mainot domāšanas paradumus, attieksmi pret lietām utt.

Kas attiecas uz nākotni - vienmēr tās varbūtības ir vairākas un no tagadnes atkarīgs pa kuru ceļu iesim.
[User Picture]
From:[info]hashtreck
Date:22. Decembris 2004 - 00:45
(Link)
ne vienmeer var taa vienkaarshi sevi paarprogrammeet, it ipashi smagakos gadijumos. nekontroleets praats tik un ta dara pa savam. esmu lasijis ka ipashas prata kontroles spejas ir apgustamas mediteejot. ka tev skiet?
[User Picture]
From:[info]optimiste
Date:22. Decembris 2004 - 11:21
(Link)
Es nesen nopirku grāmatu "Ieskaties sevī". Tur tieši rakstīts, kā attīstīt un izkopt savas dabas dotās "netradicionālās" spējas un noskaidrot, kas vislabāk padotdas.

Ar domāšanas "pārprogrammēšanu" veiksmīgi darbojas NLP (neirolingvistiskā programmēšana). Bet te ir vēl viens apstāklis - gribēt ko mainīt un strādāt ar sevi.
Neviens ārsts, psihologs vai burvis nespēs palīdzēt, ja cilvēks tam netic, un patiesībā arī nevēlas ko mainīt.
[User Picture]
From:[info]str
Date:23. Decembris 2004 - 14:14
(Link)
un ja grib, bet spēku trūkst?
[User Picture]
From:[info]optimiste
Date:25. Decembris 2004 - 13:13
(Link)
Cik cilvēku, tik situāciju un attiecīgi arī ieteikumu. Varu padalīties ar vienu no sev dotajiem padomiem - lasīju to, laikam, kādā no Fen Šui grāmatām.

Sakārto vienu no savām atvilknēm, plauktiem vai skapīšiem. Varbūt pietiks, ja saliksi glīti fotogrāfijas albumā, vai ko tādu.

Doma tāda - sakārtojot kādu daļiņu no sevis, arī mūsu domas kļūst skaidrākas un Tevis meklētais padoms var labāk Tevi atrast un Tu, savukārt, vari to labāl ieraudzīt.

Man dažkārt palīdz.
[User Picture]
From:[info]optimiste
Date:25. Decembris 2004 - 16:32
(Link)
Par spēku atgūšanu es šo to ierakstīju arī savā žurnālā. Ieskaties, varbūt noder.
Domā labu! - Ticēt.... Neticēt..... Ko darīt?

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Jauno psiholoģiju centrs
NLP Centrs
Franču hipnoze

> Go to Top
Sviesta Ciba