almighty_j ([info]almighty_j) wrote in [info]conspiracies on August 28th, 2008 at 10:52 pm
Kolosāli, ka beidzot mēs no pasīvas konspirāciju dzijas kamoliņu ripināšanas katram savā stūrītī esam pārgājuši uz nopietnām diskusijām.

Un tā. Ekonomikā ir vairākas likumsakarības, kuras acīmredzot nopietni cilvēki atbildīgos posteņos vai nu nav sapratuši vai arī nevēlas saprast. Es runāju tieši par to pašu resursu aizplūšanu no nabadzīgajām valstīm uz bagātajām. Bagātie kļūst vēl bagātāki un nabagie - vēl nabagāki. Bet šī ķēdīte strādā mazliet citādi. Visu globālo sviestu kontrolē finansu mašinērija, kas sen izgājusi savas vienīgās funkcijas - preču un pakalpojumu mērs - un kļuvusi par spekulatīvu instrumentu. Un tas, savukārt, notiek tikai viena apakšiemesla pēc. Enerģētika. Jebkuras valsts ekonomiskā izaugsme tiek 'piegriesta' vai 'palaista brīvsolī', paaugstinot vai pazeminot klasisko enerģijas nesēju cenas. Pieaug gāzes tarifi par 50% un iedzīvotāju pirktspēja krīt kā no stāvas klints. Un tā vietā, lai runātu par īstiem alternatīviem enerģijas avotiem, tiek klārēts par energoefektivitāti, kas, lai arī laba lieta, nav ilgtermiņa zāles visām problēmām. Un enerģētika viena pati arī nē.
Es te pamazām Tevi vedu tajā virzienā, kurā ietilpst arī mans motors. Precizējot - kaut kā 'mistiski' no mūsu zinātnes ir izkritusi viena specifiska sadaļa. Tā, kas saucas 'atvērtas termodinamiskās sistēmas ārpus termodinamiskā līdzsvara' [cits temats]. Iekārtas, kas būvētas pēc tāda fizikas modeļa, patiešām var atrisināt enerģētikas problēmas. Sekas tam ir dramatiskas, bet minēšu dažus virzienus. Pirmkārt, ar šādu jaunu enerģijas avotu un veco mūžīgi augošās ekonomikas modeļa domāšanu mēs ātri vien atdursimies pret nākamo barjeru - kapara, alumīnija, citu metālu vai nemetālu izejvielu trūkumu. Ekonomikā to laikam sauc par 'resursi ir ierobežoti, vajadzības - neierobežotas' paradigmu. Faktiski arī šai problēmai ir iespējams tikt riņķī - pārstrādājot absolūti visus otrreiz izmantojamos materiālus. Variantu par resursu importēšanu no citām planētām neapskatīsim, jo oficiāli mums nav pieejams nekas modernāks par atspoles tipa kosmosa kuģiem.. hehe..
Es šādi varētu turpināt ļoti ilgi, bet varbūt labāk nevajag. Tikai piebildīšu par otru problēmu, kuru enerģētikā nedrīkst atrisināt. Enerģija nedrīkst būt lēta, tīra un viegli pieejama. Tādā gadījumā zūd kontrole pār indivīdu, kurš normālā situācijā savu dzīvi pavada pelnot naudu rēķinu & kredītu apmaksai (kas mazāki nekļūst) un cenšas pabarot savu ģimeni. Jo pretējā gadījumā radījums tiks palaists brīvsolī, varēs daudz ceļot, kontaktēties ar citiem, nemaz nerunājot par tādām praktiskām lietām kā, piemēram, konkrētu pārtikas produktu piegāde no planētas reģioniem, kur šo augu/dārzeņu/u.c. audzēšana ir visparocīgākā. Pretī importējot to, kas nepieciešams konkrētās valsts iedzīvotājiem. Jo transports, kas ir manto lētu enerģiju, arī ir stipri lēts...
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.