almighty_j ([info]almighty_j) wrote in [info]conspiracies on August 28th, 2008 at 09:02 pm
Kaaaas?! :D Es nepārklausījos? Tā taču ir elementārā loģika - viela maina savu agregātstāvokli temperatūras ietekmē. Savukārt temperatūras svārstības jau ir krietni kompleksāks pasākums. Bet kūstošie ledāji aizsāk citu notikumu ķēdīti, ietekmējot siltās un aukstās okeānu straumes, līdz ar to izmainās biotopi un lavīnas efekts aiziet. Mēs varam diskutēt, kas un kā, bet sekas ir īstas un ātrāk vai vēlāk tās mūs skars ļoti sāpīgi.

Kas attiecas uz to fotonu radiāciju/absorbciju, man liekas, ka skaidrojums ir vairāk kā pietiekams pamatlīmeņa izpratnei. Ja to tālāk korelē ar Zemes vēsturē piedzīvotajām temperatūras izmaiņām, ir skaidrs, ka šī CO2 gāze tajā spēlē nopietnu lomu.
Tāpat es neticu, ka viena suga, kas savairojusies no 500 milj līdz 6 miljardiem un paši prognozē, ka pēc kāda laika būs 10 miljardi, un katra sīkākā šīs sugas īpatņa vajadzības neaprobežojas ar ēst-gulēt-saglabāt savu sugu (tā vietā radījums grib automašīnas, mājas, kuterus, jahtas, pilnvērtīgu dzīvi, bagātīgu ēdienu, utt.), nevar neatstāt kādu dramatisku ietekmi uz planētas ekosistēmu. Tā ka atgriezeniskās saites efekts mūs sasniegs neizbēgami. Vai tā būtu pārapdzīvotība, piesārņojums (atsevišķs stāsts), pārtikas vai dzeramā ūdens trūkums... your choice. Tāpēc man liekas, ka mums īsti vairs nav laika diskutēt, vai esam pie tā vainīgi vai nē, bet gan ko darīt, lai no pašreizējā absurdā dzīves modeļa radītu ilgtspējīgu ekonomiku. Tādu, ko planēta spējīga uzturēt.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.