Vērojumi Komunāri ziņo Kalendārs Par komūnu Vecāki vērojumi Vecāki vērojumi Jaunāki vērojumi Jaunāki vērojumi
Zili brīnumi -
rasbainieks
[info]confuse_a_cat
[info]rasbainieks
Add to Memories
Tell A Friend
nu nevajag steigā transkribēt tv ziņas. varbūt vispār nevajag.


Policistiem, kas neveiksmīgi vajāja noziedzniekus sirdsapziņa tīra

Policistu sirdsapziņa ir tīra, tā secināts pēc veiktās dienesta pārbaudes par neveiksmīgo Latvijas Krājbankas laupītāju tvarstīšanu vienā no galvaspilsētas mikrorajoniem pērnā gada nogalē. Toreiz aizturēšanas operācijas laikā cieta arī nejauši pilsētas iedzīvotāji. Kāda autovadītāja un nepilngadīga gājēja ar dažādām traumām tika ievietotas slimnīcā. Izmeklējot šo gadījumu secināts, ka likumsargi nav vainojamo tajā, ka cieta civiliedzīvotāji. Pārkāpumi arī nav konstatēti.

Varēju arī sadegt, esmu laimīga, ka paliku dzīva. Tā “LNT ziņām” toreiz teica sieviete, kura bruņoto noziedznieku tvarstīšanas laikā Rīgā Pļavniekos novembra beigās cieta visvairāk. Viņas automašīnā ietriecās noziedznieku vadītais braucamais, kas šķērsoja krustojumu pie sarkanās gaismas, bēgot no policijas.

Nadežda Grigorjeva, cietusī: “Policija pie mums nav tāda profesionāla. Nevajag to darīt, ja pilsētā daudz ļaužu, transporta. Ir citi paņēmieni kā apturēt mašīnu.”

Report.: Viņa bija nolēmusi no Iekšlietu ministrijas piedzīt kompensāciju. Tas viņai arī izdevās. Te gan lomu nospēlēja tas, ka sieviete ir bijusī policijas darbiniece. Viņai šomēnes izmaksāts vienreizējs pabalsts, bet sola vēl ko.

Jānis Zaščerinskis, Valsts policijas priekšnieks: “Trīssimt lati pagaidām iedeva. Tālāk mēs skatīsim tālāk un redzēsim kā viņai tās slimības izdevumi būs, kā. Tad mēs vēlreiz tiksimies ar viņu un tad parunāsim un tad redzēsim kā mēs varam atbalstīt.”

Report.: Palīdzēt nepilngadīgajai meitenei, kas bija otra cietusī vajāšanas operācijas laikā, policijas vadībai nebija plānos. Kā jau minējām Nadežda Grigorjeva kompensāciju saņēma, jo bija savējā, ne tāpēc, ka policisti atzītu savas kļūdas vajāšanas operācijas laikā. Pēc veiktās dienesta pārbaudes secināts, ka tam, ka cietusi vēl viena iedzīvotāja, neesot tieša saistība ar policistu darbībām.

Iveta Smoča, Valsts policijas Iekšējās drošības biroja priekšnieka vietniece: “Pārkāpēji tā nu vienkārši sakot atrāvās no sekotājiem un tad, kad policijas darbinieki jau nokļuva līdz tai vietai, kur notika ceļu satiksmes negadījums tai krustojumā, tad jau arī viss bija noticies. Viss bija noticies, tātad automašīna bija pārkāpēju uz jumta.”

Report.: Atgādinām, ka pēc Krājbankas Ķekavas filiāles laupīšanas vienu uzbrucēju aizturēja uzreiz, bet diviem toreiz izdevās aizbēgt, lai gan vienu policisti ievainoja mugurā. Tikai pēc nedēļas bēguļotājus atrada. Vienu Vangažos kādā dzīvoklī, otru mežā nogalinātu.



(c) tvnet, un gan jau kādreiz izlabos, tāpēc ctrl c + ctrl v, nevis links
Comments
anonymous From: [info]anonymous Date: 23. Janvāris 2006 - 00:53 (URL)
Ou, smalki
From: [info]0nkulis Date: 19. Oktobris 2006 - 21:00 (URL)
nu tad paklausies, kā mūsu policisti runā: http://0nkulis.wordpress.com/2006/10/19/menti-runa/
2 pasmīkņājuši / pasmīkņāt
Par komūnu
Acīmredzamais - neticamais Latvijas medijos
Name: Acīmredzamais - neticamais Latvijas medijos
Kalendārs
Back Februāris 2022
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728