August 2006

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Powered by Sviesta Ciba

Ieskats nākotnē #1. Dizains

Kad nu beidzot esmu atgriezies no dažādu fantastiski aizraujošu nodarbju pārpildītas nedēļas, ir īstais laiks apspriest krutākā (jo vienīgā) Latvijas spēļu e-žurnālā nākotni. Jo turpinājums būs. Vēl jo vairāk tāpēc, ka reakcija ir salīdzinoši pozitīva (caurskatot gamez.lv, revolution.lv un superfantasy.nemirst.lv komentus). Protams, uzlabojumi būs. Bet par visu pēc kārtas.

Uzreiz vēlos pateikt, ka re-design tuvākajā laikā nenotiks. Jā, šis variants nav teh ūber, bet manas "dotības" šajā jomā nav pietiekami spožas, lai būtu vērts veltīt n-tās stundas, cerībā, ka iznāks kaut kas ciešamāks. Un, imo, pamatkoncepts ir ok. Tātad, iespējamās izmaiņas dažādos sīkumos - diezgan haotiski sarakstītas un nav uztveramas "tā būs!" formā.

  • Spēļu nosaukumiem un citai potenciāli interesantai infai vajadzētu būt ar linkiem uz atbilstošajām mājaslapām.
  • Uzmanības vērts ir variants ar četriem mini-skrīniem vienā lapā pēc spēļu apskatiem. Tiesa, pirmie mēģinājumi smagi sūkāja, tāpēc pilotnumurā tika iztikts vispār bez skrīniem. Galvenais jautājums: vai tiem četriem skrīniem būtu jāaizsedz visa lapa pilnībā, vai arī jāatrodas zināmā attālumā vienam no otra.
  • Tāpat jāmēģina īstenot [info]snake doma par titullapu noformēšanu bandroļu izskatā, uz kurām tad arī tiktu norādīta visa pamatinformācija - spēles žanrs, izstrādātājs n stuff. Tas arī ļautu atbrīvoties no neiedomājami neglītajiem info boksiem rakstu pirmajās lapās. Bet tādā gadījumā titullapas būs visai vienveidīgas (bet skrīni uz tām izskatos visai pretīgi, imo).
  • Iespējams, lappušu fons varētu būt vienāds visām sadaļām.
  • Jāeksperimentē ar fontiem. Pašreizējie man ne visai patīk.
  • Strīdīgākais jautājums varētu būt par attēliem rakstos. Viens variants ir atbrīvoties no tiem pilnībā. Teh minimālisms. Tiesa, to neatbalstu. Otrs variants - tikai ar attiecīgajām spēlēm saistīti attēli pašreizējā kvantitātē. Bet tādā gadījumā - ko darīt ar "analītiskajiem" rakstiem? Piemest lielākos daudzumos random bildes (jā, uzgūglētas. Man nav pieejas krutajām foto aģentūrām.) ir trešais variants.

Ok, iesākumam pietiks. Rīt - par saturu. Laikam. Tas "laikam" attiecas uz abām aiziepriekšējā teikuma daļām, btw.

Comments

vēljoprojām neesmu redzējis galarezultātu.
http://downloads.gamez.lv/bunkurs/bunkurs1.pdf ?

Ja kaut kādu iemeslu dēļ nevari no turienes novilkt, varu aizsūtīt arī uz meilu - vai uploadot rapidshare or smth.
hmm, "batonu"? i believe youre wrong mister. nekad nevienam batonus neesmu spraudis.
Šķiet, šeit der tikai viena frāze: "D'oh!".

Izviņajus'.