vegijs (bē) - [entries|archive|friends|userinfo]
vegijs (bē)

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 2nd, 2009|11:40 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
bez_olam
[zurka]
ievēroju, ka pēdējā laikā (nu, vismaz jūnija beigās, kad atgriezos no gadu ilgas prombūtnes) lielai daļai siera tiek rakstīts sastāvs (šķiet, kādas ES regulas rezultātā)
taču bieži vien tiek norādīts, ka tā ražošanai tiek izmantots 'ferments', neatklājot, vai tas ir renīns/renets, kas iegūts no gremotājdzīvnieku kuņģiem, vai ķīmisks (veģetārs) recinātājs
tikko atradu sarakstu ar veģetāriešiem draudzīgu sieru sarakstu šveicē, taču latvijā visdrīzāk tāda nav
zinu vien, ka uz viena no salātu sieriem (eļļā, ar zaļumiem) norādīts 'veģetārais ferments'
ja jūs zināt kādu citu sieru, kura ražošanā netiek izmantots renīns/renets, aicinu dalīties komentāros!
paldies!
linkpost comment

Comments:
From:[info]bzz_suns
Date:September 4th, 2009 - 08:51 pm
(Link)
ui... par laimiiiti esmu iemaniijusies taisiit pate savu vegjetaaro sieru un dikti gardum gardu.... iesaku! maz naudinjas un laika aiznjem
From:[info]zurka
Date:September 5th, 2009 - 11:28 am
(Link)
zinu tikai jāņu sieru, kas veģetārs
bet tavs droši vien citādāks
pieņemu, ka neviens no bez_olam neskums, ja padalīsies :)
[User Picture]
From:[info]piile
Date:September 9th, 2009 - 09:45 pm
(Link)
mhm, neskums! mēs gribam zināt! :)