|
Sep. 2nd, 2009|11:40 pm |
ievēroju, ka pēdējā laikā (nu, vismaz jūnija beigās, kad atgriezos no gadu ilgas prombūtnes) lielai daļai siera tiek rakstīts sastāvs (šķiet, kādas ES regulas rezultātā)
taču bieži vien tiek norādīts, ka tā ražošanai tiek izmantots 'ferments', neatklājot, vai tas ir renīns/renets, kas iegūts no gremotājdzīvnieku kuņģiem, vai ķīmisks (veģetārs) recinātājs tikko atradu sarakstu ar veģetāriešiem draudzīgu sieru sarakstu šveicē, taču latvijā visdrīzāk tāda nav
zinu vien, ka uz viena no salātu sieriem (eļļā, ar zaļumiem) norādīts 'veģetārais ferments'
ja jūs zināt kādu citu sieru, kura ražošanā netiek izmantots renīns/renets, aicinu dalīties komentāros!
paldies! |
|